Hocam merhaba, Tahlillerimde; TSH -6,32 serbest T3 -5,8 serbest…

09.07.2018 06:50
Hocam merhaba, Tahlillerimde; TSH -6,32 serbest T3 -5,8 serbest T4 -1,21 Anti-TPO - 8 Anti Tg -110,8 çıktı. Guatr teşhisi konuldu. Birde rapor da Troid sol lob inferiorda uzun aksı 8mm olan bir adet lenf nodu mevcuttur diyor. ilk olarak sormak istediğim. basit guatr mıyım? bir de nodül vardır mı oluyor bu sonuca göre? yani ciddi bir durum olabilir mi bu sonuçlara göre. rica etsem yorumlayabilir misiniz? Saygılarımla

Tahlil.Com Cevabı:

Cevap hazırlanıyor...

A
SORU SOR

DİĞER SORULAR

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık bende. İç çamaşırı ve bakstr vardı onda da iç çamaşırı vardı. Boşalma oldu ama dışarı içeri girme olmadı vajina…

18/07/2018
Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık bende. İç çamaşırı ve bakstr vardı onda da iç çamaşırı vardı. Boşalma oldu ama dışarı içeri girme olmadı vajina…
Cevap: Yaşamış olduğunuz bu tür cinsel yakınlaşmalarda gebelik ihtimali neredeyse yok denecek kadar düşüktür.Sürtünme yolu ile ve özellikle bakireliğe zarar vermemeyi hedefleyen…
DEVAMINI GÖR
Hacım:2.5rnGörünüm:3günrnRenk:opakrnPh:8rnViskozite:normalrnLikefaksiyon süresi(dk):15rnSpermatoza sayısu:58 >15x10^6rnTotal spermatoza sayısı:145 39x10^6rnİleri hareketlilik(%)62…

18/07/2018
Hacım:2.5rnGörünüm:3günrnRenk:opakrnPh:8rnViskozite:normalrnLikefaksiyon süresi(dk):15rnSpermatoza sayısu:58 >15x10^6rnTotal spermatoza sayısı:145 39x10^6rnİleri hareketlilik(%)62…
Cevap: Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda…
DEVAMINI GÖR
Merhabalar.adetim 20gun geciyo evde test yaptim 2cizgi cikti.inanmayip birdaha yaptim oda ayni cikti.diger gun gidip kan verdim.sonucu 100 cikti.doktor 1hafta sonra yine yapin dedi bugun yaptigimda 0.09cikti…

18/07/2018
Merhabalar.adetim 20gun geciyo evde test yaptim 2cizgi cikti.inanmayip birdaha yaptim oda ayni cikti.diger gun gidip kan verdim.sonucu 100 cikti.doktor 1hafta sonra yine yapin dedi bugun yaptigimda 0.09cikti…
Cevap: Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. 5 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir. Beta HCG testi ile ilgili…
DEVAMINI GÖR
Merhabalar, 25 yaşındayım AntiHbs değerim Ocak ayında 610,89 değerinde çıkmışken bu ay yani Temmuz ayı içerisinde 785,58 çıktı bu süre içinde her hangi bir aşı olmadım,…

18/07/2018
Merhabalar, 25 yaşındayım AntiHbs değerim Ocak ayında 610,89 değerinde çıkmışken bu ay yani Temmuz ayı içerisinde 785,58 çıktı bu süre içinde her hangi bir aşı olmadım,…
Cevap: Sonuç olarak her 2 değer de antikorun oluştuğu gösteriyor. Hepatit B ye karşı koruyuculuğunuz olduğunu anlayabiliyoruz sonuçlardan.
DEVAMINI GÖR
Hocam ben ayın 12 sinde doktora gittim adetime 10 gub kala fakat beni catala soktu vajinaldan bakti supheliyim dedi kanda hcg yapti 0.5 0.5 gecen aydan yuksek kan tahlilim supheliyim dedi mihde bulantisi…

18/07/2018
Hocam ben ayın 12 sinde doktora gittim adetime 10 gub kala fakat beni catala soktu vajinaldan bakti supheliyim dedi kanda hcg yapti 0.5 0.5 gecen aydan yuksek kan tahlilim supheliyim dedi mihde bulantisi…
Cevap: Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. 5 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir. Beta HCG testi ile ilgili…
DEVAMINI GÖR
AKŞ-G 114 , EBA1C 6,1 , HBA1C 43, KOLESTROL 216 , TRİGLİSERİD 297 , GGT 62 , CRP 9.90 , LYM# 4.05 HGB 17.05 HCT 49.5 PCT 0.154

