First slide
Second slide
Third slide

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık vajinama girmedi ama biraz kan geldi. Kanamanın sebebi nedir?.

3 ay önce
G

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık vajinama girmedi ama biraz kan geldi. Kanamanın sebebi nedir?. 

Tahlil.com

Bunu ancak bir kadın doğum uzmanı tarafından yapılan muayene sonucu anlayabilirsin.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Merhabalar beta hcg testi yaptırdım sonuç bölümünde <0,100 yazıyor bu ne anlama geliyor acaba?Reglim üzerinden de 4 gün geçti.Şimdiden teşekkür ederim

9 saat önce
G

Merhabalar beta hcg testi yaptırdım sonuç bölümünde <0,100 yazıyor bu ne anlama geliyor acaba?Reglim üzerinden de 4 gün geçti.Şimdiden teşekkür ederim

Tahlil.com

Gebelik yönünden yapılan Beta HCG test sonucunuzu inceledik. Sonucunuz negatif.Yani hamilelik yok.Adet gecikmesi ile ilgili bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Merhaba 2 hafta önce regl oldum ama son bir haftadır idrardan kan geliyor yanma ağrı oluyor kasıklarımda karnımda böbregimde. Sık idrara çıkıyorum kanama sürekl

9 saat önce
G

Merhaba 2 hafta önce regl oldum ama son bir haftadır idrardan kan geliyor yanma ağrı oluyor kasıklarımda karnımda böbregimde. Sık idrara çıkıyorum kanama sürekli gelmiyor ama bazen oluyor

Tahlil.com
Bu şikayetler ile bir hafta beklemeden bir hastaneye başvurmalıydınız. Yoğun idrar yolu enfeksiyonu,böbrek taşı gibi nedenlerden bu belirtiler görülebilir. İlk fırsatta bir üroloji doktoruna başvurmalısınız.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


5 ay önce boş gebelikten dolayı kürtaj oldum.Geçen ay bebek çalışmalarına başladık fakat tekrar adet oldum. Kasıklarımda inceden ağrı var ve beyaz akıntı geliyo

9 saat önce
G

Merhaba 5 Ocak 2018 de boş gebelikten dolayı kürtaj oldum. Ve Mayıs ayında bebek çalışmalarına başladık fakat tekrar adet oldum. 4 Haziranda adet oldum 4 gün sürdü ve bitti. Fakat kasıklarımda inceden ağrı var ve beyaz akıntı geliyor. Çok sık idrar geliyor. Hamile olabilir miyim? Yada hamile kalamama durumum olabilir mi?

Tahlil.com
Kanamanın normal adet kanamasından farklı ve kısa süreli olduğunu düşünüyorsanız bir gebelik testi yapabilirsiniz. Şikayetleriniz ile ilgili de bir kadın doğum doktoruna başvurmanızda fayda var.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


23 yaşında bir bayanım açlık kan şekerim 90. Üçüncü saatteki kan şekerim 151 çıktı ve 100gr lık şeker yükleme testi yapıldı 1. satte =220, 2. saatte =79, 3. satte de203 çıktı. önce diyabet dediler 2 gün sonra tekrarladık 75 gr lık yapıldı onda 140 ile 174 arasında çıktı hepsi . 1 ay sonrasında yeniden 75 gr lık yapıldı oda normal çıktı . Ve 10 ya da 15 sene sonra diyabetli olacaksın büyük ihtimalle denildi glukoz toleransım bozulmuş bi kere öle denildi. bu anlattıklarım ağustos ve eylülde oldu. polikistik overim de var onunla da ilgisi olableceği sölendi. arada kendim takip ediyorum çok az yemek yediğim bi gün yemekten sonra 230 du.yaklaşık 12 saat açlıktada 130 olmuştu.geçen gün 4 saat açlıkta 168 di yemekten sonra ise 200 ün üstündeydii.siz de değerlendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)

1 gün önce
G

Soru:23 yaşında bir bayanım açlık kan şekerim 90. Üçüncü saatteki kan şekerim 151 çıktı ve 100gr lık şeker yükleme testi yapıldı 1. satte =220, 2. saatte =79, 3. satte de203 çıktı. önce diyabet dediler 2 gün sonra tekrarladık 75 gr lık yapıldı onda 140 ile 174 arasında çıktı hepsi . 1 ay sonrasında yeniden 75 gr lık yapıldı oda normal çıktı . Ve 10 ya da 15 sene sonra diyabetli olacaksın büyük ihtimalle denildi glukoz toleransım bozulmuş bi kere öle denildi. bu anlattıklarım ağustos ve eylülde oldu. polikistik overim de var onunla da ilgisi olableceği sölendi. arada kendim takip ediyorum çok az yemek yediğim bi gün yemekten sonra 230 du.yaklaşık 12 saat açlıktada 130 olmuştu.geçen gün 4 saat açlıkta 168 di yemekten sonra ise 200 ün üstündeydii.siz de değerlendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)

Cevap:Tahlillerinizde bir sorun olduğu gözüküyor.Diabet yönünden risk altındasınız.Önerim ise bir Endokrinoloji Uzmanı kontrolünde periyodik kontroller yaptırmanız.Özellikle gebelik öncesi bu kontrolleri yaptırmayı ihmel etmeyin.

Tahlil.com
Kanamanın normal adet kanamasından farklı ve kısa süreli olduğunu düşünüyorsanız bir gebelik testi yapabilirsiniz. Şikayetleriniz ile ilgili de bir kadın doğum doktoruna başvurmanızda fayda var.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR

Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
1 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
1 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
1 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
1 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR

H
SPONSOR BAĞLANTILAR

H
İLGİLİ MAKALELER