Tahlil.com’a Soru Sormadan ve Tahlil Göndermeden Önce Lütfen Uyarılarımızı Okuyun!!!

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2021/12/18 04:30 •

Tahlil.com'a uzmanlarımız tarafından cevaplanmak üzere gelen sorularınızı göndermeden önce uyarılarımızı okumanızı öneriyoruz.

Tahlil.com’a Soru Sormadan ve Tahlil Göndermeden Önce Lütfen Uyarılarımızı Okuyun!!!

Tahlil.com'a gelen binlerce soru arasında sizin sorularınızın öncelikle yorumlanması için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var.Lütfen bu önerilerimizi dikkate alarak sorularınızı sorun.Bu şekilde sorularınızın öncelikle yanıtlanmasınız sağlayabilirsiniz.

1.Lütfen sadece sormak istediğiniz tahlilleri bize yazınız.
2.Tahlil sonuçlarınızın ekran görüntüsünü veya tahlil sonuç dosyasını da sorunuzla birlikte eklemeniz sonucunuzun sağlıklı olarak yorumlanması için önemlidir.
3.Gönderdiğiniz tahlillerin , tahlil raporunda belirtilen  normal  ( referans)  değerlerini mutlaka yazmalısınız.Bir çok tahlilin normal değeri çalışıldığı laboratuvarın kullandığı test reaktifleri ve cihazlara göre bir miktar farklılık gösterebilir.
4.Tahlil sonucunu sorduğunuz kişinin yaşını,cinsiyetini ve varsa hastalık tanısını mutlaka belirtiniz.
5.Gönderdiğiniz tahlil sonuçları ile birlikte mutlaka sorunuzu da sorunuz

 

                                       

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
******* ******* :

24 yasındayım.yorgunluk ve halsizlik sikayetiyle yaptırmstım. tahlillerimi yorumlarsanız sevinirim

rbc 4,06 referans normal referans deger 4,2-5,4 birimi 10^6/uL
hgb 12,2 referans normal rferans deger 12,5-16 birimi 10^6/uL
mpv 11,2 referans normal deger 6-9,5 birimi fL
lym % 28,4 referans normal deger 30-36 birimi %


Cevap:

Hafif de olsa kansızlık belirtileri var.Halsizliğinizin nedeni bu olabilir.

******* ******* :

50 yaşındayım.2 gün önce aldığım idrar kültür sonucunu aşağıda yazıyorum.Açıklarsanız sevinirim.
1-Boyasız mikroskobik inceleme:Bol bakteri,10-12 eritrosit,3-4 lökosit görüldü.
2-Boyalı mikroskobik inceleme:Gram(-) çomaklar görüldü.
Katalaz: (+)
GSBL:(-)
İBL : (-)
Koloni sayımı :> 10üzeri5 cfu/ml
Bakteri tanımlaması (yarı otomatik) :Escherichia coli
Kültür antibiyogram sonucu :üreme (+)
ampisilin az duyarlı
amok+klav -duyarlı
sefazolin-duyarlı
sefuroksim-duyarlı
seftriakson-duyarlı
imipenem-duyarlı
aztreonam-duyarlı
gentamisin-duyarlı
amikasin-duyarlı
siprofloksasin-duyarlı
şimdiden teşekkür ederim


Cevap:

Kültür sonucunda Escherichia coli denilen mikrop üremiş idrarınızda.Duyarlı olan sonuçlar ise bu enfeksiyonunuza iyi gelen antibiyotikleri gösteriyor.Doktorunuz buna göre tedavi başlayacak

******* ******* :

13 yaşındaki kızım 4 - 5 gündür koyu kahverengi lekelenmeler oluyor.genital bölgesindede kurumuş halde bu lekelerden var.yaptırdığım tahlillerde FSH:11.48 , LH:3.79 , E2:36 çıktı.götürdüğüm doktor turner sendromu olabilir ya da adet olacak olabilir dedi.muayene edemedim heralde turner değildir dedi.kafamı karıştırdı.yardımlarınızı ve yönlerdirmelerinizi bekliyorum.genital bölgeyle kol altlarında tüylenme var.genital bölge alınıyor ancak kolaltları alınacak seviyede değil.gögüslerdeki büyüme biraz daha arttı.şimdiden teşekkürler


Cevap:

FSH değeri hafif yüksek çıkmış kızınızın.Bu değerlere bakarak Turner Sendromu tanısı koymak mümkün değil.Bunun için kromozom analizi yapılması gerekli.Kaldı ki sonuçlarda çok da anormal bir durum yok.Ergenlik dönemi bulguları gibi değerlendiriyorum.Yine de bir endokrinoloji uzmanına da danışabilirsiniz.

