Tahlil.com’dan Ziyaretçilerine Önemli Duyuru

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Sayın ziyaretçilerimiz,  sitemize gelen tahlil yorumlama başvurularında yoğunluk olması nedeniyle, tahlil yorumlama hizmetimize dair bir bilgilendirme yapma ihtiyacı duyduk
Tahlil.com’dan Ziyaretçilerine Önemli Duyuru

Sayın ziyaretçilerimiz,  sitemize gelen tahlil yorumlama başvurularında yoğunluk olması nedeniyle, tahlil yorumlama hizmetimize dair bir bilgilendirme yapma ihtiyacı duyduk.
Tahlil.com herhangi bir ücret  talep etmeden bu konuda hizmet veren ilk ve tek tahlil yorumlayan sağlık sitesidir.
Tahlil.com 'a her gün yüzlerce tahlil yorumlama talebi gelmektedir, doktorlarımız  sorulan sorunun  uzmanlık alanı ve konusuna göre belirli bir sıra dahilinde sorulara cevap vermektedir.
Tahlil.com sitesine sorulan her soruya mutlak suretle cevap verileceğine dair, Tahlil.com'un bir vaadi veya taahütü yoktur.
Sitemiz editörlerince uygun bulunan sorulara cevap verilmektedir.Bu konuda YASAL UYARI bölümümüzde detaylı bilgi bulabilirsiniz.Uygun  bulunan soruların ortalama cevaplama süresi  1 ile 7 gün arasındadır.
Soruların cinsi ve konusuna göre bazı sorulara hemen cevap verilebilmekte iken bazı  soruların cevaplanma süresi  uzayabilir.
Bazı sorular ise uygun bulunmayarak cevaplanmamaktadır.Büyük harfler kullanılarak yazılan sorular, sitemiz formatına uygun olmadığından cevaplanmamaktadır.
Hastalık bilgisi, yaş ve cinsiyet verilmemiş, aşırı uzun ve detaya girilmiş sorular da cevaplanmamaktadır.
Bir önemli konu da, sorulan soruların ilgili konunun altında sorulmasıdır.Örnek vermek gerekirse,gebelik ile ilgili bir sorunun kolesterol testi ile ilgili konunun altında sorulması da, sitemiz formatına uygun olmadığından onaylanmamaktadır

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
t****** :

hocam merhaba..
dün kan tahlili yaptırdım.. önceki gece aşırı miktarda alkol almıştım
kollesterol 197 çıktı
alt 56 çıktı
bir gece öncesinde almış olduğum alkolle alakası varmıdır sizce tahlili yenilemelimiyim?
diğer bütün değerler normal çıktı


Cevap:

Aşırı bir alkol alımından sonra yapılan kan tahlilleri sağlıklı sonuç vermeyebilir.

******* ******* :

merhebalar..kizim 10 aylik.trombosit deyerleri 506 cikti.ama referans 150-400 olmali...ne ola bilir ve ne tehlukesi var?onceden cok cok tesekkurler


Cevap:

Çocuklarda bir miktar yüksek olabilir.Test referans değerlerini de yazmamışsınız,ciddi bir durum yok görülüyor

******* ******* :

Merhabalar , 27 yaşında evli bir bayanım.Gebelik öncesi gerekli kan tahlillerini yaptırdım..Bütün hepsi normal düzeyde çıktı.Fakat protrombin aktivitesi % 114 çıkmış..Herhangi bir hastalığa sebeb olur mu ?Bunun ne olduğu konusunda gerekli bilgiye sahip değilim ..Bana bunun için gerekli bilgiyi verebilirseniz çok memnun olacağım.


Cevap:

Testin referans değerlerini yazmamışsınız ancak Tahlil.com verilerine göre sonucunuz normal, 50 ile 150 arası çıkmış.Aşağıd görebilirsiniz.
http://tahlil.com/faktor-ii-protrombin-aktivitesi/

******* ******* :

sağ bacak femur boynunda ve sağ el bileğimde platin bulunmaktadır bunların vüvutta iltihap yapmış olabileceğine dair doktorum hematoloji testi istedi bazıları düşük bazıları ise yüksek bunlar ne anlama geliyor yorumlayabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim.


mono 0,7
eos 0,0
baso 1,5
ba% 14,7
ly% 13,2
eo% 0,4

sedimantasyon 4

******* ******* :

hocam ben ığdır ilinde görevliyim. kızım 3 haftalık hormon testleri sonuçlarını herhafta yaptırmamıza ragmen t3 düşmüyor. ne yapmam lazım. t3 neyi etkiler. nasıl düşürülür. tedavisi varmı? açıklarsanız sevinirim.

test adı 1. sonuç 2. sonuç 3 sonuç
serbest t3 6,18 5,63 6,52
serbest t4 1,43 1,41 1,19
tsh 5,53 2,08 2,73


Cevap:

TSH değeriniz de yüksek.Hipotiroidi olabilir.Bir çocuk endokrinoloji uzmanına mutlaka danışmalısınız

******* ******* :

merhaba ben 17 yaşındayım. bu gün kan tahlili yaptırdım. doktor kötü bir şey yok dedi. ama ben neden bazı değerler normalden farklı diye merak ediyorum. yorum yaparsanız sevinirim.
MCV 80,1
MCH 26,5
RDW 14,4


Cevap:

Bu testlerin klinik olarak çok önemi yok,diğer testleiniz normalse sorun yok.Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz
http://tahlil.com/kan-sayimi-nedir-kan-sayimi-testi-nasil-yorumlanir/

******* ******* :

GLUKOZ:91
HDL :32 ,
VLD:67
LDL:60 ,
TRİGLİSERİD: 337
KOLESTROL : 159
DEMİR :42 ,
HGB:15,6 ,
HCT:%45
WBC:11,
PDW:17,7
MO:8.7
.... diğer tüm değerler normal. Gözlerimde hafif bozulmalar var.Yaş:32 , sigara kullanımı var 8 yıldır. Boy:182 kilo:102 , yorgunluk , ani sinirlenmeler , üşüme , haftada 3*4 kez ani ve şiddetli hipoglisemim de olmakta. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim....

