Tüp Bebekte Mikroçip Teknolojisi

Yayın Tarihi : 2018/06/01 10:24 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/04 15:56 •

Kısırlık tedavileri gün geçtikçe gelişmekte ve başarı oranları daima yükselmektedir. Mikroçip yöntemleri de bunların başında gelmekte ve büyük oranda başarı sağlamaktadır. 

Tüp Bebekte Mikroçip Teknolojisi

Mikroçip; spermler arasında en kaliteliyi seçen bir teknolojidir. Bu yöntem; tüp bebek tedavisinde kullanıldığında; tüp bebek başarısını, %70'e kadar yükseltmiştir.

Mayıs 2014 de kullanılmaya başlayan mikroçipler, ülkemizin farklı merkezlerinde de  kullanıma başlamıştır ve oldukça başarılıdır. Ancak teknolojik donanım gerektirdiğinden sadece bazı merkezlerde yapılmaktadır.

Mikroçip Gebeliği Kimlere Uygulanabilir?

Kısırlık tedavileri gün geçtikçe gelişmekte ve başarı oranları daima yükselmektedir. Mikroçip yöntemleri de bunların başında gelmekte ve büyük oranda başarı sağlamaktadır. 

Kısırlıkların bir kısmı kadın birey sebebiyle olsa da bir kısmı da erkek bireyler sebebiyle meydana gelmektedir. Mikroçip yöntemi özellikle erkek kaynaklı kısırlıklarda etkili yöntemdir.

Erkek, bir üremede yüzlerce sperm üretir ve bunlardan ancak en hızlı, en kaliteli olanı yumurtayı dölleyebilir. Ancak bazen. spermler genel olarak kalitesizdir. Kalitesiz sperm; yumurtayı dölleme yeteneğine sahip olmayan sperm demektir. Spermler bazen yeterli hızda, sayıda ve canlılıkta olmayabilir. Bu da spermin kalitesiz olmasının sebebidir. 

Mikroçip tedavisi; erkek spermleri içinde dölleme yeteneğine en elverişli spermlerin laboratuvar ortamında seçilip, anne yumurtalıklarına verildiği yöntemdir. Bu sebeple mikroçip erkek kısırlığında kullanılan yöntemdir.

Mikroçip Bebeğinin Avantajları Nelerdir?

Mikroçip yönteminde en kaliteli ve en iyi sperm seçilir bu sebeple hasarlı spermler ayıklandığından sağlıklı bebek dünyaya getirme ihtimali artar.

Gebeliklerde düşük yaşanmasının bir sebebi de; kalitesiz spermlerin yumurtayı döllemesidir. Böyle oluşan gebeliklerde bebek rahimde tutunamaz ve düşük meydana gelir. Ancak bu yöntemde istenilen nitelikteki spermler seçildiğinden düşük bebek oranı da azalır. 

DNA hasarı olan spermler, yumurtayı dölleme yeteneğine sahip değillerdir. Bu sebeple mikroçip yönteminde bu hasarlar giderilir ve geriye sağlıklı ve nitelikli spermler kalır ki bu da; sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir bebek doğumu demektir.

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?