Saçlarınızı Çok Sıkı Toplamayın!

Yayın Tarihi : 2015/12/18 11:18 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/04 14:14 •

Sağlıklı olan saçlarda dökülmeler her zaman daha az görülür. Bu sebeple eğer genetik olmayan bir saç dökülmesi varsa kronik saç dökülmesinden korunmanız daha mümkün hale gelebilecektir.

Saçlarınızı Çok Sıkı Toplamayın!

Saçlarınızı toplarken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü sıklıkla rahat bir model olduğu için sıkı atkuyruğu tarzı saç toplama tekniğinin uzun süreli kullanımında saçlarda zayıflık ve dökülmeler görülebilir.
Bunun en önemli nedeni, saç toplama sırasında iyice gerilerek çekiştirilen saç köklerinin zedelenmesidir. Zedelenen kökler nedeniyle iyi beslenemeyen saç hücresi ölür ve dökülür.

Saçlar Neden Dökülür?

Saçlar; canlılığın bir parçasıdır ve yenilenmek için dökülerek yeni saçlar meydana gelir. Bu sebeple erkeklerde günde 40, kadınlarda günde 80 tele kadar saç dökülmesi normal kabul edilir ve telaş yapılması gereken bir durum değildir.

Dökülmeler daha fazla olduğunda ise durum tedirgin edicidir. Çünkü kellikler veya zayıf kökler meydana gelebilir. Özellikle genetik olarak dökülme yatkınlığı varsa, bunu azaltacak tedaviler ve yağlar kullanılabilir ancak bu sadece kelliği geciktirebilir. Eğer genetik olarak saç dökülüyorsa aslında beklenen son aynıdır.

Ancak genetikten çok, yanlış bakım veya bakımsızlıktan dökülen saçlar karşımıza çıkar. Çok boyanmış, çok kimyasala maruz kalmış, yanlış şampuanlar kullanılmış, kafa derisi dökülen saçlarda döküntülerin beraberinde getirdiği kuruluklar da saç dökülmelerinin ana sebeplerindendir. Bu tedavisi çok daha kolay bir yöntemdir çünkü sorun belli olduğunda ve dış etmenlerden oluştuğuna göre daha etkin yollar izlenebilecektir.

Saç Kökleri Nasıl Beslenir?

Sağlıklı olan saçlarda dökülmeler her zaman daha az görülür. Bu sebeple eğer genetik olmayan bir saç dökülmesi varsa kronik saç dökülmesinden korunmanız daha mümkün hale gelebilecektir.

Saçların sağlıklı olması için öncelikle kişinin sağlıklı beslenmesi gerekir. Çünkü saç kökleri kafa derisinin içindedir ve bu yolla beslenir.

Ayrıca saç derisine bitkisel yağ masajları da yapmak özellikle kuru saç köklerinde dökülmeyi engelleyen bir yöntemdir.

Saçlarınızı toplarken daha gevşek bağlamak da saç dökülmelerini engelleyecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?