First slide
Second slide
Third slide

Cinsellikte Duyum Bozukluğu Nedir?

Duyum bozukluğu;  kadının cinsel ilişkiye istek duyduğu halde, vücudun bu durumu fiziksel olarak algılayamamasıdır.

İlişki öncesinde hazırlık evresi çok iyi yapılmış olmasına, kadının ilişkiye istekli olmasına rağmen, vücut bu duruma bir türlü adapte olamaz. Cinsel ilişkide kadının acı çekmemesi ve zevk alması için en önemli unsur, vajinanın nemli ve kaygan olmasıdır. Duyum bozukluğu olan kişilerde, vajina nemlenmez ve cinsel ilişkide ağrı hisseder.

Zamanla kadının cinsel isteği kaybolur. Erkek de partnerinin zevk alamadığını fark ettikçe cinsellikten soğur ve iletişimsizlik başlar.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Kızlarda Cinsellik İçin En İdeal Yaş nedir?

Buluğ çağlarında  henüz bedeni hakkında tam olarak bilgi sahibi olmadan yaşanan cinsellik çoğu zaman sağlıklı sonuçlar vermez.
Erken yaşlarda gebelikten, istenmeyen kürtaja hatta HIV/AIDS, frengi,bel soğukluğu  ve cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklara kadar ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir.
Bu nedenle erken yaşlarda cinsellik uygun değildir.
Sağlıklı  bir cinsel yaşam  için temel şart  genç kızların üreme organlarının gelişimini tamamlamasıdır.
Cinsellik için  bedensel gelişimim tamamlanması kadar ruhsal gelişimde tamamlanmalıdır.
Erken yaşlarda  yaşanan cinsellik; genç bir kızda suçluluk, pişmanlık, utanç gibi  duygulara yol açabilir.yaşatabilir.
İdeal ve güvenli  cinsel ilişki; karşılıklı güvenin, dostluğun, sevgi ve saygının yaşandığı bir eylemdir.
Çiftler  arası paylaşımın arttığı ve karşılıklı iletişimin  yaşandığı ortamda başlayan cinsellik genç bir kız için en uygun zamanı ifade etmektedir.



Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Masaj Kadınlarda Sağlıklı Cinsellik İçin Etkilidir

Masaj sağlık açıdan faydalıdır. Ayrıca  cinsel isteği arttırır ve cinsel ilişki zevkini ikiye katlar.
Masaj çiftleri birbirlerine yaklaştırır.
Orgazmda sorunu yaşayan kadınlar veya geç orgazm sorunu yaşayan kadınlara yardımcı olur.
Cinsel ilişkiye başlamadan önce cinsel masajın uygulanması gerekir.
Kadının kaslarının gevşemesi için masaja
öncelikle sırt bölgesinden başlamanız tavsiye edilir.
Daha sonra partnerinize göğüs  ve en son da vajina masajı yapmalısınız.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
2 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
2 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
2 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
2 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER