First slide
Second slide
Third slide

İnsanlara Mutluluk Ve Sağlık Veren 10 Besin Nedir?

Uzmanlar mutluluk hormonu salgılanmasına etki eden 10 besin öneriyor.Kendinizi iyi hissetmek ve hayata pozitif bakmak için önerilen ve kolaylıkla bulabileceğiniz 10 besin maddesini sırasıyla inceleyelim. 

1.Çilek:  C Vitamini deposu olan çilek bir afrodizyakdır. Çilek  gençlik ve kuvvet kazandırır. Hipertansiyona iyi gelir. ,damarları temizler. Böbrekte kum ve taş oluşmasını engeller. 

2.Muz: Kokusuyla bile mutluluk aşılayan muz,tam bir endorphin deposudur.  Kalsiyum ve magnezyum içeren bu meyve strese iyi gelmektedir. 

3.Üzüm:İster kırmızı ister beyaz , üzümün her cinsi mutluluk vermektedir. Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir besindir..Üzümdeki bol demir kan yapar.Cilde de üzüm iyi gelmektedir. 

4. Portakal: C ve B Vitamini açısından zengin olan portakal, insana dinamizm verir. İçindeki C vitamini damar sertliğini engeller. Bacaklardaki varisi geçirir. Vücuttaki direnci arttırır. 

5.Çikolata:Strese karşı bire birdir.Tam bir mutluluk kaynağıdır. Kendinizi kötü hissediyorsanız hemen bir parça çikolata yiyin. Mutluluk hormonu olan  serotonini salgılatır.. 

6.Dondurma: Çok yenirse şişmanlatıyor, az yenirse mutluluğa mutluluk katıyor. Dondurma yaşlanmayı önlüyor.  Sütten daha zengin bir besin bir besin maddesidir. A,B,C,D,E vitamini içerir. Çocukların sağlıklı büyümesi ve kemik erimesi sorunu olan kişiler için büyük önem taşıyor. Beslenme uzmanları dört mevsim tüketilmesini önermektedir. 

7.Makarna:Çok ağır soslarla yenilmediği sürece enerji veren ve mutlu eden besinler arasında yer alıyor. Hazmı kolaydır. 

8.Ekmek: Özellikle buğday ekmeği de sıkıntıları unutturuyor. 

9.Fıstık:Yağ oranı yüksek ama yine de insanı mutlu ediyor. Fıstığın kolesterolü düşürdüğü ve kalp krizi riskini azalttığı bildirildi Çocuklar ve sporcular daha fazla yiyebilirler. emir, bakır, selenyum, magnezyum, çinko, potasyum ve fosfor gibi minerallerin doğal kaynağı olan bu çerez kalbimizin yanı sıra,beyin-sinir sistemi,kas ve kemiklerimizin dostudur. Tuzsuz olanından her gün 10-15 adet yenilebilir. 

10.Susam: Günlük hayatta kolayca bulabileceğimiz simitte susamı fazlasıyla bulabiliriz.Susam da mutlu olmamızı sağlayan bir besindir. Susamdan elde edilen tahin bal ile karıştırılıp yenirse boğaz ağrısı ve bronşite iyi gelir. Kışa girerken bağışıklık sistemini güçlendirmek için bolca tüketmeliyiz.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Laboratuvar.com:Laboratuvar ile ilgili bilgiler

Laboratuvar sektörüyle ilgili tüm bilgilerin yer aldığı Laboratuvar.com u ziyaret ettiniz mi ? Laboratuvarların çalışma alanları ve bulundukları illere göre listesi,laboratuvar çalışmaları ile ilgili cihaz,malzeme ve laboratuvar test bilgilerinin bulunduğu sitemizde aynı zaman da laboratuvarla ilgili merak edilen bilgiler de bulunuyor.
Laboratuvar.com'da laboratuvar sektörüyle ilgili eleman ve malzeme ilanları ile birlikte laboratuvar stajı başvurularını da takip edebilirsiniz.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Kolesterol Düşüklüğü Prostat Kanserini Önlüyor

Kolesterol tahlili değerlerinin düşük olması erkeklerde prostat kanserini önleyebiliyor.Amerika'da yapılan 2 ayrı bilimsel çalışma düşük kolesterol değerleri olan erkeklerin kalp hastalığı riskinden nasıl daha uzak olduklarını gösterdiği gibi prostat kanseri riskine karşı da uzakta olduklarını göstermekte.
Bu çalışmalardan biri ,kan tahlil sonucu 200 ve altı kolesterol değeri olan erkeklerde prostat kanseri olma riskinin yüksek kolesterolü olanlara oranla 2 kat daha az olduğunu ortaya koyuyor.
Bir başka çalışmada ise iyi huylu kolesterol olarak da bilinen HDL değerleri yüksek olan kişilerde Prostat kanseri görülme oranının HDL değeri düşük olanlara göre çok daha düşük olduğu bildiriliyor.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
1 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
1 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
1 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
1 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER