Taze Meyve Suyu İçin... Bağışıklığınızı Güçlendirin

Yayın Tarihi : 2018/05/25 19:34 • Güncelleme Tarihi : 2021/12/27 00:42 •

Bağışıklık, vücudu hastalık yapan etkenlere karşı koruyan vazgeçilmez bir sistemdir

Taze Meyve Suyu İçin... Bağışıklığınızı Güçlendirin

Bağışıklık, vücudu hastalık yapan etkenlere karşı koruyan vazgeçilmez bir sistemdir. Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü ise, hastalık karşısında duruşunuz o ölçüde iyidir. Bağışıklığın güçlü olması, kişinin hiç hastalanmaması anlamına gelmez. Kişinin genel olarak bağışıklığı güçlü olsa dahi, vücudun hiç tanımadığı veya çok ağır bir virüsle karşılaştığı anda hasta olması tabii ki mümkündür. Ancak; bağışıklığı güçlü kişiler, hasta olsa dahi hafif atlatır ve kolayca iyileşebilir. 

Dönem dönem bağışıklık sistemi zayıflamakta ve vücutta hastalık gelişimi baş göstermektedir. Hatta bağışıklık sistemi belli bir düzeyin altına düştüyse, bu durumda farklı hastalıklar peşi sıra gelir ve bir anda hastalıklar silsilesi başlar.

Böyle bir durumda bağışıklığın tekrar güçlenmesi için C vitamini bakımından zengin besinlerin oldukça önemlidir. Yeşil yapraklı besinler ve taze sıkılmış meyve suyu C vitaminince zengin besinler arasındadır. O nedenle güne meyve suyu ile başlamak vücudunuzu koruyacaktır. 

C Vitamini Bağışıklığı Nasıl Güçlü Hale Getirir?

Vücutta vitaminler, yapıcı ve onarıcı görev yaparlar. Yani işleyişte nerde ne eksikse onu tamamlamaya yönelik çalışırlar. C vitamini, özellikle; hafıza, direnç, bağışıklık, sağlıklı ve canlı görünmekle ilgilidir. Bu durumda vücutta ne kadar C vitamini varsa, hastalıklarla savaşan hücrelerimiz o kadar çoktur anlamı taşır. 

Ancak C vitamini suda çözünen bir vitamin olduğundan vücutta depo edilemez ve idrarla dışarı atılır. Bu sebeple C vitaminini sadece hastalık durumlarında değil, günlük olarak tüketmek gereklidir. Özellikle çocuklar ve yaşlılar hastalıklara daha az dirençli olduklarından, günlük beslenmelerinde mutlaka C vitaminine yer verilmelidir. 

Meyve Suyu Neden Taze İçilmelidir?

Özellikle C vitamini kaynağı olarak turunçgiller suyu sıklıkla tercih edilir. Ancak meyve suyu tüketiminde es geçilen husus, beklemiş veya kapalı kutularda alınan meyve sularıdır. Meyve suyu, ilk sıkıldığından itibaren en kısa sürede tüketilmelidir. Bekletilmiş ve hava ile uzun süre temas halinde kalmış meyve suları malesef C vitamini içeriğini kaybeder.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?