1 gün önce
G
sedaaa
16 Yaşındayım diyetisyene gitmek istiyorum tahlil yaptırdım fakat doktorum sonuçlarına bakmadan direk diyetisyene yönlendirdi sonuçlarına bide siz bakın istedim.

glukoz 90
üre 24
kreatinin 0,84
TBIL 0,87
DBIL 0,30
kolesterol 128
trigliserid 70
HDL-C 43
LDL 71
VLDL 14
ALT 14
AST 19
GGT 17
sodyum 139,2
potasyum 4,41
klor 100,1
kalsiyum 9,26
WBC 9,3
LY# 2,8
MID# 0,3
LY% 30,2
MID% 3,2
RBC 4,98
HGB 14,1
HCT 41,2
MCV 82,7
MCH 28,3
MCHC 34,2
RDWR 13,8
PLT 264
PCT 0,21
PDW 11,3
GRAN# 6,2
GRAN% 66,6
RDWA 59,5
LPCR 14,2
MPV 8,0
SEDİM ½ SAAT 4
SEDİM 1 SAAT 7
SERBEST T3 3,08
SERBEST T4 0,73
TSH 1,49
tahlil.com
Tahlil sonuçlarının, raporda normal değerlerini yazmamışsınız .Bu konuda sitemizde sürekli uyarılarda bulunuyor ve normal değerleri yazılmayan soruları cevaplamıyoruz.
1 gün önce
G
VBMaSTeR
Merhaba sayın hocalarım,
Daha önce hepatit için yaptırdığım kan sonuçlarımı paylaşmıştım ve bana aşı olabilirsiniz demiştiniz. Bugün aşımın ilk dozunu oldum öğrenmek istediklerim var. Ben bu aşıyı oldugum için artık taşıyıcı mı olacağım yoksa benim bu hastalığı bulaştırma riskim olmayacak mı. Yani aşı süresince ve sonrasında ben sadece antikor sahibi mi olacağım yoksa taşıyıcı da mı olacak mıyım. Aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.
tahlil.com
Kafanız karışmış anlaşılan.Hepatit aşısı olmanız size hepatit b ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk sağlayacaktır.Aşı sonrası antikor oluşacak sizde.
1 gün önce
G
sakossa
HORMON
Serbest T3 4.06 pg/ml 2.5-3.9
Serbest T4 0.75 pg/ml 0.58-1.64
TSH 1.39 pg/ml 0.34-5.6

Değerlendirmenizi rica ederim.
Abdullah Kızılkaya
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal çıkmış
1 gün önce
G
aytacesmebasi
WBC 7.6 mm3 4.3 - 10.3 24/02/2012
NEU 4.5 2.1 - 6.1 24/02/2012
NEU% 60 41.0 - 73.0 24/02/2012
LYM 2.4 1.3 - 3.5 24/02/2012
LYM% 31.5 19.4 - 44.9 24/02/2012
MONO 0.5 0.3 - 0.9 24/02/2012
MONO% 6.7 5.1 - 10.9 24/02/2012
EOS 0.1 0.0 - 0.5 24/02/2012
EOS% 1.7 0.9 - 6.0 24/02/2012
BASO 0.0 0.0 - 0.2 24/02/2012
BASO% 0.6 0.3 - 1.5 24/02/2012
RBC 5.08 4.38 - 5.77 24/02/2012
HGB 15.4 g\dl 13.6 - 17.2 24/02/2012
HCT 42.6 39.5 - 50.3 24/02/2012
MCV 83.9 80.7 - 95.5 24/02/2012
MCH 30.3 27.2 - 33.5 24/02/2012
MCHC 36.1 32.7 - 37.6 24/02/2012
PDW 16.1 - 24/02/2012
RDW 13.9 11.8 - 16.3 24/02/2012
PLT 221 156 - 373 24/02/2012
MPV 7.4 6.9 - 10.8 24/02/2012
PCT 0.163 - 24/02/2012

