Mısırın Faydaları

Yayın Tarihi : 2017/01/01 19:21 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/10 10:45 •

Mısır; B1 vitamini, patotonik asit, B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir.

Mısırın Faydaları

Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit, B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır aynı zamanda  diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir. Mısır vücutta oksijen ve besinlerin dağılımını iyileştirir. 

Mısır Nasıl Tüketilmelidir?

Mısır, ülkemiz topraklarında yetişebilen, en fazla karadeniz bölgesinde bulunan ancak yeterince sulandığında bir çok bölgede yetiştirilebilen bir tarım ürünüdür. Bu da ekmekte, salatalarda, yemeklerde kolayca bulunabilir ve kullanılabilir bir ürün olmasını sağlamaktadır. Mısır zaten her alanda haşlanmış şekilde kullanılır. Ancak pratik olması için konservelerde de üretilmektedir. Ancak hazır konservelerde almaktansa, kendiniz konserve işlemini yaptığınızda, mısırınızın doğal olduğundan emin olabilirsiniz.

Bunu yapmak için mevsiminde aldığınız mısırları haşlayıp, tanelerini ayırıp sıcak kasanozlara kapatabilir veya buzluğunuzda saklayabilirsiniz. Mısır En Kolay GDO Sahibi Üründür GDO yani; genetiği değiştirilmiş organizma çağımızın en büyük problemlerinden biridir. Laboratuvar ilavesi bu ürünler, aslında gerçeğinden farksızdır, yine toprakta yetişir, yine sulanmak ister, yine ürün olarak toplanır ve pazara sunulur. Ancak üzerinde istediğimiz ve beklediğimiz vitamin ve minerallere sahip değildir.

Aşılama sonucu ürüne dönüşmüştür. Bu teknoloji ürün sayısının artırılması, ürünlerin daha güçlü görünmesi, raf ömrünün uzamasını sağlar ancak insan vücudu için bir yarara sahip değildir. Mısır da en kolay GDO uygulanan ürün olarak bilinmektedir. Bu sebeple tüketilen mısırın gerçek mısır ve doğru ürün olduğundan emin olunması gerekir. GDO lu olmayan ürünler, doğal lezzete de sahiptir. Zaten evinizde kurulu bir laboratuvarınız yoksa, anlayabileceğiniz tek yöntem de budur aslında.

Beslenme İle Sağlıklı Yaşam Mümkün mü?

Hemen hemen her hastalık için besin önerisini pek çok yerde görürüz. Özellikle sebze ve meyveler; vitamin ve mineral deposudur. Hastalık olduktan sonra tam anlamıyla sadece bir bitki sayesinde iyileşmek pek de sık görmediğimiz bir durum olsa da; aslında hastalıklardan korunmak için bitkiler olmazsa olmazdır. Bu sebeple sadece hastalıkta değil, aslında hastalık ortaya çıkmadan önce vücut sistemlerini aktif hale getirmek için beslenme çeşitliliği sağlanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?