First slide
Second slide
Third slide

Evcil Hayvanın Çocuğunuza Faydaları

Evcil hayvan besleme konusunda çok çeşitli fikirler vardır. Kimileri evcil hayvanım olmadan yaşayamam derken, kimileri de hayvan doğal ortamında güzeldir deyip evine almak istemez. Evcil hayvanların çocuklara olan etkisi de farklı farklı değerlendirilmektedir. Kimileri evcil hayvanın çocuğuna iyi geldiğini ifade ederken, kimileri de çocuğuna zararlı olduğunu düşünür.

Peki uzmanlar bu konuda ne düşünüyor? Yapılan araştırmalara göre, evcil hayvanın çocuğun fizyolojik ve psikolojik açıdan gelişimine katkı sağladığı ortaya çıkıyor.

Evcil hayvan besleyen çocuklarda alerjik hastalıklar ciddi oranda azalıyor. Çünkü, evcil hayvanların yalamasıyla immün sistem, yani bağışıklık sistemi aktif hale geliyor ve çocuğun vücudu dışarıdan gelen mikroplarla savaşıyor. Buna bağlı olarak da, erken yaşta evcil hayvan sahibi olan bebeklerin astım olma olasılıkları büyük oranda engelleniyor.

Çocuğun yalnızlık hissini gideriyor. Sizin vaktiniz olmasa da hayvanıyla geçirdiği vakitte oyunlar oynuyor, eğleniyor. Böylece hem evcil hayvanınız, hem çocuğunuz verimli bir gün geçirmiş oluyor. Her zaman bir arkadaşını bulamasa da oynayacak bir dostu olduğunu biliyor. Çocukların isteklerine cevap verdiğinden, çocuk sevildiğini hissediyor ve bu ihtiyacını da karşılıyor.

Psikolojik olarak da hayvanların olumlu etkilerinden bahsedilir. Evcil hayvan besleyen çocuklar, hayvanlarıyla konuştukları, dertleştikleri ve ona karşı kendilerini ifade edebildiklerinden daha sorunsuz ve sosyal çocuklar oluyorlar. Stres, davranış bozukluğu, travmatik stresi de engelleyici oluyor evcil hayvanlarınız. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Televizyon İzlemek ve Sağlık

Televizyon artık hayatın her anında bize eşlik ediyor. Yapılan araştırmalar, son zamanlarda televizyon yerine bilgisayarların aldığı yönünde olsa da bu durum sağlığımız üzerinde oluşan etkileri değiştirmiyor. İster televizyon olsun ister bilgisayar, yaşamın oldukça uzun saatlerini bu teknolojik aletlerin başında geçirmek hem fiziksel hem ruhsal sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar yatak odasında ve mutfakta kesinlikle televizyon olmaması gerektiğini, günün belirli saatlerinde sadece bu aktivitenin yapılabileceği, onun dışında kalan zamanda farklı aktivitelerin yapılması gerektiğini belirtiyor. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Balın Sağlığımıza Faydalarını Biliyor musunuz?

Bal insan sağlığı için oldukça faydalı bir besindir.Piyasadan kolaylıkla her zaman bulabileceğimiz bir gıda türüdür.
Bal bakteri barındırmaz.Tüm canlıların yaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme  ihtiyacı vardır.
Bakteriler bal ile temas ettiklerinde nemden yoksun kalır ve  yok olurlar.
Bal bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur.
İnsan vücudunu etkileyen bir çok mikroorganizma balda yoktur.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
2 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
2 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
2 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
2 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER