20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları…

Estradiol 149.8 pg/ml - ploraktin 29.73 ng/ml 4.79-23,3 lh 26.05 mlU/mL 0,8-7,6 total testesteron 54.80 ng/dl 8,4-48,1 ben 20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları bölümüne çıktığım doktor benden hormon tahlili istedi. sonuçlarım bu şekilde. yüksek olduğu söylendi. ne gibi sorun var acaba ve bu sonuçlar ile hamile kalmam mümkün mü

Tahlil.Com Cevabı:

Evet sonuçlarınız normal değil.Hamile kalmanıza engel olabilir.Polikistik over sendromu ve/veya bir hormon hastalığınız olabilir. Prolaktin hormonunuz da yüksek.Tercihen bir endokrinoloji uzmanına başvurup tedavi olmalısınız.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

İBS yi gastroenteroloji doktoru endoskopi yaptıktan sonra söylemişti tekrar gitmem gerekir mi sizce

24/02/2020
İBS yi gastroenteroloji doktoru endoskopi yaptıktan sonra söylemişti tekrar gitmem gerekir mi sizce
Cevap: Bu durumda gidip son durumunuz hakkında bilgi almanız ve tedavinizin planlanması için gitmenizi öneriyoruz.
DEVAMINI GÖR
İdrarda yassı epitel 19 bakteri 33 cıktı karin agrisi tan tarafım belim çok agriyor

23/02/2020
İdrarda yassı epitel 19 bakteri 33 cıktı karin agrisi tan tarafım belim çok agriyor
Cevap: Tam idrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi normal değildir.Bu tahlil sonucu  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.Bu durumda idrar yolu…
DEVAMINI GÖR
Bir süredir ne ishal nede normal arası yumuşak şekilde diskilamam vardı .İştahsızlık filan mide bulantısı dan dolayı 3 ay önce endoskopi yapıldı n

22/02/2020
Bir süredir ne ishal nede normal arası yumuşak şekilde diskilamam vardı .İştahsızlık filan mide bulantısı dan dolayı 3 ay önce endoskopi yapıldı n
Cevap: Gaita tahliliniz normal ancak İBS tanısı için ilave tahlillere gerek olacaktır.Bir gastroenteroloji uzmanına başvurmanızı öneriyoruz.
DEVAMINI GÖR
26 yasindayim 1.5 senelik evliyim esimle iliskiye benim korkularim yuzumden henuz yeni girebildik 2 kere beraber olmamiza ragmen herhangi bir kanama olmadi sebebi kızlik zarimin esnek olmasindan mi kaynakliyo…

20/02/2020
26 yasindayim 1.5 senelik evliyim esimle iliskiye benim korkularim yuzumden henuz yeni girebildik 2 kere beraber olmamiza ragmen herhangi bir kanama olmadi sebebi kızlik zarimin esnek olmasindan mi kaynakliyo…
Cevap: Bu konuda en doğrusu bir kadın doğum doktoru ve psikolog veya psikiyatristten destek almanız. Normal bir cinsel ilişki alışkanlığınız olmadan bebek sahibi olmanız da pek mümkün görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
3 yıldır psoriatik artrit teşhisi konuldu kalca ekleminde şekil bozukluğu çıktı mr da

13/02/2020
3 yıldır psoriatik artrit teşhisi konuldu kalca ekleminde şekil bozukluğu çıktı mr da
Cevap: Sadece belirtiğiniz tahlillerle bir tanıya varılamaz. Bir romatoloji ve/veya ortopedi uzmanına başvurmanız ve ilave tahliller yapılması uygun gözüküyor.
DEVAMINI GÖR
Psikolojim cok bozuldu bu konu uzerinde karnm çok şiş sarkma gibi bişey oldu mide baskı yapio bulantı midmde yanma gaz cikarma gegirme hickirk gibi seyler oluyo

