Tahlil.com’a Soru Sormadan ve Tahlil Göndermeden Önce Lütfen Uyarılarımızı Okuyun!!!

22.06.2018 08:00 | Güncelleme: 04.04.2020 08:06
Tahlil.com'a uzmanlarımız tarafından cevaplanmak üzere gelen sorularınızı göndermeden önce uyarılarımızı okumanızı öneriyoruz.
Tahlil.com’a Soru Sormadan ve Tahlil Göndermeden Önce Lütfen Uyarılarımızı Okuyun!!!
A

Tahlil.com'a gelen binlerce soru arasında sizin sorularınızın öncelikle yorumlanması için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var.Lütfen bu önerilerimizi dikkate alarak sorularınızı sorun.Bu şekilde sorularınızın öncelikle yanıtlanmasınız sağlayabilirsiniz.

1.Lütfen sadece sormak istediğiniz tahlilleri bize yazınız.Detaylı ve geniş tahlil yorumlama taleplerine cevap verilmemektedir.Unutmayınız ki sizin sorduğunuz soruyu binlerce okuyucumuz daha okuyacak.Okuyucularımızı gereksiz ayrıntılarla sıkmamalıyız.

2.Gönderdiğiniz tahlillerin , tahlil raporunda belirtilen  normal  ( referans)  değerlerini mutlaka yazmalısınız.Bir çok tahlilin normal değeri çalışıldığı laboratuvarın kullandığı test reaktifleri ve cihazlara göre bir miktar farklılık gösterebilir.

3.Tahlil sonucunu sorduğunuz kişinin yaşını,cinsiyetini ve varsa hastalık tanısını mutlaka belirtiniz.

4.Gönderdiğiniz tahlil sonuçları ile birlikte mutlaka sorunuzu da sorunuz.Sorularınızı olabildiğince kısa ve özet olarak sormanızı rica ediyoruz.    

Yukarıda belirtilen uyarılara dikkat edilmeyen tahlil yorumlama talepleri ve sorular yorumcularızca cevaplanmayabilir.                                                                                                                                                       TAHLİL.COM

YORUMLAR

| 10.03.2011 01:30

24 yasındayım.yorgunluk ve halsizlik sikayetiyle yaptırmstım. tahlillerimi yorumlarsanız sevinirim

rbc 4,06 referans normal referans deger 4,2-5,4 birimi 10^6/uL
hgb 12,2 referans normal rferans deger 12,5-16 birimi 10^6/uL
mpv 11,2 referans normal deger 6-9,5 birimi fL
lym % 28,4 referans normal deger 30-36 birimi %

Tahlil.Com | 22.03.2011 06:01
Hafif de olsa kansızlık belirtileri var.Halsizliğinizin nedeni bu olabilir.
| 20.02.2011 02:28

50 yaşındayım.2 gün önce aldığım idrar kültür sonucunu aşağıda yazıyorum.Açıklarsanız sevinirim.
1-Boyasız mikroskobik inceleme:Bol bakteri,10-12 eritrosit,3-4 lökosit görüldü.
2-Boyalı mikroskobik inceleme:Gram(-) çomaklar görüldü.
Katalaz: (+)
GSBL:(-)
İBL : (-)
Koloni sayımı :> 10üzeri5 cfu/ml
Bakteri tanımlaması (yarı otomatik) :Escherichia coli
Kültür antibiyogram sonucu :üreme (+)
ampisilin az duyarlı
amok+klav -duyarlı
sefazolin-duyarlı
sefuroksim-duyarlı
seftriakson-duyarlı
imipenem-duyarlı
aztreonam-duyarlı
gentamisin-duyarlı
amikasin-duyarlı
siprofloksasin-duyarlı
şimdiden teşekkür ederim

Tahlil.Com | 20.02.2011 05:58
Kültür sonucunda Escherichia coli denilen mikrop üremiş idrarınızda.Duyarlı olan sonuçlar ise bu enfeksiyonunuza iyi gelen antibiyotikleri gösteriyor.Doktorunuz buna göre tedavi başlayacak
| 18.02.2011 06:05