18/07/2018
AKŞ-G 114 , EBA1C 6,1 , HBA1C 43, KOLESTROL 216 , TRİGLİSERİD 297 , GGT 62 , CRP 9.90 , LYM# 4.05 HGB 17.05 HCT 49.5 PCT 0.154
Cevap: Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru…
DEVAMINI GÖR
Merhaba adetim 8 gün gecikti bende kanda gebelik testi yaptım bugün değeri negatif 0. 5 cıktı hamile değilim ama kesin diyebilirmiyiz erken mi yaptım testi bilgi alabilirmiyim

18/07/2018
Merhaba adetim 8 gün gecikti bende kanda gebelik testi yaptım bugün değeri negatif 0. 5 cıktı hamile değilim ama kesin diyebilirmiyiz erken mi yaptım testi bilgi alabilirmiyim
Cevap: Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. 5 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir. Beta HCG testi ile ilgili…
DEVAMINI GÖR
Merhabalar adetimin 4.gunundeyim bugun adet gecikmesi yüzünden doktora başvurdum rahmin sağ duvarı 7 küsur mm kalınlığında çıktı estradoil 28 fsh 11,54 çıktı sizce ne olabilir

18/07/2018
Merhabalar adetimin 4.gunundeyim bugun adet gecikmesi yüzünden doktora başvurdum rahmin sağ duvarı 7 küsur mm kalınlığında çıktı estradoil 28 fsh 11,54 çıktı sizce ne olabilir
Cevap: Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde…
DEVAMINI GÖR
tüp bebek tedavisi görüyorum tsh 0,125 çıktı.sonuç nedir.

18/07/2018
tüp bebek tedavisi görüyorum tsh 0,125 çıktı.sonuç nedir.
Cevap: Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.TSH düşüklüğü normal değildir. Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı…
DEVAMINI GÖR
Merhaba,rnAknetrent tedavisi gördüğüm için doktorum benden hormon testleri istedi.rn20 yaşındayım regl dönemimin 3.gününde tahlil yaptırdım.rnTest sonuçları;rnKortizol-…

18/07/2018
Merhaba,rnAknetrent tedavisi gördüğüm için doktorum benden hormon testleri istedi.rn20 yaşındayım regl dönemimin 3.gününde tahlil yaptırdım.rnTest sonuçları;rnKortizol-…
Cevap: Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Adet Sancısı Neden Olur?
Adet dönemi kadınların dönemsel olarak yaşadığı bir durumdur
Saç Ekimi Sonrası Süreç
Günümüz şartlarında kişinin psikolojik olarak kendini iyi hissetmesi ve kendiyle barışık olması fiziksel görüntüsüyle sıkı bir bağlantı içindedir
Prostat Kanserinden Korunmak İçin Neler Yapılmalı?
Prostat kanseri son zamanlarda erkeklerde oldukça sık görülen bir kanser türüdür
Göz Tembelliği ve Tedavisi
Bilimsel ismi ambliyopi olan göz tembelliği, gözlerden birinin diğerine oranla görme yetisinin oldukça zayıf olması halidir
Anjiyo Nedir?
Anjiyo veya bilimsel ismi ile koroner anjiyografi, kalbi besleyen damarların görüntülenme yöntemidir
Bartolin Kisti Nedir? Bartolin Kisti Belirtileri Nelerdir?
Bu hastalık özellikle cinsel yünden aktif kadınlarda görülmektedir
Atropin Nedir ?
Atropin, güzel avrat otu isimli bitkiden elde edilen bir maddedir
Benign Prostat Hipertrofisi (BPH) Nedir?
Benign prostat hipertrofisi olarak da bilinen iyi huylu prostat hiperplazisi  (BPH) prostatın kanser dışı nedenlerle bağlı olarak büyümesidir
Gebematik Nedir?
Gebematik bir Tahlil
PFAPA Sendromu Nedir?
PFAPA Sendromu, özellikle 5 yaş altı çocuklarda sıklıkla görülen bir hastalıktır
Emziren Annelerde Meme Ucu Yaraları Neden Olur?
Emziren annelerin çoğunun yaşadığı bir sorun olan meme ucu yara ve çatlakları çoğunlukla yanlış emzirmeden kaynaklanmaktadır
Gebelikte Karın Cildi Herkeste Çatlar mı?
Hemen hemen kadınların yarısında gebelikte karın çatlakları meydana gelir ve daha önceden anlaşılması çok zordur