Yaşım 29, erkeğim, ameliyat olacağım için tahlil yapıldıda, sonuçları yorumlaya bilir misiniz?
tahlil.com
Sonuçlarınız normal
1 gün önce
G
veysel
hocam ıdrar tahlılımde lökosit bulundu ph.7.0 dansite1.015 ürobilinojen 0.2mg/dl bulundu sizce normalmı
tahlil.com
Lökosit olması, bir enfeksiyon bulgusu olabilir.Bir de idrar kültürü yaptırmakta yarar var.
1 gün önce
G
VBMaSTeR
Merhaba hocam bu güzel hizmetiniz için çok teşekkürler öncelikle. Tahlil sonuçlarım şöyle ;

12899410    Mikrobiyoloji    HBsAg (Kemolum.veya benzeri)    1/27/2012 8:48:12 PM    Negatif 0,00        0    0.99
12899410    Mikrobiyoloji    Anti HBs (Mikrop immün assay-MEI)    1/27/2012 8:48:12 PM    Negatif 0,00        0    9.99
12899422    Mikrobiyoloji    Hemogram (12-20 parametre)    1/27/2012 2:28:44 PM    *        0    0
12899422    Mikrobiyoloji    HGB    1/27/2012 2:28:44 PM    16,3        11    18
12899422    Mikrobiyoloji    NEU%    1/27/2012 2:28:45 PM    54,3        50    80
12899422    Mikrobiyoloji    LYM%    1/27/2012 2:28:45 PM    37,2        25    50
12899422    Mikrobiyoloji    RBC    1/27/2012 2:28:44 PM    5,41        4    6.2
12899422    Mikrobiyoloji    MONO%    1/27/2012 2:28:45 PM    6,8        2    10
12899422    Mikrobiyoloji    EOS%    1/27/2012 2:28:45 PM    1,3        0    5
12899422    Mikrobiyoloji    BASO%    1/27/2012 2:28:45 PM    0,4        0    2
12899422    Mikrobiyoloji    WBC    1/27/2012 2:28:44 PM    6,8        4    11
12899422    Mikrobiyoloji    HCT    1/27/2012 2:28:44 PM    47,1        35    55
12899422    Mikrobiyoloji    MCV    1/27/2012 2:28:45 PM    87,1        80    100
12899422    Mikrobiyoloji    MCHC    1/27/2012 2:28:44 PM    34,5        31    35
12899422    Mikrobiyoloji    MCH    1/27/2012 2:28:44 PM    30,1        26    34
12899422    Mikrobiyoloji    RDW    1/27/2012 2:28:44 PM    12,2        10    16
12899422    Mikrobiyoloji    PLT    1/27/2012 2:28:44 PM    274        150    400
12899422    Mikrobiyoloji    PCT    1/27/2012 2:28:45 PM    0,224        0.2    0.5
12899422    Mikrobiyoloji    MPV    1/27/2012 2:28:45 PM    8,2        6    10
12899422    Mikrobiyoloji    PDW    1/27/2012 2:28:45 PM    16,5        8    18
12899422    Mikrobiyoloji    LYM    1/27/2012 2:28:45 PM    2,5        1    5
12899422    Mikrobiyoloji    NEU    1/27/2012 2:28:45 PM    3,7        2    8
12899422    Mikrobiyoloji    MONO    1/27/2012 2:28:45 PM    0,5        0.1    1
12899422    Mikrobiyoloji    EOS    1/27/2012 2:28:45 PM    0,1        0    0.4
12899422    Mikrobiyoloji    BAS    1/27/2012 2:28:45 PM    0,0        0    0.2
12899424    Biyokimya    Glukoz(AKŞ)    1/27/2012 2:41:54 PM    90        70    105
12899424    Biyokimya    ALT    1/27/2012 2:41:54 PM    17        0    55

