16 aylık erkek çocugumuzla tatilden döndük.. ilk defa uzun yola gitti ve havuza girdi. dönüşte hafif ateş (37-37,3) burun akıntısı, yanaklarında yoğun kızarıklık ( tokat atmış gibi) ve göğüste hafif döküntü şikayetiyle doktora gittik

Yayın Tarihi : 2021/03/27 11:57 • Güncelleme Tarihi : 2021/03/29 09:23

16 aylık erkek çocugumuzla tatilden döndük.. ilk defa uzun yola gitti ve havuza girdi. dönüşte hafif ateş (37-37,3) burun akıntısı, yanaklarında yoğun kızarıklık ( tokat atmış gibi) ve göğüste hafif döküntü şikayetiyle doktora gittik.. muayenesi normal çıktı. tahlil de PLT 80, NEU düşük ve LY YÜKSEK. .genel durumu iştahı iyi ve çok hareketli. Kanama veya morluk yok.kötü hastalık şüphesi varmı.


Tahlil.com Cevabı : Öncelikle geçmiş olsun.Gönderdiğiniz tahliller biyokimya tahlilleri ve normal.Ancak sorunuzda belirttiğiniz ve 80 çıkan PLT değeri oldukça düşük.100 ve altı PLT değerleri ileri araştırma gerektitir. PLT düşüklüğü kanamaya meğil yapmaktadır.Bu da zaman zaman ciddi sorunlar doğurabilir. NEU düşük ve LY yüksek olduğunu belirtmişsiniz ancak rakamsal değer belirtmediğiniz için yorum yapamıyoruz.
Ancak PLT düşüklüğü yönünden bir çocuk hematolojisi uzmanına başvurmanızda yarar var.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?