First slide
Second slide
Third slide

Emboli Nedir?

Fransızcadan gelen embolie kelimesi, kanla taşınan yabancı maddelerin damarları tıkamasıdır. Emboli önemli bir damar hastalığıdır ve her ciddi hastalıkta olduğu gibi erken tanı çok önemlidir.

Özellikle sigaranın emboli hastalığa büyük zararı vardır. Emboli hastalarına sigarayı hemen bırakmaları önerilir.

Emboli; hareket etmeden devamlı sabit kalmak, kalp yetmezliği, travma, yaş ilerlemesi gibi sebeplerle oluşur.

Emboli oluşması durumunda şiddetli ağrı ve deri renginde değişme görülür. Bazen acil müdahale edilmediğinde felç veya organ kesilmesine gerek duyulabilir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Ağız Kuruluğu Bir Sağlık Sorunudur

Ağız kuruluğu bir hastalıktır ve tükürüğün az miktarlarda salgılanmasından ortaya çıkar.  Böylece hastada konuşma ve hazımsızlık sorunlarına yol açabilir.
Ağız kuruluğunun nedenleri sinir sistemi sorunları, stres, üzgünlük, susuzluk veya bazı ilaçların yan etkileri olabilir.
Yaşlılarda genelde ağız kuruluğu görülür ama yaş ilerledikçe ağzın kuruması normal bir durum değildir. 
Ağız kuruluğu belirtileri ise ağzın kötü kokusu, dudakların çatlaması, konuşmakta ve yutmakta sorun yaşamak, boğaz ağrısı, yemeklerin tadının değişmesi, ağızda mantar enfeksiyonları, diş ve diş eti hastalıklarıdır. 
Ancak 400’den fazla ilaç ve birçok hastalık ağız kuruluğunun önemli sebepleridir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Yetim Hastalık Nedir?

Bu hastalık çok nadir görüldüğü için yetim hastalık denmiştir.İki binde bir görülür bu hastalık.
Akraba evliliği sonucu doğan çocuklarda ortaya çıkabilen hastalıklardır.
Bunlar; böbrek, dalak, karaciğer yetmezliği, kalıcı sakatlık, beyin ve zekayı etkileyen hastalıklardır.
Bu hastalık tanısının konulabilmesi için yeni doğan tahlillerinin aksatılmadan yapılması önerilir.
Bu hastalıkla; çocuk hematologları, çocuk onkologları ve çocuk nörologları ilgilenir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
2 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
2 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
2 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
2 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER