20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları…

Estradiol 149.8 pg/ml - ploraktin 29.73 ng/ml 4.79-23,3 lh 26.05 mlU/mL 0,8-7,6 total testesteron 54.80 ng/dl 8,4-48,1 ben 20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları bölümüne çıktığım doktor benden hormon tahlili istedi. sonuçlarım bu şekilde. yüksek olduğu söylendi. ne gibi sorun var acaba ve bu sonuçlar ile hamile kalmam mümkün mü

Tahlil.Com Cevabı:

Evet sonuçlarınız normal değil.Hamile kalmanıza engel olabilir.Polikistik over sendromu ve/veya bir hormon hastalığınız olabilir. Prolaktin hormonunuz da yüksek.Tercihen bir endokrinoloji uzmanına başvurup tedavi olmalısınız.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Boyalı mikroskop inceleme BOS kültürü lökosit ve bakteri görülmedi hücre sayımı bossda lökosit görülmedi ne anlama geliyor hocamm oglum lösemi tedavisi görüyor

08/06/2020
Boyalı mikroskop inceleme BOS kültürü lökosit ve bakteri görülmedi hücre sayımı bossda lökosit görülmedi ne anlama geliyor hocamm oglum lösemi tedavisi görüyor
Cevap: BOS yani beyin omurilik sıvısından alınan örnekte enfeksiyon yönünden herhangi bir bulgu olmadığını gösteriyor sonuçlar.Çocuğunuza acil şifhalar dileriz.
DEVAMINI GÖR
4 aydan beridir boşalmadan 3 saat sonra penis içinde sızı oluyor bu sızı testislerden kasık ve sağ böbreklere kadar vuruyor nedeni nedir?

26/05/2020
4 aydan beridir boşalmadan 3 saat sonra penis içinde sızı oluyor bu sızı testislerden kasık ve sağ böbreklere kadar vuruyor nedeni nedir?
Cevap: Bir enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz.İdrar yolu enfeksiyonu, üretrit veya prostat bezi enfeksiyonu olabilir.İdrar ve kan tahlili fikir verecektir.Gerekirse ultrason muayenesine de gerek…
DEVAMINI GÖR
Penisim küçük büyütmek istiyorum?

24/04/2020
Penisim küçük büyütmek istiyorum?
Cevap: Bu konuda size önerimiz öncelikle bir üroloji doktoruna başvurup onun yönlendirmelerine göre hareket etmeniz.Piyasada ticari amaçlarla satılan ve penis büyütücü…
DEVAMINI GÖR
Diş ameliyatı oldum.Henüz baktığımda çekilen bölgede yanak ve diş eti arası çukur oluşmuş ve bu çukur siyah renkte. Yemek artığı birikiyor ve ben temizliyorum. Doktora gitmem gerekiyor mu?

23/04/2020
Diş ameliyatı oldum.Henüz baktığımda çekilen bölgede yanak ve diş eti arası çukur oluşmuş ve bu çukur siyah renkte. Yemek artığı birikiyor ve ben temizliyorum. Doktora gitmem gerekiyor mu?
Cevap: Bu durumda ameliyatınızı yapan diş doktoruna danışmanızda yarar var.
DEVAMINI GÖR
 Vajinada arada batmalarim var. Rahîm kanseri olabilir mi ?

05/04/2020
Vajinada arada batmalarim var. Rahîm kanseri olabilir mi ?
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun. Belirtiğiniz şikayetler kanseri düşündürmüyor. Şikayetleriniz devam eder is ekadın doğum doktoruna başvurunuz.
DEVAMINI GÖR
Ayağımın yanında serçe parmak yanından topuk arkasına kadar yanık var. 17.günde kabuk bağladı. İlk 7 gün pansuman yapıyordum.

19/03/2020
Ayağımın yanında serçe parmak yanından topuk arkasına kadar yanık var. 17.günde kabuk bağladı. İlk 7 gün pansuman yapıyordum.
Cevap: Bu durumda en doğrusu bir cildiye uzmanına muayene olmanız. Muayene sonrası genel bir değerlendirme yapılmalıdır.
DEVAMINI GÖR
Ben testis ameliyatı oldum sol testisim alındı. Yaklaşık 12 gün oldu. Ilişkiye girmeden sildegra hapını kullansam sorun olur mu?

