Kaç Haftalık Hamileyim:Gebelik Süresi Hesaplanması

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/05 13:15 •

Kan değerinize göre kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenmenin kolay bir yolu var. Gebematik uygulamamız ile 7x24 kan değerinizi girerek kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenebilirsiniz.
Ayrıca gebelik yaşı veya süresi hafta olarak tanımlanmakta ve başlangıcı olarak da son adet kanamasının ilk günü hesaba alınmaktadır.Aşağıdaki yazımızda bu konuda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Kaç Haftalık Hamileyim:Gebelik Süresi Hesaplanması

Gebelik yaşı yani süresi hesaplanırken gebe kalındığı düşünülen ilişkinin gerçekleştiği günü hesaba alanlar vardır.Ancak bu yanlış bir hesaplamadır.
Tıpta kabul edilen standart bir gebelik yaşı hesaplama yöntemi vardır.
Hamile bayanlar gördükleri son adet kanamasının ilk gününü ( son adet tarihi) gebeliğin başlangıcı olarak hesaba katmalıdırlar.
Gebelik yaşı hesabında önemli bir nokta da ,gebelik yaşında ay ölçümü yerine hafta ölçümünün kullanılmasıdır.Ortalama olarak bayanlarda gebelik 280 gün sürer.
Bu süre 280/7= 40 olduğundan, 40 haftaya denk gelmektedir.
Sonuç olarak gebelik yaşı veya süresi hafta olarak tanımlanmakta ve başlangıcı olarak da son adet kanamasının ilk günü hesaba alınmaktadır.
Örnek vermek gerekirse hamile bir bayanın gördüğü son adetin ilk gününün 1 Ocak olduğunu düşünelim,gebe olduğu 12 Şubatta ortaya çıkan bir anne adayı arada 42 gün yani 6 hafta olduğundan,6 haftalık gebe olarak kabul edilmelidir.

Gebematiğimizi kullanarak Beta HCG değerinize göre tahmini kaç haftalık hamile  olduğunuzu hesaplayabilirsiniz...

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e*********** :

merhabalar nisanlimla korunmali bazen korunmasiz iliskiye girdim bir cok kez her defasında adet kanamasını goruyodu son iliskiye girdigimzde korunmadık ama spermimn girmediginden eminim suan adet kanamasının ustunden 4 gun gectı her hangı bir beliriti yok nisanlim hamile olabilr mi


Cevap:

Korunmasız ilişkilerde, her ne kadar dışarı boşalma olsa da, pen*s vajinaya girdiği sürece zevk suyu nedeniyle bir hamilelik şansından söz edebiliriz.Bu hamilelik şansı tabii ki, meninin vajinaya boşalmasından çok daha düşüktür ama yine de bir

hamilelik  olasılığı  bulunmaktadır.Bunun nedeni de zevk suyu olarak bilinen prostat sıvısında da sperm hücrelerinin bulunuyor olmasıdır.
Zevk suyu nedeniyle hamilelik şansı ve bu konuya dair Tahlil.com'a sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları tıklayınız...

Zevk suyu ile hamilelik şansı nedir?
http://tahlil.com/zevk-suyu-nedir-zevk-suyu-ile-hamile-kalinir-mi


a************ :

bi yakınım bana iki haftalık hamile oldugunu söyledi.bunun için B-HCG degeri kaç olmalı.2 haftalık iken kanda belli olur mu?gebeliğin bu kadar erken ögrenilmesi için benim ne zaman test yaptırmam gerekiyo ?


Cevap:

İki haftalık hamilelik diye bir şey olmaz, yukarıda kaç haftalık hamilelikte beta hcg değerlerine dair detaylı bilgi bulunmakta

s********** :

mrb bugun tahlıl yaptırdım hcg 38-74 cıktı galıba hamıleyım


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


h*********** :

merhaba ben 15 haftalık hamıleyım hersey gayet yolunda esımle 2gunlugune tatıle cıkmak ıstıyoruz ancak ben termal suya gırebılır mıyım herkesın gırdıgı toplu havuz degıl de odalardakı ozel havuza gırebılırmıyım enfeksıyon kapmamak adına


Cevap:

Bu konuda doktorunuza danışmanızda yarar var, ancak termal sular sıcaktır, enfeksiyondan çok sıcaklık problem yaratabilir çocuk için.

a********** :

Merhaba Evliliğimizin ilk aylarında bebek istemediğimiz için 6 ay kadar miranova isimli doğum kontrol hapını kullandım. ıkı ay önce ilacı bıraktım ve üstünden iki adet dönemi geçirdim. artık bebek istediğimiz için bu ay korunmasız ilişkiye girdik. Son adetim 18 ocakta oldu ve adet bitiminden sonra gun asırı ilişki yaşadık. Daha erken olmasına ragmen çok merak ediyorum ilk denememiz olmasına rağmen hamile kalma oranım nedir sizce? ve en erken hamilelik testini ne zaman yapabilirim. Teşekkürler..


