Yetişkinler Neden Çizgi film İzlemeli?

Yayın Tarihi : 2016/05/03 05:53 • Güncelleme Tarihi : 2022/03/15 01:49 •

Çizgi filmlerin çocuklara has bir program olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz

Yetişkinler Neden Çizgi film İzlemeli?

Çizgi filmlerin çocuklara has bir program olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çizgi filmlerin senaryoları tabi ki yaş aralığına yöneliktir ancak çizgi ile ifade edilen ve yetişkinler için tutku haline gelmiş pek çok çizgi film ve anime bulunur. Hatta özel topluluklar ve festivallerde bir araya gelen çizgi tutkunu yetişkinler yaşamlarını zevkli hale getiren vazgeçilmez bir hobinin temsilcileridir. 

Çizgi Film İzlemenin Faydaları Nelerdir?

Evet, yanlış duymadınız. Gerçekten hem yetişkinlikte, hem çocuklukta çizgi film izlemenin faydaları vardır.

Çocuklar için, en önemli özelliği eğitici olmasıdır. Özellikle artık çocuk gelişiminin farkında olunan bir dönem olarak, çizgi filmler eğitime yöneliktir. Tuvalet alışkanlığı, temizlik alışkanlıkları, kardeş geçimi, okul ortamına özendirme ve arkadaş olmanın önemi, hatta yöresel ve geleneksel özelliklerin belirtilmesi, farklı insanlara karşı olumlu yaklaşımların tamamı çizgi filmler vasıtasıyla tüm çocuklara çok rahat işletilmektedir. Özellikle bu işi şarkılarla, eğitici oyunlarla göstermek, çocuklar için akılda kalıcı ve daha keyifli hale getirmektedir.

Peki esas mesele olan yetişkinler için faydası nedir?

Diziler, yarışmalar, filmler genel olarak dram, şiddet ve aşağılama içeriklidir. İnsanlar her ne kadar öylesine izlese de bu programları, zamanla etkisini hayatında görmektedir. Örneğin çok dizi izleyenler, eşleri tarafından her zaman aldatıldıklarını düşünüp paranoyak olabilirler, yarışmaları çok izleyenler, devamlı insanları eleştirir ve her işte hata arayan kişiler olabilirler gibi örnekler çoğaltılabilir. Ancak çizgi filmler böyle değildir. Hep mutlulukla biter ve gelişir. Hatta gelişim süresi boyunca da olaylar hep eğlencelidir. 

Daha da önemli bir yönü, insanlara unuttukları değerleri hatırlatır. Anne baba sevgisi, çocuk olarak dünyayı gözlemleme ve çocuğuna buna göre yönlendirme yapması, dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik değerinin anımsanması, insanların iyi taraflarının görülmesi ve geliştirilmesi gibi hayata dair hem mutlu bir pencereden bakmanın, hem de insancıl olmanın kapılarını açar yetişkinler için çizgi film izlemek.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?