Viral mi? Bakteriyel mi?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Son derece sık kullandığımız bu sözcükler ne anlama geliyor
Viral mi? Bakteriyel mi?

Son derece sık kullandığımız bu sözcükler ne anlama geliyor.Aileler çocukları ateşlendi mi muhakkak bir antibiyotik kullanma isteğinde bulunuyor.İnanılıyorki antibiyotik her türlü enfeksiyonda çare.
Neyseki bu sene çok sıkça domuz gribi heryerde anlatılınca viral enfeksiyonlar konusuda daha bilinir oldu.Hastalık etkenlerini Viral,Bakteriyel,Fungal ve diğerleri diye sıralayabiliriz.Çocuk yaş grubunda özellikle kreş çocuklarının geçirdiği enfeksiyonların %90 'viral etkenli enfeksiyonlar.
Bakteriyel enfeksiyonlar da boğazda görülen beta enfeksiyonları,kulak ve idrar yolu enfeksiyonları olarak sayılabilir.Her boğaz enfeksiyonuda beta değildir. Viral birçok etmende boğazda beyazlık yapabilir.Betayı taklit edebilir.Boş yere antibiyotik kullanmamak için en azından hızlı test ,boğaz kültürü ve tam kan sayımı yaptırıp ona göre karar verilebilir.
Ailelerin en çok yakındığı sık antibiyotik kullanımı bu şekilde önlenebilir.Viral etkenli ağır enfeksiyonlarda antiviraller,fungal enfeksiyonlarda da antifungal ajanlar kullanılabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?