13 yaşındaki kızım 4 - 5 gündür koyu kahverengi lekelenmeler oluyor.genital bölgesindede kurumuş halde bu lekelerden var.yaptırdığım tahlillerde FSH:11.48 , LH:3.79 , E2:36 çıktı.götürdüğüm doktor turner sendromu olabilir ya da adet olacak olabilir dedi.muayene edemedim heralde turner değildir dedi.kafamı karıştırdı.yardımlarınızı ve yönlerdirmelerinizi bekliyorum.genital bölgeyle kol altlarında tüylenme var.genital bölge alınıyor ancak kolaltları alınacak seviyede değil.gögüslerdeki büyüme biraz daha arttı.şimdiden teşekkürler

Tahlil.Com | 19.02.2011 01:11
FSH değeri hafif yüksek çıkmış kızınızın.Bu değerlere bakarak Turner Sendromu tanısı koymak mümkün değil.Bunun için kromozom analizi yapılması gerekli.Kaldı ki sonuçlarda çok da anormal bir durum yok.Ergenlik dönemi bulguları gibi değerlendiriyorum.Yine de bir endokrinoloji uzmanına da danışabilirsiniz.
| 11.02.2011 05:54

merhaba ben 19 yaşındayım.adet düzensizliğim var.kadın doğuma gittim hormon testi yapıldı.sekonder amenore teşhisi konuldu.adetim düzene girmedi ne yapmalıyım ?
E2 (ESTRADİOL) : 41.60 pg/ml
TSH : 1.46 mIU/I
PROLAKTİN : 6.05 ng/ml

Tahlil.Com | 12.02.2011 10:54
hormon tahlillerinizi adet döneminizin hangi kısmında yaptırdınız
| 18.01.2011 12:40

mrb hocam ben 25 yaşında bir bayanım kısa mesafe merdiven çıkmalarında bayılacakmışım gibi nefes nefese kalıyorum, ellerim ayaklarım titriyor ve kalp çarpıntısı oluyor kardiyolojide muayene oldum ekg çekildi ve holter takıldı sonucunda birşeyim olmadığı söylendi peki neden böyle oluyorum? ayrıca ekg sonucumda **borderline ecg** 9630 yazıyordu. ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Tahlil.Com | 18.01.2011 02:27
Buradan EKG testinizi değerlendirmemiz doğru olmaz,kardiyoloji uzmanına danışmalısınız.
| 12.01.2011 01:37

27 yaşındayım yeni yaptırdıgım kan tahlilinde CRP=0,05 RF=10,0 ASO=43,0 Sedimantasyon= 1 bu sonuc cıktı. bende belfıdıgı var belfıdıgın da iltihap şüphesi bulunuyormuş bunların ne anlama geldigini yazarsanız ve sonuc ne oldugunu bildirirseniz sevinirim şimdikten teşekkürler

Tahlil.Com | 12.01.2011 05:15
Sonuçlarınız normal, bunlar iltihabi durumlarda yükselebilen değerlerdir. Bel fıtığının da iltihapla ilişkisi yoktur, sanırım doktorunuzu iyi dinlememişsiniz. Doktorunuz belki iltihap da olabilir bir bakalım demiştir.
| 05.01.2011 12:51

mrb.acaba hemogram sonuclarında bulunan parametrelerden hangisi hamilelik olduguna ısarettır.yardımcı olursanız sewnırım.sımdıden tsk.

Tahlil.Com | 05.01.2011 03:13

Hiçbiri,hemogramın hamilelik tanısı ile ilişkisi yoktur

| 05.01.2011 12:49

acaba hemogram sonuçlarında bulunan parametrelerden hangisinde hamile olunup olunmadıgı anlaşılır.yardımcı olursanız sewnırım.tesekkurler.basarılar

Tahlil.Com | 05.01.2011 02:30
hemogramdaki hiç bir parametre hamilelikle ilgili bilgi vermez
| 04.01.2011 01:59

