Tahlil.com'a Hormon Testlerini Soran Bayanlara Öneriler

Tahlil
A

Tahlil.com'u takip eden ziyaretçilerimizin önemli bölümünü bayanlar oluşturuyor. Sitemize, bayanlar tarafından  sorulan soruların başında da hormon tahlilleri geliyor.
Tahlil.com olarak bayanların hormon tahlillerinin daha sağlıklı yorumlanabilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri belirtmek istiyoruz.
Hormon  tahlili sonucu gönderen bayanların yaşlarını mutlak suretle belirtmesi gerekiyor.
Bazı hormonlar, bayanlarda  belirli yaş gruplarında farklı değerlerde çıkabiliyor.
Örneğin  Folikül Stimülan Hormon ( FSH) , menapoz dönemindeki bayanlarda doğurganlık çağındaki kadınlara göre çok daha yüksek değerlerde çıkabiliyor.Benzer  şekilde LH hormonu da menapozla birlikte yüksek değerlere çıkabiliyor.
Hormon tahlili sorarken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da, hormon testi için alınan kanın adet döneminin hangi bölümünde olduğunun da belirtilmesidir.
Test sonuçlarının, sonuç raporundaki normal değerlerinin de mutlaka belirtilmesi gerekiyor.
Bazı sonuçlar, çalışıldıkları laboratuvar veya yönteme göre farklılık göstermektedir.
Hormon tahlilleri, genellikte adetin üçüncü günü yapılıyor.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

guldemirc | 17.04.2015 11:38

43 yasinda Erkeğim Endokrin Uzmanına Cinsel Libido eksikliği ve isteksizlik sebebiyle müracaat ettim tahlil sonuçlarını yorumlarmısnız tavsiyeniz nedir
AST 26
ALT 24
ALP 89
GGT 18
LDH 173
NA 140.90
K 4.80
LH 6,70
E2 32.32
PROLAKTİN 8.27
TOTAL TESTERON 235.34
SEKS HORMON BAĞLAYICI GLOBULİN 45.44

Tahlil.Com | 18.04.2015 11:24

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



mehtapsenyurtt | 17.04.2015 09:24

Merhaba, bir süredir gebelik istiyorum ama olmadı tahlil sonuçlarım:

TSH(0,57-5,6) benim 0,83 -FSH (0-116,3)benim 6,61 -E2(19,5-356,7)benim 14,68 -lLH (0,5-76,3)benim 5,49 -BHCG(0-10)benim 0,9 -FT3 (2,3-4,2)benim 2,62 -PRL (2,8-29,8)benim 6,24 -FT4(0,88-1,72) benim 1,39 sonuçları yorumlarmısınız?

Tahlil.Com | 21.04.2015 01:27
Östrojen değeriniz düşük.Doktorunuz bu konuda sizi bilgilendirecektir.
v_kaya19 | 09.04.2015 06:16

ST4 23,88 12-22
TSH 0,402 0,270-4,20
troidlerde bi sorun var mı acaba

Tahlil.Com | 10.04.2015 12:37
TSH değeriniz normalin alt sınırına yakın.
Bir şikayetiniz var ise bir endokrinoloji uzmanına danışmanızda yarar var.
birisi | 02.04.2015 10:12

Merhaba, 23 yasindayim evliyim adet duzensizligi sebebiyle
Adetimin 3. Gunu hormon tahlili verdim sonuclar;
TSH 3.92 (0.2-5)
FSH 7.2 (3.5- 12.5)
LH 12.73 (1.1- 11.6)
PROLAKTIN. 41.97 (5-35)
ESTRADIOL 47.17 (12.5-166)
lutfen yorumlarmisiniz ?

Tahlil.Com | 05.04.2015 01:59

Prolaktin hormonu değeriniz normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....


tubasevik78 | 27.03.2015 03:19

hormon testi sonuçları lh 7,25 fsh 7,1 e2 <20 prolaktin 15,55 total testesteron 0,4

Tahlil.Com | 27.03.2015 03:23

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

bekir_tuvarlak | 18.03.2015 05:06

hdl kolestrol 32.9 (35-55)
ast (sgot) 41 (0-40)
alt (sgpt) 75 (5-35)

hemogram

rbc 5.9 (3.5-5.5)
rdw 16.8 (11-16)
pdw 17,6 (9-17)
neu% 49 (50-70)
eos 0,057 (0,02-0,5)

tanı:k58 -irritabi bagırsak sendromu analiziniz için şimdiden teşekkur ederim...

Tahlil.Com | 23.03.2015 10:02

Belirtiğiniz  ALT değeri karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.

http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

Bizlere sormuş olduğunuz diğer tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.
Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte yorumlamak yararlı olacaktır. 

