York Test İle İlgili Merak Ettikleriniz:York Testi Nedir? York Testi Neden Yapılır?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Tahlillerle ilgili ilk ve tek sağlık sitesi olan Tahlil
York Test İle İlgili Merak Ettikleriniz:York Testi Nedir? York Testi Neden Yapılır?

Tahlillerle ilgili ilk ve tek sağlık sitesi olan Tahlil.com’a bir gıda intolerans testi olan York Test ile ilgili bir çok soru geliyor.
Tahlil.com olarak York Test ile ilgili merek ettiğiniz konulara cevap bulabileceğiniz bir bilgilendirme yazısı hazırladık.Başka hiçbir sitede bulamayacağınız  bu kapsamlı York Test Analizi yazısını tüm okurlarımızın okumasını öneriyoruz.

York Test  Nedir ? York Test Neden Yapılır ?

York testi, gıda intoleransını tespit etmek ve buna bağlı sağlık sorunlarından kurtulmak amacıyla yapılan kişisel bir kan testidir. Test sonucunda, vücudunuzun sindiremediği ve antikor oluşturarak tepki verdiği gıdalar tespit edilmektedir. Bu gıdaların, nedeni belirlenememiş pek çok sağlık sorununun kaynağı olabileceği bilimsel olarak ispatlanmıştır. 

Gıda İntoleransı Nedir ?
 
Tahlil.com’a sıkça sorulan sorulardan biri de gıda intoleransının ne anlama geldiğidir.Gıda intoleransı, yediğimiz bazı gıdaların vücudumuz tarafından doğru biçimde parçalanıp sindirilememesi sonucunda, vücudumuzun bunları bir gıda olarak değil yabancı bir ajan, mikrop yada virus olarak algılayarak bu gıdalarla savaşması sonucunda ortaya çıkan bir tablodur.
Kişiler kendileri için sakıncalı olan bu gıdaları bilmeden tükettiğinde, durumun bir kısır döngü haline gelmesine yol açmaktadır. Sürekli tüketilen bu sakıncalı gıdalar, vücudumuzda sürekli bir savaş ortamına yol açmakta ve iş ve sosyal hayatımızı bozan sağlık sorunlarına neden olmaktadır  Gıda intoleransının en tipik belirtileri, kilo sorunları (kilo verememe veya alamama),  kronik yorgunluk sendromu, mide bağırsak rahatsızlıkları (şişkinlik, kabızlık, aşırı gaz, hazımsızlık, crohn, irritabl bağırsak sendromu),  kaşıntılı cilt sorunları (egzama, ürtiker, sivilcelenme, sedef) baş ağrıları ve migren atakları, eklem sorunları (artrit) şeklinde ortaya çıkmaktadır. 
Her kişide bu belirtiler farklı şiddetlerde ve farklı sistemleri tutarak seyredebilmektedir. Kimimiz sadece migren atakları yaşıyorken kimimiz migren ve kilo sorunlarıyla beraber kaşıntı cilt rahatsızlıkları da yaşayabilmekteyiz.
Yediğimiz gıdalar gecikmeli olarak bu tip belirtiler yaşanmasına neden olabilmektedir. 
Gıda intoleransında bu etki, gıda alındıktan 2 saat ile 5 gün arasında ortaya çıkabilmektedir. Bu gecikmeli etki nedeniyle insanların rahatsızlığın hangi gıdadan kaynaklandığını bulmaları mümkün olamamaktadır.
Bugünkü şikayetlerimizin nedeni örneğin 4 gün önce kahvaltıda yediğimiz zeytinden olabileceği gibi,  dün yediğimiz salatadan da kaynaklanabilmektedir. İnsanların geriye doğru giderek 5 gün boyunca aldıkları onlarca gıdayı incelemeleri ve hangisinin bu kötü etkiyi yarattığını bulmaları imkansızdır. 

York Test Gıda İntoleransını Nasıl Saptamaktadır? 