******* ******* :

CRP: 8,38 RF :90,71 sedimentasyon:39 Anti ds DNA 6.8negatif Anti Nukleer Antikor pozitif+2

20 yasındayım.uzun zamandır ayaklarda sabah serlik var.yorgunluk sabah uyanamama halsizlik sikeyetim var. eklemlerımde 3-4 ay once agrılar basladı.parmakta kalıcı bi şişlik var.bilekler de zaman zaman şişio.ayak baş parmaklarımda hareket kısıtlaması oluyo ve tabanlarımda cok agrı war.arada ayak tabanlarım ve parmaklarımda morarma oluyo.romatoid artrit olabilr mi ya lupus falan olabilir mi? şimdiden tesekkurler...


Cevap:

merve aynı şikayetler bendede vardı dr. gittim sedim yüksek çıktı romatizma büyük ihtimalle dedi gençlerde oluşanda varmış muhtemelen seninde öyledir romotolojiye gitmek gerekiyormuş

******* ******* :

hocam verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ederim

******* ******* :

hocam merhaba.1979 doğumlu 2 çocuklu evli bir bayanım.uzun süreli halsizlik ve kansızlık şikayrtim vardı.daha önceleri defalarca kan tahlili yaptırdığımda çıkan sonuçlar hep kansızlığımın olduğu yönünde idi.yalnız en son.22.03.2011 tarihinde aile hekimimize yaptırdığım hematoloji tahlilinde akdeniz anemisi olduğum söylendi.tedirgin oldum.başka hekime gitmeden önce sizden tahlil sonuçlarımla ilgili bilgi almak istiyorum.değerler aşağdadı.ilginize şimdiden teşekkür eder.işlerinizde başarılar dilerim.hoşçakalın.HGB.(L)8,8/HCT.(L)28/MCV.(L)65,3/MCH.(L)20,5/RDW.(H)22,5/PLT.(H)477.BU KADAR.ACABA AKDENİZ ANEMİSİMİYİM.


Cevap:

Sonuçlarınıza bakarak sadece aneminiz olduğunu söyleyebilirim.Bunun akdeniz anemisi olduğunu söyleyebilmek için ise alyuvarlarınızın çapını ve hemoglobinA2 düzeyinizi ölçecek ilave testlere ihtyaç vardır.Hemoglobin elektroforezi testi yapılmadan akdeniz anemisinden sözedemeyiz.

******* ******* :

Merhaba,

Tahlilimi yorumlarsanız çok sevinirim.
Ayrıca boyle bir site actiğınız içinde çok ama çok teşekkür ederim.

Tahlil sonuçlarım;

Serbest;

T3 1,84
T4 1,30
TSH 1,71

haftaarası 1 100 mg levetron. Haftasonu yarim levetron. Acaba aynı şekilde devam etmelimiyim yoksa haftasonlarınıda tam mı yapmalıyım. Ben hipotriod hastasımıyım.

Saygılarımla


Cevap:

Tiroid testleriniz normal.Tedaviniz demek sonuç vermiş.Doktorunuzun önerilerine uymaya devam edin

******* ******* :

mrb oğlum 5 yaşında doktor talasemiden şüphelendi. sonuçlarını dir de siz değerlendirirmisiniz.
hct: 32.4
mcv :68.5
mch: 23.7
rdw_sd: 34.8
pdw: 9.8
monosit: 1.02
lenfosit : 48.3
monosit%: 11.1
yardımcı olursanız sevinirim


Cevap:

Bir kansızlık yani anemi tablosu var.Ancak talasemi diyebilmek için ilave bazı tahlillere ihtiyaç var.Talasemi hakkında aşağıdaki yazımızı okumanızı öneririrm
http://tahlil.com/talasemi-nedir-talasemi-tipleri-ve-talasemi-tasiyiciligi/

******* ******* :

Merhabalar;annem 66 yaşında ve paroksismal ventriküler taşikardi hastalığı var. cardarone 200 mg ilacı kullanmakta. tahlil sonucuna göre;
glukoz:116
ldl kolesterol :142,4
ast(sgot):36
mch:27.2
mchc:32,1
pdw;21,3
lökosit(wbc):6,41
Sonuçlar beni çok endişelendirmekte. yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Annenizde kötü kolesterol yüksek ve muhtemelen diabet var.Bir endokrinoloji uzmanına başvurun

******* ******* :

Selamlar kızım 10 yaşında olup, karın ağrısı şikayetiyle doktara gittik, 2 ayda 4 kez tahlil yapıldı sonuçlar hep aynı küçük bir ilçede yaşıyorum normal değerler dışındakiler sonuçları yorumlarmısınız

WBC 3,7
Neut 35,6
Lymp 51
Mono 9,6
neut 1,3
Lokosit Esteraz 75
Dansite 1,009


Cevap:

Kızınıda idrar yolu enfeksiyonu olabilir,idrar kültürü yapılırsa fikir verecektir.

?