Umarım düzgün görüntelenir.
tahlil.com
Tüm sonuçlarınız normal.Ancak Anti HBS testiniz negatif.Bu da hepatit B ye bağışık olmadığınızı gösteriyor.Aşı olabilirsiniz
1 gün önce
G
VBMaSTeR
Merhaba hocam yazılanları okudum ancak bir noktayı çıkaramadım, Şimdi benim HBsAg ve Anti HBs değerlerim negatif yani antikorum yok bu şuanda benim hepatit hastası olduğumumu gösterir yoksa hepatite yakalanmamam için aşı olmam gerektiğini mi. Kardeşim ve babam hepatit b ye karşı bağışıklar.
Doktor
Hepatit hastası değilsiniz ancak korunmak için ası olmalısınız
1 gün önce
G
CINGUECENTO
merhaba 62 yaşındaki anneme ait test sonuçları aşagıdakı gibidir.lütfen yorumlarsanız çok sevınırım.uzun zamandır kolestorulunun dusmesı ıcın ugrasıyoruz..şimdide demir eksikligi başladı sanırım.saglıklı bır bılgıyı sızlere danısmak ıstedım .tesekkurler

TEST SONUÇ
WBC 5.14
NEUT# 2.25
LYM#2.04
MONO#0,57
EOS#0,17
BASO#0.11
NEUT%43,8
LYM%39,7
MONO%11.1
EOS%3.3
BASO%2.08
RBC 4.67
HGB 13.1
HCT 38.8
MCV 83
MCH 28
MCHC 33,7
RDW 14.2
MPV 7.62
PCT 0.18
PDW 17.4
DEMIR 29 (25-156)
FERRITIN 82.43 (4,63-204)
HDL KOLLESTROL 64 (35-70)
KOLLESTROL 198 ( 0-200)
LDL KOLLESTROL 122 (0-130)
TRIGLISERID 60 (50-170)
GLUKOZ 103 (70-105)
%c3%9cre 37 (15-55)
kreatinin 0,6 (0,6-1.1)
%c3%9crik asit 4.6 82,6 -6.0)
tahlil.com
Annenizin kansızlık ve demir eksikliği yönünden belirgin problem yok.Ancak 103 çıkan glukoz değerine dikkat ,diyabet yönünden risk altında olabilir.
1 gün önce
G
pınar
ben göğüs uçlarım şiş we aşırı acıma var.tüylenme var.20 yaşındayım ama sivilcelerim hiç geçmiyor..ne yapmam gerekiyor
Doktor
Cildiye uzmanına basvurun
1 gün önce
G
Kan uyuşmazlığı var mı? 3 ay sonra nikahımız olacak ama kan uyuşmazlıgından korkuyoruz.Bayan 0 rh (+) , erkek AB rh (+) uyuşmazlık var mı bilginiz için tşkler…. | Tahlil.com
[...] Kan uyuşmazlığınız yok içiniz rahat olsun.Kan uyuşmazlığı sadece baba Rh(+) pozitif, anne Rh (-) negatif iken sorun yaratıyor.Sizin kan gruplarınızı incelediğimde her ikiniz de RH pozitif olarak görülüyor.Kan uyuşmazlığı konusunda sitemizde yayınlanmış olan yazımızı okumanızı öneriyorum.Kan uyuşmazlığı,RH uyuşmazlığı konularında detaylı bilgi sahibi olacaksınız…. [...]
Doktor
Kan uyuşmazlığınız yok.Bu konuda tahlil yorumları bölümünde sorunuza çok daha detaylı yanıt verilmiştir.
1 gün önce
G
Kızımım kan tahlilimde monosit(MONO) MO% 9.1 çıktı.Monosit yüzdesi ne anlama gelir.Kızım 16 yaşında. | Tahlil.com
[...] Kızınızın momosit değeri kabul edilebilir bir değer olarak gözüküyor.Her ne kadar üst sınırda bir monosit değeri çıkmış olsa da en azından şu an için endişelenecek bir durum gözükmüyor.10 gün sonra testi tekrar yaptırabilirsiniz.Monosit testi ve Monosit hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bu konudaki yazımızı okuyabilirsiniz. Monosit Nedir ? Monosit yüzdesi ne zaman artar? [...]
admin
Monosit testi ve sorunuzun cevabı sitemizde detaylı olarak yayınlanmıştır.
Daha Fazla Yorum Göster