Sedimentasyon Yüksekliği Hangi Hastalıklarla Beraberdir?
07.05.2018 09:20
Sedimantasyon tahlili ile eritrositlerin çökme hızını ölçen bir tahlildir. Normal sedimentasyon değerleri; kadınlar için 8, erkekler için 5'dir. Üst sınırı ise; kadınlar için 20, erkekler için 15'dir. Bazı durumlarda düşük çıkan bu tahlil bazı durumlarda ise yüksek çıkmaktadır.
Zona ağrılı ve kabarcıklı döküntülerden oluşan hastalığa verilen addır. Zona hastalığından korunmak amacıyla aşı geliştirilmiştir.Kimlerin zona aşısı olması gerektiği konusunda aşağıdaki…
Üstüne görme diğer adıyla da yerleşme kanaması hakkında ne yazık ki bir çok internet sitesi veya forum sayfalarında yalan yanlış bilgiler bulunuyor. üstüne görme veya…
Günümüzde insülin direnci sık rastlanan bir sağlık sorunudur.Diyabet olarak da bilinen Şeker Hastalığının bir habercisi olarak da nitelenebilir.7 soru ve cevapta insülin direnci…
Oruç; vücudun günün belli saatlerinde dışarıdan besin alımının durdurulmasıdır. Oruç tutacaklar Ramazan öncesi diyetlerini planlayıp oruça hazır olmalıdır.
Göz duşu özellikle iş sağlığı ve güvenliğinde, potansiyel iş kazalarına karşı bir ilk yardım malzemesidir.Göze herhangi bir kimyasal veya yanancı cisim temas ettiğinde bu yaralanmaya…
''Bahar yorgunluğu'' adıyla bilinen mevsimsel ve geçici depresyon fark edilip gerekli önlemler alınmadığı takdirde, ağır rahatsızlıklara neden olabilen ''tükenmişlik sendromu''nu tetikliyor.
Metal testleri metale maruz kalıp buna bağlı sağlık sorunları olabilen kişilerin hastalıklarının tanı ve tedavisine yardımcı olabilmek amacıyla yapılan bir tahlil türüdür. Özellikle…
Bu makalemizden, CBC'nin ne olduğunu, hangi durumlarda gerektiğini, CBC'yi etkileyen faktörlerin neler olduğunu, testin nasıl yapıldığına dair bilgileri öğrenebilirsiniz.
Hepatit sürekli gündemde yer bulan bir hastalıktır.Karaciğerin enfeksiyonu anlamına gelir.Viral etkenler en önemli nedenidir.Viral etkenler ile olan hepatitlere ise viral hepatit adı verilir.Viral…
Kadınların adet döneminde; hormonal dengeleri değişir.Ancak adet döneminde muayene olmak veya tahlil yapmak için doktorunuza danışmanızda yarar vardır.