Estetik Tıpta PRP (Platelet Rich Plasma) Uygulaması Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/07/19 00:29 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/05 12:36 •

Derideki bir hasarı en etkili, en hızlı ve en doğal biçimde onarabilecek olan yapı, yine derinin ait olduğu bütünün bir parçasıdır, bu nedenle plazma uygulamasını damarlarımızda dolaşan bu sihirli gücü harekete geçiren bir yöntem olarak kabul etmekteyiz.

Estetik Tıpta PRP (Platelet Rich Plasma) Uygulaması Nedir?

Estetik operasyonlarda en önemli husus, yapılan estetiğin gerçekten estetik yani doğal ve normal görünmesidir. Bu sebeple yapılan basit ve uygulanabilir yöntemlerin çoğunda en doğal ve en kaliteli parça olarak insanın kendi DNA sını içeren parçalar tercih edilmektedir.

ONEP Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi Uzmanlarından Ünal Şahin; son ayların gözde uygulaması PRP’yi sizler için anlattı:
PRP, “Platelet Rich Plasma - platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması” adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. Bu uygulamayı yaptıracak hastamızdan az miktarda özel bir tüpe aldığımız kanı santrifüj işlemine tabi tuttuktan sonra bileşenlerine ayrıştırıyor ve elde edilen az miktardaki “trombosit yönünden zenginleştirilmiş kendi serumu”nu (PRP), yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri vererek gerçekleştiriyoruz.

En genel tanımla estetik tıpta PRP;

* Yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölümlerinde;
* Lazer / peeling gibi uygulamalardan hemen sonra, derinin hızla yapılanmasını sağlamak,
* Deride kırışıklıkların düzelmesini, çöküntülerin giderilmesini, esneklik ve parlaklığının yeniden kazandırılmasını sağlamak,
* İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak,
* Saç dökülmesinde tek başına kullanmak veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisini güçlendirmek gibi amaçlarla uygulamaktayız.

Uygulamanın tam etkisini toplam 3 veya 4 uygulamadan yani bir kür tamamlandıktan sonra kalıcı bir ışıltı, bir toparlanma şeklinde gözlemlemekteyiz. Hastalarımıza her 10-12 ayda bir işlemi tekrarlatmalarını öneririz.
Bu durumda uygulanan kürlerin etkisi kalıcı bir gençleştirici etkiye eşdeğer olmaktadır.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr.Ünal Şahin; işlem süresi ortalama 30 dakikayı kapsayan bu uygulamadaki amaçlarının, Plateletlerin veya diğer adıyla trombositlerin vücuttaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan “büyüme faktörlerini” yapısında barındıran kan bileşenlerini, hasarlı olan hedef bölge ve dokulara toparlayarak bir onarım süreci başlatmak olduğunu, PRP ile kan dolaşımıyla gerçekleşebilecek olan onarımından 2 ila 4 kat daha hızlı ve güçlü olduğunu belirtti.  

Dermakozmetikler yerine neden PRP yöntemini kullandıklarını; ‘Derideki bir hasarı en etkili, en hızlı ve en doğal biçimde onarabilecek olan yapı, yine derinin ait olduğu bütünün bir parçasıdır, bu nedenle plazma uygulamasını damarlarımızda dolaşan bu sihirli gücü harekete geçiren bir yöntem olarak kabul etmekteyiz.’ diyerek açıkladı.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?