Cevap:

Bir oran veremeyiz.Ancak gebelik testini adetinizin en az 5 gün gecikmesi sonrası yaptırmanızı önerebiliriz.

l******* :

ben ilk defa iliskiye girdim bakireligim bozuldu korunarak yaptik ama korunurken icime bosaldi 1 ay gecti uzerinden reglim gecikti 1 ay boyunca hic bir hamilelik belirtilerim olmadi su son 3 gundur hamile olma korkusu yuzunden sanirim midem bulaniyor mideme agrilar giriyor geceleri uyuyamiyorum sizce hamilemiyim hocam gebelik testi yaptirmadim daha


Cevap:

Korunarak cinsel birliktelik olduysa hamilelik çok düşük ihtimal.

u******* :

merhaba hocam. 19 yasındayım ve bakireyim. adetimden 1 veya 2 hafta sonra 4-5 gün üst üste erkek arkadasımla sürtünme yoluyla iliski yasadık. ancak vajina ici veya vajinaya bosalma olmadı genelde pubis tepesine bosalma oldu. horman*l dengesizlik adında bir rahatsızlıgım da vardı gecen sene, 3 ay ilac tedavisi aldım ve normale dondü adet düzenim fakat bu ay yine gecikti. yaklasık 6-7 hafta gecti ve ben hala adet olmadım. bugun 12.01.13 ve ben 07.01.13 tarihinde gebelik testi aldım. o gün uyguladım ve 1 dk gecmeden negatif gösterdi. ertesi sabah 1-1,5 dk gecmeden yine negatif gösterdi. düne kadar adet gecikmesi haricinde hic bir hamilelik belirtisi yasamadım yalnız bu sabah basım döndü ve mide bulantım basladı. bas dönmesi kesildi fakat mide bulantım sürüyor. arastırmalarım sonucunda gebelik testi dogru yanıt vermeyebiliyormus kan testi kesinmis. bu benim durumumda olan biri icin de gecerli mi ? bu konuda ve nasıl bir yol izlemem konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. tesekkürler iyi günler.


Cevap:

Hamilelik yok. Kendinde bahsetmişsin adet gecikme sıkıntın var tekrardan bir kadın doğum uzmanına görünmende fayda var.

d*************** :

merhaba, beni normal olarak her ya reglim 5 gün kadar gecikiyodu bunun normal olduğu söylendi fakat aralığın 20sinde koyu renkte lekenmem oldu adet oldum sandım ama daha sonraki günler hiç birşey gelmedi. normalde 25nde regl olmam gerekiyodu ama reglm 15 gün gecikti idrar testi yaptırdım negatif çıktı ve hala regl görmüyorum sizce hamile miyim ? teşekkürler.


Cevap:

Testte yapmışsınız zaten hamilelik yok.

e******** :

Merhabalar
Benim regl dönemim tam 12 gün geçti, 3 kere kan testi yaptırdım, 46,84 ve 4 gün sonra yaptırdığım 206,8 çıktı. Doktorum dış gebelik riski olduğunu söyledi.Benim merak ettiğim. Regl gecikmesine göre 5-6 haftalık hamile olmam gerekiyor. Bu değerler normal gebeliğe dönüşebilir mi? yoksa ya düşük yada dış gebelikmidir? Sizin yorumlarınızı alabilirmiyim?


Cevap:

Ultrason muayenesi bu konuda detaylı bilgi verecektir.

c****** :

9 ağustosta eşimle ilişkiye girdik.12 gustosta agrılı bi şekilde kahverengi lekelenme oldu. 13ndede kanamam oldu 14nde bitti.2_3 gün tekrar kahverengi lekelenmeler devam ettı.normalde gecen ay 12sinde adet görmüstüm ve 5_6 gün sürerdi.acaba hamilemiyim.test nezaman yaptırırsam sonuç alabilirim.teşekkürler.


Cevap:

Adetinizde bir hafta gecikme olursa yaptirin

s*** :

Adetime 2 ggün var hcg test sonucum 3 çıktı bu nedemek?


Cevap:

Negatif sonuç demek

s***** :

merhabalar.benim 10 yıl sag yumurtalıgım alındı.su an 27 yasındayım ve bir bucuk senelik evliyım.fakat hamile kalamıyorum.11 gün önce yumurta çatlatma ignesı yaptırdım onun oncesınde de yumurtlama hapı kullandım 4 gün önce test yaptım 2.çizgi silik cıktı sonra 2 gün önce kan tahlilinde 5.62 cıktı dün tekrarlanan testte ise 1.52çıktı sizce neden böyle oldu hala gebelik ihtimali olabilir mi?adet günüme 6 gün var.şimdiden çok teşekkürler.(bu testlerı peşpeşe yaptırmamın nedeni enfeksiyon kaptım Doktorlar yaptırdı tedavi için.)


Cevap:

Şu anda hamilelik bulgusu yok.Doktorunuz gerek görürse testleri tekrarlatacaktır

m****** :

31 Ocak'ta adet gördüm ve 8 şubat'da eşimle ilişkiye girdim, henüz adet olmadım, gebelik testi yapmayı düşünüyorum, sağlıklı bir sonuç alabilirmiyim


Cevap:

Beklenen adet tarihinizde, en az 5 günlük bir gecikme olmadan test yaptırmayın

******* ******* :

gebelik oluşması hangi dönemde sık olur adete baglı olarak oldutan snramı olmadan öncemi şimdiden teşekür ederim


Cevap:

Genel olarak yumurtlama döneminde Yani adet olduktan ortalama 2 hafta sonra

******* ******* :

merhabalar benim en son adet tarihim 13 agustos hamileyim ama kaç aylık bilmiyorum tam olarak ögrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim


Cevap:

Ultrasonla en doğru sonucu öğrenebilirsiniz.

******* ******* :

1 yaşında kızım var ve daha hiç adet görmedim.bundan dolayı endişelenip hep gebelik testi yapardım ve son taste pozitif çıktı son kontrolmde kalp atışları duyuldu ben şuan kaç haftalık hamileyim ve son adet tarihime ne demeliyim?


Cevap:

Bu konuda en doğru kararı ultrason sonrası kadın doğum uzmanı verecektir.

?