16/03/2020
Ben testis ameliyatı oldum sol testisim alındı. Yaklaşık 12 gün oldu. Ilişkiye girmeden sildegra hapını kullansam sorun olur mu?
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.Slidegra ve benzer hapları mutlaka doktorunuza danışarak kullanmanızı öneriyoruz.Bu konuda ameliyatınızı yapan ve sizi takşp eden doktorunuzdan destek alabilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
Hipofiz bezinde 5,7 mm büyüklüğünde adenom kisti var.IGF1 değeri 313(sanırım mg/l ) bir hafta sonra Glikoz tolerans testi yapıldı

09/03/2020
Hipofiz bezinde 5,7 mm büyüklüğünde adenom kisti var.IGF1 değeri 313(sanırım mg/l ) bir hafta sonra Glikoz tolerans testi yapıldı
Cevap: Ameliyat konusunda beyin cerrahı kesin karar verecektir.Kimi zaman sadece medikal tedavi ile  de bu duurmlar takip edilmektedir.
DEVAMINI GÖR
14 haftalik gebeyim tüp bebek ve ikiz bekliyorum hamileligimin basindan bu yana progestoran 50mg igne hergun iki tane birden vurduruyorum

09/03/2020
14 haftalik gebeyim tüp bebek ve ikiz bekliyorum hamileligimin basindan bu yana progestoran 50mg igne hergun iki tane birden vurduruyorum
Cevap: Doktorunuz gebeliğin korunması için gereken müdahaleyi yapmış. Şu aşamada doktorunuzun düzenli muayene ve takipleri duurmunuz hakkında en doğru bilgiyi verecektir.
DEVAMINI GÖR
Merhabalar,hastada Hepatit A bulunmuştur.Bilirubin değerleri de yüksek. Şu an hasta koma halinde.Belirli bir karaciğer fonksiyon bozukluğu hastayı komaya sokabilir mi?

09/03/2020
Merhabalar,hastada Hepatit A bulunmuştur.Bilirubin değerleri de yüksek. Şu an hasta koma halinde.Belirli bir karaciğer fonksiyon bozukluğu hastayı komaya sokabilir mi?
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.İleri derecede karaciğer yetmezlikleri hastaları komaya sokabilir. Tabii komanın bir çok nedeni de vardır. Bu konuda en doğru bilgiyi hastayı takip eden doktor…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Çocuğunuz Okula Hazır mı? 4+4+4 ve Uzman Görüşleri:
Yeni yapılandırılan “4+4+4” eğitim sistemi ile okula başlama yaşının 66 aya indirilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi
Ramazanda Nasıl Beslenelim? Ramazan ve Bilinçli Beslenme
   Ramazan ayında oruç tutanların, beslenmelerine de dikkat etmeleri de büyük önem taşıyor
Tinnitus (Kulak Çınlaması) Nedir? Kulak Neden Çınlar?
Tinnitus, kulak çınlaması anlamına gelir
7 Soru ve Cevapla Yanık ve Yanık Tedavileri
Gün içerisinde hepimiz farklı kazalar yaşayabiliriz
Kadınlarda Görülen Meme Ağrısının Nedenleri Nelerdir?
Kadınlarda meme ağrısı sıkça görülebilir
Bayanların Korkulu Rüyası İdrar Kaçırmanın Sebepleri
Bayanlarda idrar kaçırma önemli bir sağlık sorunudur
Ayva Sağlığımıza Yararları Olan Bir Meyvedir
Ayva çok sık tüketilen bir meyve değildir ancak sağlığımıza önemli faydaları da bulunmaktadır
Bakımsız Dişler Bir Çok Hastalığın Habercisi
Sadece şiddetli bir diş ağrısı çekildiği zaman diş hekimine gidenlerin bu ihmalin nelere yol açacağını bilmediği açık
Fosfor Sağlığımız İçin Neden Önemli Bir Mineraldir?
Fosfor besinlerin içerisinde yaygın olarak bulunmaktadır
Cildinizi Kışa Hazırlamak İçin Önemli İpuçları
Sonbahar, cildimizi sağlıklı bir şekilde kışa hazırlamak ve güneşin olumsuz etkilerinden arındırmak için önemli bir mevsim
Oruç Tutmak Kilo Vermeye Yarar mı? Zayıflatır mı?
Ramazan ayı geldiğinde oruç tutanların önemli bir bölümü , oruçla birlikte kilo vermelerinin de daha kolay olacağını düşünmektedir