Tahlil.com'a Sorduğunuz Sorular Ve Verilen Cevapları Takip Etmek Artık Çok Kolay

12.03.2018 09:19
Tahlil
Tahlil.com'a Sorduğunuz Sorular Ve Verilen Cevapları Takip Etmek Artık Çok Kolay
A

Tahlil.com'a her gün yüzlerce soru geliyor.Site editörlerince uygun bulunan sorular ve yorumlara verilen cevapları takip etmek artık çok kolay.

Sorularım ve Yorumlarım bölümümüz açıldı.
Sitemize sorduğunuz soruları ve editörlerimiz tarafından uygun bulunan sorulara verile cevapları Sorularım ve Yorumlarım bölümümüzden takip edebilirsiniz.  

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

baranaginn | 26.06.2014 09:08

17 Yaş Erkek

HBs Ag (ECLIA) 0,25 Referans aralığı <0,9 Negatif, 0,9-1 Grayzone, >=1 Pozitif

Anti HCV (ECLIA) 0,03 Referans aralığı <0,9 Negatif, 0-9-1 Grayzone, >=1 Pozitif

Anti HBs >833,0 Birim IU/L Referans aralığı <7: Negatif, >=7: Pozitif

Sonuçlarımı değerlendirirseniz sevinirim.

Tahlil.Com | 26.06.2014 10:47
HBsAg, AntiHCV testleriniz negatif, antiHbs testiniz pozitif çıkmıştır, sorun yoktur..
miractunay | 26.06.2014 06:40

Nisanlımla iliskiye girdik icime bosalmadi fakat tüm hamilelik belirtilerini yasiyrm doktora gttm rahmin kalinlasmis hamile olabilirsin dedi. Adetime daha 10 gün var hamile miym ?

Tahlil.Com | 26.06.2014 08:25

Bu şekilde bir ilişki de gebelik ihtimali yok denecek kadar az. Ancak bu işler şakaya da gelmez.  Beklenen adet tarihinde  en az 1 hafta gecikme olursa tedbiren gebelik testi yaptırabilirsiniz.

Gebelik testi ve hamile kalma olasılığına dair sitemizde yayınlanmış yazıları, sorulmuş benzer  soru ve uzmanlarımızın verdiği cevapları okumak için tıklayınız......


zeynep.07 | 20.05.2014 11:04

mrh benim bthcg 1010 çıktı bugün adetim geçeli ilk gün ama kese görülmedi normal mi

Tahlil.Com | 20.05.2014 11:24

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


anilsavas | 14.07.2013 03:58

her sahada 1-2 lökosit 2-3 epitel hücresi görüldü ne demek

Tahlil.Com | 14.07.2013 11:04

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


ozhan_06_66 | 11.07.2013 10:52

Merhaba sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık ama boşalma olmadi sadece zevk suyu gelmiş olabilir kızda kansızlık idrar yolu enfeksiyonu var adeti duzenliymis hep bu ay 2 gün gecikti hamile olabilirim bi ara ishal ve mide bulantısı yaşadı korkmaya başladım bi cevap verin lütfen gebelk olabilirm

Tahlil.Com | 11.07.2013 11:35

Belirtiğiniz  tür ilişkilerde hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Meni yani spermler vajinaya temas edince az da olsa bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.,

Bu tür bir şüpheniz varsa tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırabilirsiniz.
Konuya dair aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir,  bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okuyabilirsiniz.

Sürtünme yoluyla kurulan ilişkilerde hamilelik ihtimali ne orandadır?
http://tahlil.com/surtunme-ile-iliski-sonrasi-hamile-kalinir-mi


ers_017 | 07.07.2013 02:29

İyi Günler. Kız arkadaşımla sürtünerek İlişkiye girdik fakat ilişki öncesi ve sonrası ben penisimi kız arkadaşımda vaginasını temizledik suyla yıkadık. Hamile kalma riski varmıdır. Teşekkürler..

Tahlil.Com | 07.07.2013 04:12

Belirtiğiniz  tür ilişkilerde hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Meni yani spermler vajinaya temas edince az da olsa bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.,

Bu tür bir şüpheniz varsa tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırabilirsiniz.
Konuya dair aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir,  bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okuyabilirsiniz.

