İşkolik Olmak Bir Hastalık mıdır?

Yayın Tarihi : 2018/01/17 12:55 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/13 16:12 •
İş koliklik olarak tanımlanan durum; kişinin iş saatleri dışında dahi; devamlı olarak işini düşünmesi, kafasında kurması durumudur.
İşkolik Olmak Bir Hastalık mıdır?

İş koliklik olarak tanımlanan durum; kişinin iş saatleri dışında dahi; devamlı olarak işini düşünmesi, kafasında kurması durumudur. Kişi tarafından fazla önemsenmese de zamanla kişiyi hayattan bıktırır ve hayatı yaşanılmaz kılar.

Modern çağda özellikle gelecek kaygısından kaynaklı olarak bu hastalığa sıklıkla rastlanır. Daha çok erkeklerde görülür. Kadınlar çalışıyor olsa dahi; kendilerine vakit ayırırlar. Erkekler ise; kendilerine daha az vakit ayırıp, daha çok iş düşünürler.

Kişi zamanla sadece işini düşünmekten, ailesine ve çevresine vakit ayıramaz, sosyal faaliyetlere uzak kalır, huzursuzlaşmaya başlar.

Bu hastalığa yakalanma oranı en yüksek olan meslek grupları; düşünmeye dayalı iş yapılan alanlardır. Özellikle savaş bölgelerine giden gazeteciler, bu hastalığın ilk sırasında bulunuyor. Gazetecileri; borsacılar ve bilgisayar programcıları takip ediyor.

Çevrenizde iş kolik kişiler varsa; onları sosyalliğe teşvik etmeli, egzersizlere yönlendirmeli ve iş dışında güzellikleri göstermelisiniz. Yakınınızdaki kişilerin sağlıklı ruh hali sizi de olumlu etkileyecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?