York Test, kan numunesindeki IG G antikorlarını araştırarak sorunlarınızın kaynağı olabilecek, gıda intoleransı oluşturan gıdaları nokta atışı yaparak tespit eder. Geçtiğimiz yıl York Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, Yorktest yaptırmış olan 5.000 kişi incelenmiş ve bu rahatsızlıkları yaşayan insanların şikayetlerine göre değişen % 75 ve üzerinde oranlarda 3 hafta içinde gözle görülür belirgin iyileşmeler yaşadığı kaydedilmiştir.
York testi yaptıran kişiler, test sonucunda kendileri için sakıncalı olan gıdaları bir süre tüketmemekte böylelikle vücutlarının gıda intoleransı tepkisini engellemektedir. Tüketilmeyen gıdaların yerine alternatif gıdalar önerilmektedir. Örnek olarak, inek sütüne intoleransı olan bir kişi alternatif olarak keçi sütünü tüketebilir.
Testin sonucu tamamen kişiseldir ve kan numunesinin incelenerek gıdalara karşı vücudunuzun üretmiş olduğu antikorlar tespit edilmektedir. 
York test  güncel gıda duyarlılıkları tespit etmektedir. Aktif intolerans denilen kavram, York testi ile belirlenmeye başlanmıştır. York testi, şu anda yaşadığımız sorunların kaynağını, son dönemde geliştirdiğimiz güncel ve aktif duyarlılıklarda aramaktadır. Eski dönemdeki duyarlılıkların şu ana etkisi olmadığında değerlendirmeye alınmamaktadır. Bu nedenle test sonuçları kolaylıkla beslenmemize adapte edilebilecek şekilde sunulmaktadır. Eski nesil testlerde 40-50 adet gıdayı yasaklayan raporlar,  York Testi’nin “Subclass 4 igG Examination” tekniğiyle pasif intoleransları elemesiyle 3-4 gıdaya kadar indirgenmektedir. Yani, York Testi yaptıran hastalar sadece aktif olan intoleranslarını öğrenmektedirler.  York Testi’nin tekrar doğrulanabilirlik oranı %98’ler seviyesine ulaşmıştır ki bu eski test teknikleri için hayal bile edilemeyecek bir başarı noktasıdır.

York Testi Hangi Teknoloji İle Yapılmaktadır?  
  
York testi,   Yorktest laboratuarlarında keşfedilen ve uygulanan IgG antikorlarının 4 alt tipinin incelenmesi esasına dayalı olan “Subclass 4 igG Examination” teknolojisi ile yapılmaktadır.  Bu test, kanınızda belli besinlere karşı oluşan bağışıklık sisteminin cevabını kesin biçimde ortaya koymaktadır.  Yorktest UK, dünyada gıda intoleransı testleri konusunda ilk çalışmaların başladığı noktadır.   Bilimsel çalışmaları yürüten akademik kadro gıda intoleransı konusunda AR-GE çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Dünyada gıda intoleransı konusunda  “'4 Subclass igG' teknolojisini  uygulamaktadır. 

York Test Ne kadar Süredir Çalışılmaktadır? 

Yorktest gıda intoleransı testlerinine ilk başlayan kuruluştur. 25 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir.

York Testi Sonuçları Kaç Gün Sonra Çıkmaktadır? 

Test sonuçları, kan numuneniz alındıktan 2 hafta sonra sizlere iletilmektedir. Test sonuçları iletildikten sonra, Yorktest diyetisyeni test sonuçları hakkında sizi bilgilendirmek amacıyla ücretsiz olarak görüşme yapmaktadır. 

York Testi Nasıl Yapılmaktadır ? 

York testi yaptırmak için parmak ucundan alınan birkaç damla kan numunesi yeterli olmaktadır. Test yaptırmak için  İstanbul Ortaköy'de  bulunan Yorktest merkezini ziyaret edebilir ya da adresinize test kiti gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu amaçla Yorktest merkezinin adresinize göndereceği steril paketlerdeki tek kullanımlık ekipmanları kullanabilirsiniz. Tamamen güvenli olan ve evinizde kan şekeri ölçümü yapmanız kadar kolaylıkla gerçekleşebilen bu işlem sadece birkaç dakika sürmektedir.

York Test Ücreti Nedir? 

Yorktest Türkiye’de 940 TL fiyat seviyesiyle sunulmaktadır. Belirli kredi kartlarına 10 taksite kadar taksitlendirme yapılabilmektedir. Ücrete dahil olan hizmetler;

1) Yorktest yazılı raporunun iletilmesi
2)Test sonucu hakkında Yorktest diyetisyeni tarafından bilgi verilmesi
3) Yorktest İngiltere’den şahsınıza özel olarak gelen test sonuç kartının iletilmesi
4) Bu konularda tüm kargo işlemleri  Yorktest tarafından karşılanmaktadır.     


           

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?