Test raporunuzda yer alan diğer hemogram parametrelerinde bir  sapma sorun yoksa, kan sayımı sonuçlarınızda kayda değer bir sorun olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?


dnsnsy | 18.03.2015 03:32

Merhaba 26 yaşındayım. Adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım.
TSH 1.088
FSH 6.61
LH 8.80
PROKLATİN 18.26 lütfen yorumlarmısınız?

Tahlil.Com | 18.03.2015 04:15

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



sari_papat | 16.03.2015 04:45

24 ocakta adet oldum sonrasinda biseyler yasadik subat adeti oldum 7 gun icim rahat etmedi idrar testi yaptim. Kan testi bile yaptirdim kafayi yicem artik negatif ama korkuyorum yine de bu ay adetim gecikse bisey olur mu kan testi yanlis hesaplanir mi

Tahlil.Com | 16.03.2015 09:26
İlişki sonrasında da beklenen adetinizi düzenli olmuşsunuz ayrıca yaptırdığınız testler de negatif çıkmış yani içinizi rahat tutabilirsiniz. 
velataslan | 15.03.2015 11:47

Merhaba ben dün akşam kız arkadaşımla ilişkiye girdim arkadan ve başaldım ve sonra öne sıvı gelmiş dedi ama emin değildi hamile kalma riski var mı acaba ve ilk defa ilişki yaşamıyoruz bu sorun dün ilk defa oldu ve uyuyamıyorum ertesi günü hapı alalım mı ? acil yardımmm ACİLLLL

Tahlil.Com | 16.03.2015 10:23
Alabilirsiniz. Şu durumda adet zamanını beklemekten başka birşey yapamazsınız.
| 13.03.2015 07:04

Merhaba
Bugün yaptırdığım hormon testinde Total testesteron 0.68 değerinde çıktı, normal referans değerleri ise 0.084 - 0.481

Tahlil.Com | 15.03.2015 06:44
Testesteron değeriniz yüksek.Doktorunuz cinsiyet, yaş gibi faktörleri de ele alarak gereken bilgillendirmeyi yapacak ve lüzüm görürse ilave testler ve tedavi planlayacaktır.
Tercihen bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızı öneririz.
DAHA FAZLA GÖSTER
E Nabız Tahlil Sonuçları ve Kişisel Sağlık Sistemi
Sağlık Bakanlığı vatandaşlarımız için e Nabız portalı geliştirdi
Yaşlılıkta Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılmalıdır?
Yaşlılık dönemimde en sık görülen rahatsızlıklar; hipertansiyon, osteoporoz, konstipasyon, romztizmal hastalıklar, diabettir
Yeni Ehliyetler İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Yeni ehliyetlerin devreye girmesiyle birlikte yeni ehliyet alacak olanların ehliyet yenilenmesi için gerekecek sağlık raporlarını nasıl alacağı merak ediliyor
Bayram Tatili Boyunca Tahlil Yorumlama Hizmetimiz Hakkında Önemli Duyuru
Bayram tatili boyunca 18 Ağustos 2012 ve 23 Ağustor 2012 tarihleri arasında  tahlil yorumlama hizmetimize ara verilmiştir
Testesteron Normal Değerleri Kadın ve Erkekte Nedir?
Testesteron normal değerleri erkek ve bayanlarda farklıdır
CRP Testi Nedir? CRP Hangi Durumlarda İstenebilir?
CRP testi, doktorlarca sıklıkla istenen laboratuvar testleri arasında yer alan bir tahlildir
Kolesterol Normal Değeri Nedir?
Kolesterol normal değerleri yaşa göre farklılık gösterebildiğinden tahlil sonucu yorumlanırken yaşın bilinmesi önem taşır
Direkt Coombs Testi Nedir ? Direkt Coombs Neden İstenir ?
Direkt Coombs Testi  (Direkt antiglobülin testi -DAT)  dolaşımdaki i eritrositlere bağlı antikorları araştırır
Glukoz ( Açlık Kan Şekeri ) Normal Değeri
Glukoz yani açlık kan şekeri en sık yapılan tahlillerden biridir
Gebelik Testi Yaptırmak İçin En Uygun Zaman Nedir?
Tahlil yorumlayan sağlık siteniz Tahlil
Kolesterol Yüksekliği Olanlar Bu Yazıyı Okumalı!
Kolesterol yüksekliği, özellikle LDL diye bilinen kötü kolesterol yüksekliği tedavi edilmeli mi, edilmemeli mi konusu yıllardır tartışılır