Sifonu Çekmeden Klozet Kapağını Kapat

Yayın Tarihi : 2017/08/02 12:14 • Güncelleme Tarihi : 2021/11/28 03:22 •

Aslında herkes çok mükemmel yapıyor gibi gözükse de, tuvalet alışkanlıklarında ciddi kusurlar vardır.

Sifonu Çekmeden Klozet Kapağını Kapat

Aslında herkes çok mükemmel yapıyor gibi gözükse de, tuvalet alışkanlıklarında ciddi kusurlar vardır. Özellikle her nesilde bu durum daha da özensizleşmektedir. Sifonu çekmeden önce kapağı kapatmak gereği de, çoğu kişi tarafından bilinmeyen, ancak çok kişinin sağlığını tehdit eden unsurlardandır. 

Sifonu çekmeden önce klozet kapağını kapatmayı unutmayın. Kapağı örtmeden sifonu çektiğimizde su basıncıyla birlikte tuvalette ki bakteriler ve dışkı artıkları su taneciklerine tutunarak 25 cm den 5 metreye kadar taşına bilmektedir.

Yapılan bir araştırmadan bu aşamada bahsetmekte fayda vardır. Araştırma, banyo ve tuvaleti birlikte kullanılan ortamlar için yapılmıştır. Yani klozeti aktif olarak kullanılan alanlar. Klozet kapağı açık bırakılan evlerde, diş fırçaları incelendiğinde, bunların üzerinde gaita kalıntılarına rastlanmıştır. Bu da, gözlerimiz göremese de, tuvalet atıklarının havaya karıştığının ve bir şekilde (hava veya nesne yoluyla) vücuda yeniden alındığını kanıtlanmış ve hastalıklara sebep olduğu ortaya konmuştur. 

Aslında burada mesele sadece klozet kapağını kapatmakta değil, diş fırçası gibi direk temas halinde olduğunan eşyaları da açıkta bırakmamak hususunda dikkatli olmak gerekliliği anlamına gelir. 

Bu durum ishal veya hepatit gibi bir çok hastalığa da sebep olabilmektedir.

Doğru Tuvalet Alışkanlıkları Nelerdir?

Tuvaleti yapmadan önce de eller yıkanmalıdır. Bu sayede taharette kirli ellerle organlara dokunulmamış olur,

Alaturka tuvalet kullanılmalı veya klozet taburesi kullanılmalıdır, bu sayede idrar torbası ve bağırsaklara baskı yapılarak tam boşalma sağlanmış olur.

Muhakkak su ile taharet yapılmalı ve peçete ile kurulayarak nemli kalması engellenmelidir, çünkü mantarlar nemli ortamı severler ve onların yaşaması için uygun ortamdır. Ayrıca kıyafetler içinde organ hava almadığından hastalıklara da son derece yatkındır. 

Klozet kullanılıyorsa önce kapat kapatılmalı sonra sifon çekilmelidir,

tuvaletten sonra eller mutlaka sabunla yıkanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?