Hamilelikte Göbek Deliğinde Ağrı

Yayın Tarihi : 2016/08/26 15:34 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/05 14:00 •

Hamilelik sürecinde gelişen ve büyüyen bebek, anne karnında gerilmeye neden olur. Bu durum göbek deliğinin dışa doğru dönmesine ve çoğu zaman ağrı hissine neden olur.

Hamilelikte Göbek Deliğinde Ağrı

Hamilelik sürecinde gelişen ve büyüyen bebek, anne karnında gerilmeye neden olur. Bu durum göbek deliğinin dışa doğru dönmesine ve çoğu zaman ağrı hissine neden olur. Karın kaslarının gerilmesi ağrı hissini arttırır. Sağlığa uygun krem ve yağlar ile bu ağrılar hafifleyebilir. Hamilelik sürecinin tamamlanması ve bebeğin dünyaya gelmesi ile birlikte de ağrı geçmektedir.

Göbek Deliği ve Hamilelik

Göbek deliği, bebeğin anne ile önemli bir bağlantı noktasıdır. Ayrıca dış ortama açık bir nokta olduğu için; iltihaplanma gibi rahatsızlıklara da açıktır.

Hamilelik sürecinde özellikle iç karnı dar olan anne adaylarında göbek deliği dışa doğru çıkıntı hale gelebilir bu son derece normal bir durumdur. Gebeliğin seyrinde herhangi bir sıkıntı veya hastalığa sebep olmaz. Ancak şekil itibariyle bir süre değişikliğe uğramış olması, kişide ağrılara sebep olabilir.

Böyle durumda müdahale etmeden önce kesinlikle öncelikle doktora başvurulmalıdır. Özellikle gebelik aşamasında cilt kremleri kullanmak çok hassas bir konudur. Çünkü vücut tarafından emilen kremler, kan dolaşımına katılır ve annenin kan dolaşımından beslenen bebeğin vücuduna da sirayet etmiş olur. Bu sebepledir ki, gebelikte bilinçsiz krem kullanılmamalı ve cilde uygulanan her maddenin gebelik açısından durumu değerlendirilmelidir. Doktorlar da bu sebepten dolayı eğer müdahale gerektiren bir durum yoksa krem vermeyi tercih etmezler. Ancak anne adayının günlük yaşantısını aksatıyor, konforunun önüne geçen bir ağrı hissettiriyorsa işte bu durumda gerekli tedavi doktor tarafından uygulanabilmelidir.

Gebelik Hastalık Değildir

Gebelere toplum olarak hasta gibi bakılır ve anne adayları da kendilerini zaman zaman böyle hisseder. Bu da en küçük ağrıları dahi geçirmek için ilaç isteğiyle karşımıza çıkar. Halbuki gebelik gibi vücuttaki tüm yapıları bir miktar değişikliğe uğratan durumda böyle ufak ağrıların yaşanması son derece normaldir. Bu sebeple gebeliğe bakış açısı değiştirilmeli ve küçük meseleleri görmezden gelebilmelidir. Hem anne hem de bebek sağlığı için.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?