Oruçken Baş Ağrısı Neden Olur?Nasıl Engellenir?

Yayın Tarihi : 2018/05/11 10:09 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/18 11:46 •

Oruç mantığını kavradığımızda ve hayata geçirmeye başladığımızda aslında ne kadar sağlıklı olduğunu yaşayarak görme şansına sahip olursunuz.

Oruçken Baş Ağrısı Neden Olur?Nasıl Engellenir?

Ramazan ayının yaz günlerine gelmesi dolayısıyla, vücut, uzun süre aç ve susuz kalır. Bu sürede en çok görülen şikayet; baş ağrısıdır.

Baş ağrısını daha aza indirmek için; macun kıvamına getirilen limon, el bileklerine sürülebilir. Boyun bölgesine soğuk uygulanabilir. Aralarda şekerleme adı verilen, ufak uykular sizi dinlendirecek ve baş ağrınızı azaltacaktır.

Oruç Tutmak Neden Baş Ağrısına Sebep Olur?

Oruç tutmanın sağlıklı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Ayrıca bu yöntem o kadar benimsenmiştir ki; birçok diyet aralıklı açlıklara ve oruçlara dayanan tarzda yapılmaktadır. Bu sebeple oruç mantığını kavradığımızda ve hayata geçirmeye başladığımızda aslında ne kadar sağlıklı olduğunu yaşayarak görme şansına sahip olursunuz.

Oruç tutmaya yeni başladığınızda, özellikle normalde sık yemek yiyen bir bireyseniz sıklıkla başınız ağrır. Bunun sebebi, vücudun sindirmekle geçirdiği vakti, sizi iyileştirmek için harekete geçirmesinden kaynaklıdır.

Siz bir besini ağzınıza aldığınızda tükürük bezleri harekete geçer. Bu harekete geçme durumuyla birlikte, vücut tüm gücünü yediğiniz besini sindirmek için harcar. Ara öğünleri de sık olan bir vücutsa, devamlı olarak sindirim yapmakla uğraşan bir sisteme sahip olursunuz. Dolayısıyla ciddi bir hastalık süreci olmadığı zaman boyunca vücudunuz ödem gibi, hafif enfeksiyon gibi, toksiklerden arınma gibi işleri arka plana atar.

Ancak siz yeme işini azalttığınızda, vücut diğer işler için vakit ve enerji bulur. Dolayısıyla vücudunuzu arındırırken siz bunu ağrı olarak algılarsınız. Eğer orucu devam ettirirseniz; bir süre sonra ağrılarınızın geçtiğini, cildinizin daha sağlıklı göründüğünü, enerjinizin yerine geldiğini fark edersiniz. Çünkü artık vücut fazlalıklarından kurtulmuş ve daha sağlıklı şekilde karşınıza çıkmış olur.

Bu yüzden yemek yeme işini, öğün aralarında atıştırma işini ne kadar hayatınızdan çıkarırsanız o kadar sağlıklı bir vücutla yaşamınıza devam edebilirsiniz.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?