Kilo Vermek İçin: Metabolic Balance

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/07/12 08:07 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Metabolic Balance aslında diyet değil, kilo düzenleyici bir metabolizma programıdır. Bu sistem, yeme içme alışkanlıklarını sağlıklı ve dengeli bir şekilde düzenleyerek, kişiye özel bir beslenme programı oluşturulmasını sağlıyor.

Kilo Vermek İçin: Metabolic Balance

Gün geçmiyor ki yeni bir kilo verme alternatifi geliştirilmesin. Sonuç getirmeyen diyet reçetelerinden ve kalori hesaplarından sıkılanlar için şimdi yeni bir alternatif var; ‘’Metabolic Balance’’ metabolizma düzenleyici beslenme programı...
Son bir yılda Türkiye’de uygulanmaya başlayan bu program şu anda 800 kişi tarafından uygulanıyor. Metabolic Balance aslında diyet değil, kilo düzenleyici bir metabolizma programıdır. Bu sistem, yeme içme alışkanlıklarını sağlıklı ve dengeli bir şekilde düzenleyerek, kişiye özel bir beslenme programı oluşturulmasını sağlıyor.
Kişiye özel beslenme programı, güncel laboratuar tahlilleri ve sağlık durumunun gözden geçirilmesinden sonra oluşturuluyor. Program iki günlük hazırlık aşamasıyla başlıyor. İkinci aşama sıkı dönem olarak tanımlanıyor ve kişinin durumuna göre en az 14 gün sürüyor. Rahat dönem olan üçüncü aşamada beslenme programına ek yiyecekler ilave ediliyor. Dördüncü aşama ise hayat boyu süren koruma dönemi olarak tanımlanıyor. Programın süresi vermek ya da almak istediğiniz kilo ya da metabolizmanın düzelme süresine göre değişiyor.

Metabolizma Düzenleyici Diyetin Diğer Diyetlerden Farkı Nedir?

Sistemin farklılıklarından biri, son zamanlarda bütün diyetlerde önerilen “Az ama sık yemek” yerine “günde 3 öğün yemek” önermesi…
Bütün öğün aralarında 5 saat olması öneriliyor ve bir öğünün en fazla bir saatte bitmesi gerektiği belirtiliyor.

Sistemin spor olayına bakışı da farklı… Dört aşamadan oluşan programın sıkı döneminde, ağır spor yapılması tavsiye edilmiyor. Sadece yürüyüş gibi hafif egzersizler öneriliyor.

Metabolizma Düzenleyici Diyetin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Programın hastalıkları iyileştirmek gibi bir iddiası yok ama fazla kilolu ya da zayıf olanlara, “Metabolik Sendrom” denilen tansiyon, diyabet -2 ve hormon sorunları gibi hastalıklara destek oluyor. Ayrıca, dengeli beslenmek, sağlıklı bir şekilde kilolarını kontrol altında tutmak, şeker ve metabolizma dengesini kurmak isteyenler bu programa katılabiliyor. Metabolic balance, kalp ve kan dolaşımının korunmasında, şeker ve metabolizmanın dengelenmesinde, karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve mesanenin desteklenmesinde, sindirim sisteminin ve hormonların dengelenmesinde, cildin sağlıklı olmasında ve uyku düzeninin sağlanmasında da etkili.

Metabolizma Düzenleyici Diyetini Kimler Uygulayamaz?

Program oldukça faydalıdır. bu fayda; sağlıklı ve normal üstü bir durumu olmayan kişiler için geçerlidir. Ancak program hamileler, emzirenler, böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlara uygulanamıyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?