12 gün önce aşılama oldum ve 12. Günümde kan da gebelik testi yaptırdım sonuç 40.65 doktor gebesin ama testi tekrarlaman gerek diye söyledi

Yayın Tarihi : 2018/11/07 13:09 • Güncelleme Tarihi : 2018/11/08 11:45

Hayırlı günler hocam ben 12 gün önce aşılama oldum ve 12. Günümde kan da gebelik testi yaptırdım sonuç 40.65 doktor gebesin ama testi tekrarlaman gerek diye söyledi, ben güvenmedim ilaç etkisinden dolayı bu sonuç cıkmış olabilirmi


Tahlil.com Cevabı :

Doktorunuz gereken bilgilendirmeyi yapmış.Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?