22 günlük oğlum var. kalça USG incelemesinde Sağ kalça alfa açısı ilk ölçümde 64 derece ve ikinci ölçümde 62 derece, beta açısı ilk ölçümde 36 derece, ikinci ölçümde 40 derece olup normal sınırlardadır.
Sol kalça alfa açısı ilk ölçümde 53 derece ve ikinci ölçümde 55 derece, beta açısı ilk ölçümde 50 mm , ikinci ölçümde 50 derece olup , sol kalça tip 2 kalça ile uyumludur.
SONUÇ: sol kalça alfa açısı ilk ölçümde 50mm ve ikinci ölçümde 50 derece ölçülmüş olup, sol kalça sol kalça tip 2 kalça ile uyumludur. Takibi önerilir. yazıyor, ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler.

Tahlil.Com | 04.01.2011 04:32
Bu sorununuzu bir ortopedi uzmanına ve/veya radyoloji uzmanına danışmalısnız
| 03.01.2011 08:47

Çok teşekkür ederim. Başarılar

DAHA FAZLA GÖSTER
Bombay Kan Grubu Nedir?
Tahlil.com yazarı Uz.Dr. Kemal Aslan son yazısında aslında pek bilinmeyen ancak son günlerde daha sık konuşulmaya başlanan farklı bir kan grubuna değindi.
Beta HCG Değerlerine Bakılarak Çoğul Gebelik Tanısı Koyulur mu?
Gebeliklerde kanda Beta HCG değeri 5 ve üstü olmalıdır.Gebelik tanısından sonra ise Beta HCG değerlerine göre çoğul gebelik tanısı koyulup koyulmayacağı da merak edilen bir konudur. Çoğul gebelik tanısında…
Hemogram Testi Hangi Hastalık Tanılarında Kullanılır?
Hemogram testi yani kan sayımı tüm dünyada en yaygın uygulanan kan tahlilidir.Nir çok hasylığın tanı ve takibinde söz sahibidir.
Hepatit C Tanısında Hangi Testler Yapılır?
Hepatiti C tanısı için mikrobiyoloji laboratuvarlarında virüse karşı oluşan antikorların araştırılması yönünden tahliller yapılmaktadır.Bu tahliller Makro ve Mikro ELİSA yöntemleri kullanılarak yapılmaktadır.
Boğaz Kültürü Örneği Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Boğaz kültürü alınmadan önce bir şey yememeye özen gösterilmelidir.Eğer yenilmiş ise birkaç kez ağız çalkalanmalı veya dişler fırçalandıktan sonra kültür alınmalıdır.
Gebematik Nedir?
Gebematik bir Tahlil.com buluşudur.Tahlil.com doktorları kan veya idrarla yapılan gebelik testi sonuçlarını merak eden kadınlar için Gebematik programını geliştirdi.
Çinko Fazlalığının Zararları Nelerdir?
Çinko eksikliği kadar fazlalığı da oldukça zararlıdır
İyi Kolesterol ( HDL) Nedir? HDL Ne İşe Yarar?
İyi kolesterol yani HDL vücudumuzda yer alan  kötü kolesterolü karaciğere taşıyıp safra olarak atılmasını sağlar.
Çocuklarda BT Ne Zaman Nasıl Yapılmalı?
BT çekimleri klinik olarak çok yararlı olmasına rağmen, özellikle radyasyona yetişkinden daha duyarlı olan çocuklarda, potansiyel kanser riski nedeniyle zaman zaman gündeme geliyor
Prick Testi Nedir?
Prick test, alerjenlerin ortaya konmasında en yaygın kullanılan testtir
Tahlil Sonuçları Bölümü Sürekli Güncelleniyor
Tahlil sonuçlarının uzman doktorlarca yorumlandığı sağlık siteniz Tahlil.com'da yer alan tahlil sonuçları bölümünde sürekli güncelleniyor.
Tahlil Sözlüğü Tahlil.com'da
Türkiye'nin ilk ve tek tahlil sözlüğü Tahlil.com'da.Tahlil.com uzmanları sizler için en çok kullanılan ve merak edilen tahliller hakkında bilgi alacağınız bir sözlük geliştirdiler.
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com