Prostat Olmamak İçin En Kolay Önlem

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/18 00:08 •

Prostat hastalığı; ileri yaştaki pek çok erkeğin sorunudur.

Prostat Olmamak İçin En Kolay Önlem

Prostat hastalığı; ileri yaştaki pek çok erkeğin sorunudur. Bu sorunu yaşamamak için ise; gençlikten itibaren önlemler alınmalıdır.

Önlemi ise; son derece kolaydır. Oturarak tuvaletini yapmak, mesaneyi tam olarak boşaltmaya yardımcı olur. Ayakta yapıldığında ise; tam boşalma olmaz, bir miktar içeride kalır. Zamanla mesane sarkmaları ve prostat meydana gelir. Bu sebeple erkeklerin tuvaletlerini oturarak yapmaları tavsiye edilir.

Boşaltım Nasıl Gerçekleşir?

Boşaltım; vücudun ihtiyacı olmayan zararlı atıkları vücudundan uzaklaştırma şeklidir. Bunun için böbreklerde kan süzüldükten ve su ile seyreltildikten sonra, boşaltım deposu olan üretranın dolmasıyla, insanda sıkışma hissinin oluşması ve idrar yapma ihtiyacı hissetmesi durumudur. Üretra ancak bir miktar dolduktan sonra idrar yapma isteği uyandırır. Bu had ne kadar aşılırsa, vücut o kadar sıkışma hissi oluşturur. İdrar ne kadar boşalırsa da, üretra o kadar boşalacağından rahatlama hissi gelir.

Neden Oturarak İdrar Yapılmalıdır?

idrar oturarak yapıldığında, bacaklar, mesaneye baskı yapar ve bu durumda tam boşalma meydana gelir. Ancak ayakta idrar yapıldığında mesane yeterince rahatlayamaz ve içerde idrar kalır. Bu idrar zararlı bir atık olduğundan, vücutta uzun süre kalması, prostat gibi rahatsızlıkları beraberinde getirir. Bu sebeple zorunlu durumlar hariç, idrar ayakta değil oturarak yapılmalıdır. 

Oturaraktan kasıt, daha çok alaturka tuvalettir, hem idrar hem de gaita çıkışı bu şekilde en sağlıklı haliyle gerçekleşir. Ancak klozette bir seçenektir ve bu oturma da prostatı engellemek için yeterlidir. Ancak klozet kullanırken ayak taburesi kullanmak, devamlı kullanım için daha uygun olacaktır. Mesane yeteri kadar sıkıştığında doğru şekilde boşalacak ve tam rahatlama sağlanacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?