Sürtünme yoluyla kurulan ilişkilerde hamilelik ihtimali ne orandadır?
http://tahlil.com/surtunme-ile-iliski-sonrasi-hamile-kalinir-mi


cgdm_576 | 21.05.2013 09:42

merhabalar ben 18.04.2013 tarıhınde adet oldum ve test yaptım pozıtıf cıktı dun doktora gıttım kese kucuk gorunmuyor dedı 020,0 düşük tehdidi.026,9 gebeliğe bağlı bir durum,tanımlanmamıs bır kac ılac verdı yarın bebeğin gelişimine bakacaz ne demek bu anlayamadaım

Tahlil.Com | 21.05.2013 06:42

Anladığımız kadarıyla Beta HCG sonucunuz ara bir değer çıkmış. 20 li rakamlar bu tür değerlerdir.Önümüzdeki günlerde ilave testler de yapılmalıdır.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


pascalpascal35 | 16.05.2013 06:50

şüpheli işikinin bugün 96.günü uzman bir enfeksiyon doktoruna danıştım.Sonuc (p24+lgG) Negatif - 0.394 COl olarak çıktı.Ben elisa testi istemiştim.Bu testin elisa testinden daha iyi olduğunu söyledi.ve korkulacak bir şeyin olmadığını.bu teste güvenmeli miyim yoksa elisa testi yaptırmam gerekir mi?

Tahlil.Com | 16.05.2013 10:07

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,



HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için
tıklayınız..




mutlubars | 08.05.2013 02:00

Merhaba HIV testleri içinde en güvenilir HIV RNA(PCR) testi olduğunu duydum. Benim sorum şu:Diğer testleri yapmadan,örneğin şüpheli ilişkiden 1 ay sonra PCR testi yaptırırsam ve negatif çıkarsa,içim rahat bi şekilde normal hayatıma devam edebilir miyim? Saygılarımla

Tahlil.Com | 08.05.2013 06:54
Ordan burdan duyduğun şeylere çok kafanı takma, bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvur.Uygun zamanda hangi testin yapılması konusunda gerekli bilgiyi verecektir.
pascalpascal35 | 07.05.2013 05:10

merhaba,bugün ilişkinin 86.gunu uzman doktora danışarak kan verdim. Testimin sonucunda Anti Hiv 1/2 Sbo Ag/Ab (Elisa) Negatif 0,09 yazıyor.uzman doktor 3. ayın içinde olmamdan dolayı artık korkmamam gerektiğini söyledi. sizin yorumunuzda benim için çok önemli.bundan sonra başka bir teste gerek varmı

Tahlil.Com | 07.05.2013 11:16

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


DAHA FAZLA GÖSTER
İdrarda Gebelik Testi
Gebelik testleri, idrarda gebelik testi ve kanda gebelik testi olarak iki farklı şekilde yapılır.İdrarda gebelik testi gebe olup olmadıklarını merak eden kadınların kolaylıkla evde uygulayıp yorumlayabildikleri…
GGT Nedir? GGT Yüksekliği Neden Görülür?
GGT ( Gama Glutamil Transferaz ), özellikle karaciğer hastalıklarının tanısında kullanılan ve karaciğer fonksiyonları hakkında bilgi veren bir biyokimya testidir. GGT yüksekliği ise karaciğer…
Trombosit Testi, Plt Testi Nedir,Normal Değerleri Nelerdir?
Trombosit diğer adı ila platelet (PLT) testi tam kan sayımı parametrelerinden biridir.Trombosit normal değerleri de hastaların kanamaya yatkın olup olmadıklarının değerlendirilmesi yönünden…
Beta HCG Testi Nedir? Gebelik Testi Olarak Kullanılır mı?
Beta HCG Günümüzde gebelik şüphesinde istenen istenen bir kan testtir. Beta HCG hormonunun hamilelik şüphesi olan kadınlarda kan ve idrarda araştırılması ile gebelik testi olarak…
Patoloji Tahlili Nedir ?
Patoloji tahlilleri genel olarak kanser, kitle ve tümör  tanısı için yapılmakta olan tahliller olup aynı zamanda enfeksiyon ve bazı iyi huylu hastalıkların tanısında da kullanılmaktadırlar.…
Yaşa Göre Yaptırılması Önerilen Tahliller Nelerdir?
Tanı ve genel sağlık kontrolü amacı ile bir çok tahlil yaptırıyoruz.Yaptırdığımız tahlillerin hangi yaşta yapılmasının bilinmesi sağlık taramaları yönünden çok daha sağlıklı…
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com