Havaların Soğumasıyla Birlikte Nezle Olanlar Arttı. Nezle Nedir? Nezle Nasıl Tedavi Edilir?

Yayın Tarihi : 2016/12/06 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2016/12/06 00:43 •
Yazın sona ermesi ve havalardasoğumayla birlikte nezle vakalarında da artışlar görülüyor
Havaların Soğumasıyla Birlikte Nezle Olanlar Arttı. Nezle Nedir? Nezle Nasıl Tedavi Edilir?

Yazın sona ermesi ve havalardasoğumayla birlikte nezle vakalarında da artışlar görülüyor.Nezle çok sıkkullandığımız bir hastalık tanımıdır. Çoğunlukla  Rhinovirüsler tarafından kaynaklanır. Nezle çoğunlukla kendikendine ortalama 1 hafta ile 10 gün arasında geçer.Beraberinde kimi zaman ateşve halsizlik de olabilir.Alerjik nedenlerle olan nezlelerde görülebilmektedir.Acil bir tıbbi tedaviye ekseriyetle gerek kalmaz.

Nezleye solunum yoluyla havadan aldığımız
 rhinovirüslerin burun mukozasına yapışmalarıve burada enfeksiyon oluşturmaları yol açar.Öncelikle vücudumuzun immun sistemiyani bağışıklık sistemi savunma amaçlı olarak devreye girer.Amaç virusuvücudumuzdan uzaklaştırmaktır.Bağışıklık sisteminin savunma refleksi ve virusuatma gayreti, hapşırma,  burun akması,burunlarda tıkanıklık ve ateş gibi belirtilere yol açar. Virusun vücuttan atılıphastalığın geçmesiyle de bu belirtiler ortadan kalkacaktır.

Nezle hafif belirtilerle seyredenve asla ciddi olmayan bir hastalıktır.Ancak halk arasında çoğunlukla yanlışanlamda değerlendirilir.Grip denilen ve çok daha ciddi seyreden viralenfeksiyonla sıklıkla karıştırılır.Grip salgınlara yol açabilir, kimi zaman dasalgınlara yol açarak kimi zaman ölümle sonuçlanan ciddi komplikasyonlarlasonlanabilir.

Nezle tedavisinde aslaantibiyotik kullanılmamalıdır. Nezle ile mücadele etmede bol sıvı tüketilmesi,vitamin ve mineral takviyesi oldukça yararlıdır.Kimi zaman doktorlar nezletedavisi için farklı türlerde burun spreylerine de ihtiyaç duyabilirler.Ateşyüksekliği var ise, basit bir soğuk algınlığı ilacı veya ağrı kesici detedavide kullanılmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?