Rahim Egzaması Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2016/05/25 08:10 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/13 01:04 •
Rahimden gelen kötü kokulu ve kirli sarı renkli akıntıların nedeni rahim egzaması olabilir
Rahim Egzaması Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

 

Rahimden gelen kötü kokulu ve kirli sarı renkli akıntıların nedeni rahim egzaması olabilir. Allerjik reaksiyon sonrası veya strese bağlı egzama oluşabilir.

Rahim Egzaması Belirtileri Nelerdir?

Rahim egzaması, mantarla yakın şikayetlere sebep olduğundan, kişi tarafından mantar gibi algılanabilir. Ancak uzman doktor tarafından kolaylıkla tanısı konur ve tedavi edilir. Egzama belirtileri vajinada şişme, kızarıklık ve kokulu akıntıdır. Vajinada meydana gelen kızarık bölgeler zamanla şişliklere dönüşür. Bu şişliklerin içleri iltihap dolar ve kabuk bağlar. Ancak bu kabuk halinde dahi, şiddetli kaşıntıya sebep olur. 

Rahim Egzaması Nasıl Tedavi Edilir?

Rahim egzaması, vücudun farklı noktalarında olan egzamalardan farklı değildir. Bu sebeple kesin ve kalıcı bir tedaviden bahsedilemez. Çünkü bu hastalıklar, özellikle büyük stresler neticesinde ortaya çıkar ve hayatınızda bir stres unsuru meydana geldiği anda yeniden patlak verir. Bu sebeple en kalıcı ve etkili tedavi, sinir ve stresten uzak durmaktır. 

Vajinal egzama ataklarında verilen ilaçlar; bölgenin kuruluğuna bağlı kaşıntısını gidermek için nemlendirici kremler, şişmeleri ve ihtihaplanmayı engelleyen antibiyotikler verilebilir. Bu antibiyotiklerin ağızdan alınan, vajinadan verilen ve krem şeklinde olan türleri vardır. Hangi tedavinin sizin için en etkili olacağına ise kadın doğum uzmanınız karar verecektir. 

Vajina, dış dünyaya açık bir organdır. Haliyle; kullandığınız umumi tuvaletler, giydiğiniz iç çamaşırlar, temizlik yapma biçiminiz de dahil olmak üzere pek çok unsur vajina sağlığını belirler. 

Ayrıca vajinada meydana gelen hastalıklar doğru şekilde giderilmezse hem hastalıkların kronikleşmesine, hem de vajina florasının bozulmasına neden olur. Bu durumda vajina, hastalıklarla uğraşmaktan var oluş amacını gerçekleştiremeyebilir ve gebe kalmamaya dahi sebep olabilir. Bu sebeple özellikle iltihaplı vajinal hastalıklar, kişi bakire dahi olsa mutlaka uzman doktorlar tarafından tedavi edilmelidir. 

 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?