First slide
Second slide
Third slide

Cinsel Terapi Nedir?

Cinsel terapi; psikolojik sorundan kaynaklanan cinsel sorunların çözümlenmesinde kullanılan bir terapi metodudur. Bireysel olarak terapi görülebileceği gibi çift olarak da terapi imkanı vardır. Araştırmalarda cinsellik iki kişi arasında olan bir olay olduğu için çift terapilerinin daha çok işe yaradığı gözlemlenmiştir.

Öncelikle kişiler kısa olmak üzere teker teker uzmana sorunlarını anlatmalıdır. Mutlaka kişinin eşi yanındayken söyleyemeyeceği sorunları vardır. Geçmişteki cinsel yaşam incelenir ve bu sorunun ne zamandan beri var olduğu , nasıl başladığı ve bireylerin kişisel olarak nasıl sorun yaşadığı hakkındaki öykülerinin alınması çok önemlidir.

Cinsel terapide psikolojik kaynaklı sertleşme sorunu sık görülmektedir.Erkeklerin hayatların herhangi bir döneminde herhangi bir sebepten (odaklanamama, kafasının işte olması vb.) dolayı sertleşme problemi yaşama oranı %60-%70 lerdedir. Bunun sonucunda erkeklerde sonraki ilişkide de bu sorunu yaşar mıyım? performansım düşer mi? gibi kaygılar bu sorunun devam etmesine sebep olabilir.

Bunun dışında psikolojik erken boşalma , cinsel isteksizlik gibi sorunlarda görüldüğünde cinsel terapi metodu oldukça başarılı olabilmektedir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kontrolsüz cinsel ilişkilerin artmasıyla giderek önem kazanan hastalıklar olup insan sağlığı için de ciddi tehdit oluşturmaktadırlar.Prezervatif kullanımı bu hastalıklardan korunmak için en pratik yöntemdir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan en sık görülenleri incelediğimizde 7 başlık altında toplandıklarını söyleyebiliriz.

1.Bel Soğukluğu (Gonore): Çok yaygın olan bu enfeksiyonun etkeni gonokok adı verilen bakterilerdir. Erkekte peniste sarı koyu bir akıntı mevcuttur. İdrar yaparken yanma ve sızı olur. Kadınlarda çoğu zaman belirti vermez.Mikrobiyolojik yöntemlerle kolaylıkla tanı koyulabilir.Antibiyotiklerle tedavi edilir.

2.Frengi (Sifiliz): Sifiliz etkeni olan bakteri vücuda ilk girdiğinde düzgün kenarlı, ağrısız yaralar oluşmasına neden olur.Mikrobiyolojik yöntemlerle tanısı koyulur. Tedavi edilmezse iç organlara yayılıp ciddi sorunlara yol açar.Antibiyotikler tedavide kullanılmaktadır.
  
3. Klamidyoz: Bu hastalıkta bakteriyel kökenli bir hastalıktır.Yaygın görülen bir hastalık olup mikrobiyolojik yöntemlerle tanısı koyulur.Erkekte peniste akıntı, idrar yaparken ağrı olur. Kadınlarda ise farklı olarak ağrı, kaşıntı ve akıntı görülür. Tedavide antibiyotikler kullanılır.

4.HIV Enfeksiyonu ( AIDS ) : HIV enfeksiyonu halk arasında bilinen adıyla AIDS insandan insana başlıca cinsel temas ile bulaşır fakat diğer bulaşma yolları anneden bebeğe, kan nakli ve kontamine iğne ve delici/kesici nesnelerle temastır. AIDS’in belirtileri arasında aşırı yorgunluk, en az 2 ay içerisinde 8-10 kilo kaybı, ateş, gece telemeleri , geçmeyen ishal, koltuk altı ve boyun lenf bezlerinde büyüme olabilmektedir.Tanıda ELİSA yöntemi ile kan testleri ve test sonuçlarını da doğrulamak için Western Blot gibi konfirmasyon testleri kullanılmaktadır.

5.Hepatit B ve Hepatit C : Özellikle Hepatit B dünyadaki en yaygın enfeksiyonlardan biridir. Karaciğer iltihabı ve kanserine yol açabilirler. Belirtileri yorgunluk, halsizlik, bulantı, ateş olabilir. Vücutta, gözlerde sarılık, idrarda koyulaşma görülür. Özellikle kan ve cinsel temas ile bulaşır.Tanıda ELİSA yöntemi ile kan testleri kullanılır.

6.Genital herpes (genital uçuk):HSV Tip 1 ve HSV Tip 2 isimli Herpes virüslerinin yol açtığı cinsel yolla bulaşan bir hastalıkdır. olup,Hastalık bulaşan bireylerin çoğunda; hiç belirti gözlenmemekte veya hafif belirtilerle seyredebilmektedir. Belirtiler genellikle genital bölgede veya rektum çevresinde bir veya birkaç uçuk şeklindedir..ELİSA testleri tanıda yardımcıdır.
  
7. Human Papilloma Virus Enfeksiyonu( Kondilom,Genital Siğil) : HPV olarak bilinen Human Papilloma Virususun yol açtığı kendini genital bölge ve mukozalarda siğil olarak gösteren bir hastalıktır. Condyloma acuminatum” adı verilen siğil şeklinde kitlelerin oluşumuna neden olan ve servikal kanserle ilişkili olduğu kesin olarak saptanmış bir virüstür.Muayene sırasında genellikle gözle siğillerin görülmesiyle tanı koyulmakla birlikte kesin tanı için, Pap Smear,HPV DNA PCR testi ve biyopsi gibi tahlil yöntemleri kullanılmaktadır.Tedavide genellikle cerrahi olarak siğiller alınır.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Cinsel İsteksizlik ,Cinsel Soğukluk (Frijidite) Nedir?

Cinsel isteksizlik sık rastlanan fakat her zaman rahatça doktora ifade edilemeyen bir cinsel sorundur.Her iki cinsi de etkileyebilmektedir.Kadın ve erkeklerde görülen cinsel istek kaybıdır. Cinsel isteksizlikte psikolojik problemler ön plana çıkmaktadır.
Özellikle günümüzde artan stres,ekonomik sorunlara bağlı kaygılar psikolojik problemlere örnektir.Fiziksel   problemlere bağlı da cinsel soğukluk olabilmektedir. Cinsel isteksizlikte psikolojik problemlere bağlı faktörleri daha detaylı incelediğimizde ise partnerler arası sorun, evlilik problemleri, kaygı, depresyon. ve stres ilk akla gelenlerdir.
  Fiziksel problemlere bağlı cinsel isteksizliğe neden olan faktörlerin başlıcaları ise yaşlılık, çeşitli kronik hastalıklar (Diabet, astım,kalp yetmezliği,hipertansiyon,tiroid hastalıkları,kanser türleri), disparoni(cinsel ilişkide ağrı duyulması),bazı ilaçların kullanımı, obezite ve cinsel organlardan memnuniyetsizliktir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
1 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
1 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
1 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
1 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER