Sinüslerinizi Boşaltmak İçin Pratik Öneriler

Yayın Tarihi : 2018/03/16 10:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/16 05:55 •

Soğuk havalarda en çok görülen hastalıklardan bir tanesi de sinüslerin dolması halidir.

Sinüslerinizi Boşaltmak İçin Pratik Öneriler

Soğuk havalarda en çok görülen hastalıklardan bir tanesi de sinüslerin dolması halidir. Bu durum kişide ciddi baş ağrısı, halsizlik ve burun tıkanıklığı yapmaktadır. Eğer sinüsleriniz dolduysa doktorunuzun önerisi doğrultusunda ilaç tedavisi yanında tuzlu su terapisi de yapabilirsiniz. Gün aşırı ılık suda erittiğiniz tuzlu suyu hafifçe burundan çekin bekleyin ve burnunuzu boşaltın. Bu su kaynatılıp ılımaya bırakılmış olmalıdır. Bunun sebebi, su içinde varsa mikropların kırılmasıdır. Tuz ise iyi bir çözücüdür. İşe yaradığını fark edeceksiniz. 

Sinüsler dolduğunda kişide ciddi basınç hissi oluşturur. Ayrıca tıkanıklıkla beraber kalitesiz nefes alma ve buna bağlı olarak da halsizlik, yorgunluk meydana gelir. İşte bunların hepsini ortadan kaldırmak için mutlaka sinüslerin açılması gerekir. 

Buruna tuzlu su çekmenin dışında, sinüs masajları da etkili bir yöntemdir. Ancak sinüs masajları daha kısa süre etkilidir ve gün içinde çok sefer yapmanız gerekebilir. Tuzlu su ile boşaltılan sinüsler ise, uzun süre rahatlama sağlar. Eğer tıkanıklık çoksa günde iki sefer tuzlu su, sizi gün boyu rahat tutacaktır. 

Sinüs Masajı Nasıl Yapılır?

Günlük hayatta sinüsleriniz çok tıkanıyorsa, yaşam kaliteniz düşüyor demektir. Bu sebeple tuzlu su ve masaj yöntemi hayatınızı kolaylaştırmada oldukça etkili olacaktır. 

Sinüsler burun kemiklerinin iki yanındadır. Haliyle eğer sinüs tıkanıklığınız varsa iki tip sinüs masajı vardır.

İlk tipte, işaret parmağınızı burun kemiklerinizin yanlarına bastırın ve aşağıdan yukarıya (burun deliklerinden göz çukuruna doğru) en az on defa bastırmak suretiyle basınç uygulayın. Bu sayede sinüslerde biriken sıvıyı geniz boşluğuna itmeyi başaracaksınız.

Diğer yöntem ise, ilk yönteme çok benzer. İşaret parmağı yine burun kemiklerinin yanlarına yerleştirilir. Ancak bu sefer daireler çizilmek suretiyle basınç uygulanır. Bu sayede sinüsler yerinden oynatılacak ve tıkanmalar giderilecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?