Mide Balonu(Gastric Balloon)

Yayın Tarihi : 2016/11/08 15:37 • Güncelleme Tarihi : 2016/11/08 15:37 •
Midebalonu; gıda tüketimini azaltmak ve yeni yeme davranışlarını kazanmak için midededolgunluk hissi oluşturmaya dayanan bir yöntemdir
 Mide Balonu(Gastric Balloon)

Midebalonu; gıda tüketimini azaltmak ve yeni yeme davranışlarını kazanmak için midededolgunluk hissi oluşturmaya dayanan bir yöntemdir. Bu işlem yapılmadan öncekişiye uygun olup olmadığı kişinin doktoru tarafından değerlendirilmektedir.

Bufiziksel uygulamada yapılacak işlem selüloz balonu endoskop yardımıyla hastanınmidesine göndermektir.Balon midenin tamboşluğuna yerleştirilir. Şişirme işlemi, dışarıdan enjektör yardımıylayapılmaktadır.  Balonun ne kadarşişirileceği doktor tarafından, hastanın kilosuna göre ayarlanmalıdır.Bu işlemler gastroenterologlar tarafından, endoskopikyöntemle yapılmaktadır.

Balonsu veya hava ile şişirilmektedir. Su ile şişirildiği zaman su içerisinde mideyezarar vermeyen metilen mavisi boya ilave edilir.Böylece balonun erime durumunda, bu boya bağırsaklardan atılır. Dışkırengindeki değişimden balonun zarar gördüğü anlaşılır.Balon erimesi çok sıklıkla karşılaşılan bir durumdeğildir.  Özellikle asitli içecektüketiminde görülmektedir.

Balonunmarkasına göre 6 ay veya bir yıl sonra çıkarılması gerekmektedir.Eğer mide balonu hava yoluyla şişirilmiş ise;  belli zamanlarda ultrason yöntemi ilekontrolü yapılmalıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?