San*l Cinsellik Nedir? Kimler Tercih Eder?

Yayın Tarihi : 2017/08/10 13:00 • Güncelleme Tarihi : 2021/12/27 15:27 •

San*l cinsellik; kişinin telefon, sosyal medya veya internet aracılığıyla karşısındaki kişi ile ilişkiye girercesine uyarı vermesi, gerçek cinselliği yaşarmış gibi rol yapması durumudur.

San*l Cinsellik Nedir? Kimler Tercih Eder?

San*l Cinsellik Nedir?

Özellikle 2000'li yıllarda başlayan alternatif bir ilişki türüdür. San*l cinsellik kişinin telefon, bilgisayar veya tablet gibi teknolojik bir cihaz kullanarak; sosyal medya veya internet aracılığıyla, karşısındaki kişi ile cinsel ilişkiye girercesine uyarı vermesi, zevk alması ve gerçek cinselliği yaşarcasına rol yapması durumudur.
San*l cinsellik  bazen sadece karşılıklı yazışmalarla sınırlı kalsa da, çoğunlukla görüntülü san*l ilişkilerde mimiklerin, seslerin hatta soyunmaların dahi etkin olduğu bir ilişki türüdür.
San*l cinsellik  de boşalma ve rahatlama mastürbasyon ile sağlanır. Bu ilişki ilişkisinde doğrudan fiziksel bir temas bulunmamaktadır.Cinselliğin hazı beyinde ve kafada yaşanmaktadır.Fiziksel bir dokunuş olmadan yaşanan faztezi yönü de ağır basan bir cinsellik  ilişki türüdür

San*l Cinselliği Kimler Tercih Eder?

Özellikle kendi kendini tatmin etmeyi seven (mastürbasyon) ve internet ortamında sıklıkla bulunan ve bu yönde fantezileri bulunan kişiler san*l cinselliği tercih etmektedir.Bu tür fantezileri olan kişileri biraraya getiren çeşitli internet siteleri ve sosyal medya sayfaları bulunmaktadır.

Sanak cinsellik  ortamında beraber olan çiftler mhtemelen gerçek hayatta karşılaşma olanakları bulunmayan belki farklı şehirler, ülkeler ve kıtalarda bununan kişilerdir.Bu tür ilişkilerde normal duygusal ve cinsel beraberliklerden tamamaen farklı olarak karşılıklı sorumluluklar bulunmamaktadır. Sadece rahatlamak isteyenler için de bu nedenle san*l cinsellik kolay bir kaçış yolu olabilir.
Bu sebeple daha çok kendini ifade edemeyen ve içine kapanık kişilerin tercih ettikleri bir yoldur.

San*l cinsellik , cinselliğin fiziki cinsel temas yolu ile değil de, fiziki olmayacak şekilde beyinde yaratılması veya kafada yaşanılmasıdır. Örnek olarak rüyasında sevişen erkeğin ereksiyon olması ve orgazm sonucu spermlerini boşalması gösterilebilir.

Bunun dışında bazen evli çiftler de, cinsel yaşantılarında herhangi bir sorun olmasa dahi pornografik filmler izlemek isteyebilirler. Bu davranış da bağımlılık olarak nitelendirilebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?