******* ******* :

merhaba ben 19 yaşındayım.adet düzensizliğim var.kadın doğuma gittim hormon testi yapıldı.sekonder amenore teşhisi konuldu.adetim düzene girmedi ne yapmalıyım ?
E2 (ESTRADİOL) : 41.60 pg/ml
TSH : 1.46 mIU/I
PROLAKTİN : 6.05 ng/ml


Cevap:

hormon tahlillerinizi adet döneminizin hangi kısmında yaptırdınız

******* ******* :

mrb hocam ben 25 yaşında bir bayanım kısa mesafe merdiven çıkmalarında bayılacakmışım gibi nefes nefese kalıyorum, ellerim ayaklarım titriyor ve kalp çarpıntısı oluyor kardiyolojide muayene oldum ekg çekildi ve holter takıldı sonucunda birşeyim olmadığı söylendi peki neden böyle oluyorum? ayrıca ekg sonucumda **borderline ecg** 9630 yazıyordu. ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap:

Buradan EKG testinizi değerlendirmemiz doğru olmaz,kardiyoloji uzmanına danışmalısınız.

******* ******* :

27 yaşındayım yeni yaptırdıgım kan tahlilinde CRP=0,05 RF=10,0 ASO=43,0 Sedimantasyon= 1 bu sonuc cıktı. bende belfıdıgı var belfıdıgın da iltihap şüphesi bulunuyormuş bunların ne anlama geldigini yazarsanız ve sonuc ne oldugunu bildirirseniz sevinirim şimdikten teşekkürler


Cevap:

Sonuçlarınız normal, bunlar iltihabi durumlarda yükselebilen değerlerdir. Bel fıtığının da iltihapla ilişkisi yoktur, sanırım doktorunuzu iyi dinlememişsiniz. Doktorunuz belki iltihap da olabilir bir bakalım demiştir.

******* ******* :

mrb.acaba hemogram sonuclarında bulunan parametrelerden hangisi hamilelik olduguna ısarettır.yardımcı olursanız sewnırım.sımdıden tsk.


Cevap:

Hiçbiri,hemogramın hamilelik tanısı ile ilişkisi yoktur

******* ******* :

acaba hemogram sonuçlarında bulunan parametrelerden hangisinde hamile olunup olunmadıgı anlaşılır.yardımcı olursanız sewnırım.tesekkurler.basarılar


Cevap:

hemogramdaki hiç bir parametre hamilelikle ilgili bilgi vermez

******* ******* :

22 günlük oğlum var. kalça USG incelemesinde Sağ kalça alfa açısı ilk ölçümde 64 derece ve ikinci ölçümde 62 derece, beta açısı ilk ölçümde 36 derece, ikinci ölçümde 40 derece olup normal sınırlardadır.
Sol kalça alfa açısı ilk ölçümde 53 derece ve ikinci ölçümde 55 derece, beta açısı ilk ölçümde 50 mm , ikinci ölçümde 50 derece olup , sol kalça tip 2 kalça ile uyumludur.
SONUÇ: sol kalça alfa açısı ilk ölçümde 50mm ve ikinci ölçümde 50 derece ölçülmüş olup, sol kalça sol kalça tip 2 kalça ile uyumludur. Takibi önerilir. yazıyor, ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Bu sorununuzu bir ortopedi uzmanına ve/veya radyoloji uzmanına danışmalısnız

******* ******* :

Çok teşekkür ederim. Başarılar

A****************** :

Öncelikle bu tahlillerinizin menapozla pek ilgisi yok.Sonuçları değerlendirdiğimizde ise,kolesterol ve kötü kolesterol (ldl)değerleriniz yüksek.İron yani demir testi ise hafif yüksek,bununla beraber RBC değeri ise yine hafif düşük.Bazı anemilerde bu tür bir tablo olabilir.Dahiliye bölümüne danışabilirsiniz.

******* ******* :

47 yaşındayım yeni yaptırdığım kan tahlilinde
chol: 226 ref değeri ise 0-200 arası (yüksek)
iron_2 : 181 ref değeri ise 50-175 arası (yüksek)
ldl : 155 ref değeri ise 60-150 arası (yüksek)

rbc 3.95 ref.değeri 10(6küçük harfle)/mm3 (düşük)
mpv 10.5 ref.değeri mm3 (yüksek)
pdv 19.8 ref değeri (%) (yüksek)
diğer değerler normal gözüküyor. demirin yüksek olmasından dolayı endişelendim. henüz menapoza girmedim. yorumunuz için şimdiden teşekkür ediyorum.

?