First slide
Second slide
Third slide

sevgilimle ters ilişkiye girdim ilişkiden 1 hafta sonra idrar testi yaptık negatif cıktı ve ertesi gün adet oldu bir değişiklik olmadan ama bu ay adeti gecikti

7 ay önce
G

Merhaba hocam sevgilimle ters ilişkiye girdim ilişkiden 1 hafta sonra idrar testi yaptık negatif cıktı ve ertesi gün adet oldu bir değişiklik olmadan ama bu ay adeti gecikti hamile olabilir mi?

Tahlil.com

İlişki sonrasında adet görülmüşse hamilelikten söz edemeyiz. Detaylı bilgi için tıklayın. 

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Öncelikle merhaba daha yeni evliyim esim askerdeydi izine geldi yumurtlama gününden bir gün sonra korunmasız ilişkiye girdik üst üste iki defa.Daha sonra adetim

1 gün önce
G

Öncelikle merhaba daha yeni evliyim esim askerdeydi izine geldi yumurtlama gününden bir gün sonra korunmasız ilişkiye girdik üst üste iki defa.Daha sonra adetime 3 gün kala belirtiler var diye test yaptım ve silik çizgi çıktı üç gün sonra doktora gidiyim derken adet gibi oldum ama kesik kesik ve bir pedi doldurmayacak kadar kesildi kasık ağrılarım var ve göbeğim pıt pıt atıyor hamilelik var mı?

Tahlil.com
Korunmasız ilişkilerde gebelik riski yüksekti. 
Bahsetmiş olduğunuz kanama üstüne görme kanaması olabileceğini düşündürüyor. Ancak emin olabilmek,kesinlik kazandırmak kanda gebelik testi yaptırabilir veya bir kadın doğum doktoruna muayene olabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Merhaba, ertesi gün hapı sonrası adetime 6 gün varken 3 gün süren kanamam oldu ama çok azdı günde bir ped değiştiriyordum. Normal mi bu? Üstüne görme olabilir m

1 gün önce
G

Merhaba, ertesi gün hapı sonrası adetime 6 gün varken 3 gün süren kanamam oldu ama çok azdı günde bir ped değiştiriyordum. Normal mi bu? Üstüne görme olabilir mi? Arkadan sürtünmeli bir ilişkiydi ve boşalacağı anda hemen iç çamaşırını üzerine çekti ve geri çekildi. Direk vajina teması yoktu. şu anda da hamilelik belirtisi göstermiyorum 5 hafta geçti ilişkiden Yardımcı olur musunuz lütfen?

Tahlil.com
Bu tarz ilişkilerde gebelik riski yok denecek kadar azdır. Üstüne bir de ertesi gün hapı kullanmış olmanız gebelik riskini en aza indirger. Ertesi gün hapı kullanımı sonrasında adet düzensizlikleri yaşanması olağan bir durumdur. Şikayetleriniz devam eder ise bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Geri çekilme ile ilişkinin ardından 4 adet doğum kontrol hapı kullandım.Ardından sivilce tedavisi için roaccutane ye başladım. Şimdi ise hala regl olmadım . S

1 gün önce
G

Merhaba kusura bakmayın tek seferde sormak istedim uzun olacak biraz. 7 mayısta regl başlangıç 14 Mayıs geri çekilme ile ilişki ardından 4 adet doğum kontrol hapı 12 saat sonra tekrar. Ardından 17 mayısta sivilce tedavisi için roaccutane ye başladım. 21 mayısta tekrar regl oldum 23 ünde bitti kanama normaldi. Şimdi ise hala regl olmadım . Sizce regl düzeni mi bozuldu ne zaman regl olurum

Tahlil.com
İlişki sonrasında kullanmış olduğunuz doğum kontrol hapları gebeliği önlemez. Düzenli kullanım sağlanır ise bu ilaçlar ile doğum kontrolü sağlanabilir. 

 İlişki sonrasında normal adet kanaması olduğunuza göre gebelik riski ortadan kalmış olur. Roaccutane bünyeden bünyeye göre değişen farklı yan etkiler gösterebilmektedir. Adet düzensizliği de bilinen yan etkilerinin arasında. Bu durum sizde fazlaca endişe uyandırır ise yine de bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Adetim 6 gün gecikti geçen ay ilaç kullanarak adet oldum çok uzun sürdü normal adetim 6 günken 10 gün oldum bu süreçte erkek arkadaşım ile ters ilişki oldu dışa

1 gün önce
G

Adetim 6 gün gecikti geçen ay ilaç kullanarak adet oldum çok uzun sürdü normal adetim 6 günken 10 gün oldum bu süreçte erkek arkadaşım ile ters ilişki oldu dışarı boşalma oldu gebelik mümkün mü ?

Tahlil.com

Arkadan ilişki, ters ilişki gibi   normal olmayan ilişkilerde hamilelik şansı mümkün değildir.
Hamilelik için çok düşük de olsa sadece bir olasılık bulunmaktadır.
Boşalma sonrası menininanüsten çıkıp vajinaya sızması ve bulaşmasıdır.Bu durumda vajinaya giren sperm hücreleri gebeliğe sebep olabilir.
Bu da oldukça zayıf bir olasılıktır.Ancak tamamen de imkansız değildir.Bu tür bir ihtimal söz konusu ise beklenen adet tarihinde en az 7 günlük bir gecikme olduğunda gebelik testi yapılabilir.
Arkadan ilişkinin bir diğer riskli yanı ise, anal ilişki hedeflenmesine rağmen yanlışlıkla vajinaya giriş ihtimalidir.
Bu durumda da kaçınılmaz olarak gebelik riski de olacaktır.

Konuya dair ve hamilelik olasılıkları ile ilgili aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilir ve konuya dair benzer sorulara uzmanlarımızca verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
2 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
2 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
2 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
2 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER