Bugün 11 yasındakı oglum için kan tahlili verdik akdeniz…

07.11.2017 07:51
Bugün 11 yasındakı oglum için kan tahlili verdik akdeniz anemisi taşıyıcılığı var yorumlar mısınız acaba?endişe edecek bir durum var mı sizce? HGB                10.9    g/dL    12-16    11.0     RBC                5.67    10^6/uL    3.5-5.20    5.78     HCT                34.0    %    35-49    35.0     MCV                59.9    fL    80-100    60.5     MCH                19.2    pg    27-34    19.0     MCHC        32.0    g/dL    31-37    31.3     RDW-CV                16.3    %    11-16    15.9     WBC        6.98    10^3/uL    4-12    6.29     NEU#        3.38    10^3/uL    2-8    3.54     NEU%                48.4    %    50-70    56.1     LYM#        2.69    10^3/uL    0.8-7    2.12     LYM%        38.7    %    20-60    33.7     MONO#        0.69    10^3/uL    0.12-1.2    0.52     MONO%        9.8    %    3-12    8.3     EO#        0.18    10^3/uL    0.02-0.80    0.09     EO%        2.6    %    0.5-5    1.5     BASO#        0.04    10^3/uL    0-0.1    0.02     BASO%        0.5    %    0-1    0.4     PLT        269    10^3/uL    100-400    326     PDW        15.6    %    15-17    15.4     MPV        9.2    fL    6.5-12    9.2     PCT        0.247    %    0.108-0.282    0.299    

Tahlil.Com Cevabı:

Cevap hazırlanıyor...

A
SORU SOR

DİĞER SORULAR

Rahimde bazen şiddetli ağrı hissediyorum ve buna bağlı reglim ağrılı oluyor kist olma ihtimali yada başka bir rahatsızlığa karşı doktorunun isteyeceği testler nelerdir bunların içinde bhgc var mı?

11/07/2018
Rahimde bazen şiddetli ağrı hissediyorum ve buna bağlı reglim ağrılı oluyor kist olma ihtimali yada başka bir rahatsızlığa karşı doktorunun isteyeceği testler nelerdir bunların içinde bhgc var mı?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
İlk beta hcg değerim 81.01 çıktı iki gün sonra ise 121.03 çıktı acaba hamile miyim?Hamileysem bu kadar artış olması bir sıkıntı olduğunu gösterir mi lütfen yardımcı olun..

11/07/2018
İlk beta hcg değerim 81.01 çıktı iki gün sonra ise 121.03 çıktı acaba hamile miyim?Hamileysem bu kadar artış olması bir sıkıntı olduğunu gösterir mi lütfen yardımcı olun..
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Bcgh değerim 1.20 nın altında çıktı.bu ne demek. Önceden 0.1 in altında çıkardı.Bu arada 4 yıllık evliyim hiç çocuğum yok

11/07/2018
Bcgh değerim 1.20 nın altında çıktı.bu ne demek. Önceden 0.1 in altında çıkardı.Bu arada 4 yıllık evliyim hiç çocuğum yok
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Hocam merhaba, Tahlillerimde; TSH -6,32 serbest T3 -5,8 serbest T4 -1,21 Anti-TPO - 8 Anti Tg -110,8 çıktı. Guatr teşhisi konuldu. Birde rapor da Troid sol lob inferiorda uzun aksı 8mm olan bir adet lenf…

09/07/2018
Hocam merhaba, Tahlillerimde; TSH -6,32 serbest T3 -5,8 serbest T4 -1,21 Anti-TPO - 8 Anti Tg -110,8 çıktı. Guatr teşhisi konuldu. Birde rapor da Troid sol lob inferiorda uzun aksı 8mm olan bir adet lenf…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Bilirubin: -neg keton : -neg eritrosit : +/-5 ++50 uribilinojen : normal dansite : 1015 glukoz : +/- 100 - neg protein : - neg ph : 7.5 lökosit : - neg ++75 nitrit : - neg idrar tahlil sonuucum bu şekilde…

09/07/2018
Bilirubin: -neg keton : -neg eritrosit : +/-5 ++50 uribilinojen : normal dansite : 1015 glukoz : +/- 100 - neg protein : - neg ph : 7.5 lökosit : - neg ++75 nitrit : - neg idrar tahlil sonuucum bu şekilde…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
aşındayım yaklaşık 1 aydır çok sık idrara çıkıyorum ama idrarımı yaparken herhangi ağrı sızı yanma hissetmiyorum bugün kasıklarımda aniden ağrı oluştu acilde yapılan tahlilde eritrosit 2.46 lökosit 1.11…

09/07/2018
aşındayım yaklaşık 1 aydır çok sık idrara çıkıyorum ama idrarımı yaparken herhangi ağrı sızı yanma hissetmiyorum bugün kasıklarımda aniden ağrı oluştu acilde yapılan tahlilde eritrosit 2.46 lökosit 1.11…
Cevap: alamadım sizce tahlil sonuçlarında bi problem var mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
DEVAMINI GÖR
İdrar tahlilimde bol eritrosit görüldü ne anlama gelir?

09/07/2018
İdrar tahlilimde bol eritrosit görüldü ne anlama gelir?
Cevap:
DEVAMINI GÖR
İyi günler. ben 55 yaşında bir kadınım. yaptırdığım kan tahlilinde hiv+ olduğumu söylediler ve western blot yöntemi için yönlendireceklerini belirttiler. Eşim ve ben, bir başkası ile cinsel ilişkiye girmememize…

09/07/2018
İyi günler. ben 55 yaşında bir kadınım. yaptırdığım kan tahlilinde hiv+ olduğumu söylediler ve western blot yöntemi için yönlendireceklerini belirttiler. Eşim ve ben, bir başkası ile cinsel ilişkiye girmememize…
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Annemin tahlil sonuçlarında sedim:60 crp:1,16 ve rf:98,60 çıktı ne anlama geliyor

09/07/2018
Annemin tahlil sonuçlarında sedim:60 crp:1,16 ve rf:98,60 çıktı ne anlama geliyor
Cevap:
DEVAMINI GÖR
Merhaba ben 15 yasındayım allerjik astım hastasıyım bunlar kan tahlili sonuçları yardımcı olursanız sevinirim eo% 6.8 baso% 3.3 rdw 14.1 pdw 13.8 mcv 89 vitamin b12 190

09/07/2018
Merhaba ben 15 yasındayım allerjik astım hastasıyım bunlar kan tahlili sonuçları yardımcı olursanız sevinirim eo% 6.8 baso% 3.3 rdw 14.1 pdw 13.8 mcv 89 vitamin b12 190
Cevap:
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Domates İnme Riskini Azaltır
Finlandiya'da yapılan bilimsel araştırmaya göre domatesin kırmızı rengini oluşturan Likopen pigmenti inme riskine karşı çok güçlü bir anti-oksidandır
Diyabetin Belirtileri Nelerdir?
Diyabet diğer adıyla şeker hastalığı, dünyada ve ülkemizde yaygın olarak görülen bir rahatsızlıktır
Kadınlarda Göğüslerin Küçük Olmasının Nedenleri Nelerdir?
Bir çok kadın göğüslerinin küçük olduğundan yakınır ve kendilerince estetik bir sorun olduğunu düşündükleri bu durumun nasıl giderileceği veya nedenleri konusunda bilgi sahibi olmak ister
Otomatik Eksternal Defibrilatör( AED) Cihazı Nedir?
Otomatik Eksternal Defibrilatör,  aniden kalbin durması  sırasında, hastaya elektrik şoku diğer adıyla defibrilasyon tatbik etmek amacıyla kullanılan ve hayat kurtaran bir cihazdır
Migrene İyi Gelen Önerilerimizi Dikkate Alın
Migren, halk arasında hepimizin genellikle duymuş olduğu “migrenim tuttu” “migren krizi” gibi terimlerden hatırlayacağımız nörolojik bir hastalıktır
Gözlerde Tavuk Karası Hastalığı Nedir?
Tavuk karası hastalığı tıp dilinde retinitis pigmentosa diye adlandırılır
Tiroid Tahlili
Tiroid bezinin çalışması ile ilgili olarak doktorlar farklı tahliller isteyebilirler
El-Ayak-Ağız Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi Nasıldır?
El-Ayak-Ağız Hastalığı virüslerden kaynaklanan bir hastalıktır
Şok Nedir? Çeşitleri, Belirtileri, Evreleri Nelerdir?
Şok: ani kanamalar, kazalar, enfeksiyonlar, yanıklar veya kronik hastalıklar sonucunda hücrelerin yeterli besin ve oksijen alamaması durumudur
Bel Fıtığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Bel fıtığı: omurganın destek yastığı olan disklerden bir veya bir kaçının bulunması gereken yerden taşıp, vücuttan önemli mesajları beyne taşıyan sinirlere baskı yapmasıdır