Kahve Ne İçin, Ne Zaman Tüketilir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/23 01:31 •

Kahve, içeriğindeki kafeinden tadını alır ve bu kafein sayesinde bazı etkilere sahiptir.

Kahve Ne İçin, Ne Zaman Tüketilir?

Kahve, içeriğindeki kafeinden tadını alır ve bu kafein sayesinde bazı etkilere sahiptir. Tabii kahveleri çeşitlendiren ve birbirinden ayıran da, yine bu kafeinin niteliğidir. Yani kahvenin hangi kalitede olduğu, ne kadar çekildiği, ne yoğunlukta olduğu gibi özellikler, kahveleri sınıflandırmamızı sağlar ve sertlik derecesini belirler.

Neden Kahve İçilir?

Kahve, genel olarak uykusuz gecelerin seçeneğidir. Yani uzun süre ayakta kalmak istediğiniz zaman, uykunuzu kaçıracak ve sizi ayakta tutacak içecektir. Ancak bunun haricinde kullanım amaçları da vardır. Örneğin iyi bir metabolizma çalıştırıcısı olduğundan, diyetlerde de etkilidir. Ayrıca enerji sağladığı için, spor yapan kişilerce de tercih sebebidir. 

Kahve Ne İçin, Ne Zaman Tüketilir?

En verimli uyku, gece saa 23.00 ve 02.00 arasında uykudur. Çünkü bu zamanlarda havanın da karanlık olmasıyla, uyku hormonları en fazla salgılanır ve kişi, az saat uyusa dahi, daha verimli uyku uyuduğundan uykusuzluk problemi yaşamaz. Ancak kafein, uyku hormonunu bastırır ki, bu da kalitesiz bir uyku demektir. Bu sebeple yatmadan 6 saat önce kahve tüketimine son verilmelidir. Aksi takdirde uykusuzluk problemiyle karşılaşabilirsiniz.

Zayıflamak amaçlı içilen kahve; spordan yarım saat önce tüketilmelidir. Böylece yüksek enerjiyle ve daha hızlı metabolizmayla kolayca zayıflayabilirsiniz. Sporda vücudun yağ yakabilmesi için, kinetik yani hareket enerjisinin aktif olması gerekir. Yani hareket etme süresi ne kadar uzarsa, yağların kinetik enerjiyle harekete geçme olasılığı da o derece artar. Hareket kabiliyetini artırmak için ise, kahve içmek iyi bir seçenektir. Bu sayede vücut yağ yakmak için ihtiyaç duyduğu enerjiyi buradan sağlayacaktır. 

Spordan sonra içilen kahve de kaslar için yakıt görevi görür. Spordan sonra yorulmuş kaslar, dinlenme haline geçmek ister ki, bazen insanın günlük hareketli hayatına geri dönmesi gerekir. İşte bu zamanlarda yine kahve imdada yetişir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?