08/02/2020
Psikolojim cok bozuldu bu konu uzerinde karnm çok şiş sarkma gibi bişey oldu mide baskı yapio bulantı midmde yanma gaz cikarma gegirme hickirk gibi seyler oluyo
Cevap: Genel cerrahi doktoruna başvurup göbek düşmesi yönünden muayene olmanız gerekmektedir.
DEVAMINI GÖR
 Prolaktin 53 bu değerleri yorumlar mısınız

06/02/2020
Prolaktin 53 bu değerleri yorumlar mısınız
Cevap: Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir…
DEVAMINI GÖR
20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları bölümüne çıktığım doktor benden hormon tahlili istedi. sonuçlarım bu şekilde. yüksek olduğu söylendi

03/02/2020
20 yaşında bir bayanım adet düzensizliği sebebiyle kadın hastalıkları bölümüne çıktığım doktor benden hormon tahlili istedi. sonuçlarım bu şekilde. yüksek olduğu söylendi
Cevap: Evet sonuçlarınız normal değil.Hamile kalmanıza engel olabilir.Polikistik over sendromu ve/veya bir hormon hastalığınız olabilir. Prolaktin hormonunuz da yüksek.Tercihen bir endokrinoloji…
DEVAMINI GÖR
Bilateral üst lob apikoposteriorda supblevral duzensiz dansite artışları mevcuttur.sag akciğer orta lobda fokal buzlu cam dansitesi şeklinde keskin sınır vermeyen alanlar mevcuttur.s

03/02/2020
Bilateral üst lob apikoposteriorda supblevral duzensiz dansite artışları mevcuttur.sag akciğer orta lobda fokal buzlu cam dansitesi şeklinde keskin sınır vermeyen alanlar mevcuttur.s
Cevap: Görüntüleme tahlillerini genel olarak yorumlamıyoruz. Tercihen bir gçğüs hastalıkları uzmanına başvurup sonucunuzu yprumlatmanızı öneririz.
DEVAMINI GÖR
HBF yüksekliği var kızımda.Akdeniz anemisi taşıyıcısı mı oluyor?

31/01/2020
HBF yüksekliği var kızımda.Akdeniz anemisi taşıyıcısı mı oluyor?
Cevap: Bu değerlerle akdeniz anemisi taşıyıcılık tanısı koymak pek mümkün değil.HBF 2 yaş sonrası 2 nin altına inmelidir.Kıızınız henüz 2 yaşına gelmemiş.Zamanla bu değer düşebilir. Bu…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Kemik Yaşı Değerlendirilmesinde Sol El Bileği Grafisi
Boyu kısa olanlarda  büyümenin devam edip etmediğini araştırmak için sol elden, el bileği filmi çekilmelidir
Dörtlü Test Nedir? Gebelikte Üçlü Test İle Farkı Nedir?
Dörtlü test de aynı üçlü test gibi gebeliğin 16 ile 18
Yeni Evli Bayanların Kabusu:Balayı Sistiti
Balayı sistiti halk arasında balayı sistiti olarak bilinen ve idrar yollarını ilgilendiren bir mesane enfeksiyonudur
Tahlil.com'a özel indirimli York Test fırsatı devam ediyor.
York Test Türkiye'nin İstanbul'da bulunan merkez ofisinin, Tahlil
Üçlü, Dörtlü Tarama Testleri Pozitif Çıkınca Ne Yapılmalıdır?
Üçlü ve dörtlü test gibi gebelik tarama testleri yüksek riskli çıkan anne adayları kadın doğum doktorlarınca takibe alınır
Gıda Zehirlenmeleri ve Gıda Güvenliği Konusunda Öneriler
Sıcak havalar başta olmak üzere hijyen konusunda yetersizlikler ve yetersiz dezenfeksiyon önlemleri gıda zehirlenmesi riskini arttırmaktadır
Demir Bağlama Kapasitesi Nedir?
Toplam demir bağlama kapasitesi kısa adı ile TDBK serumdaki demir bağlayan bölgelerin ne dereceye kadar,demirle doyurulabildiğini ölçen bir tahlildir
Kilo Vermek için Tahlil.com'dan Beslenme Önerileri
Kilo vermek günümüzde neredeyse her yaştan bir çok kişinin ortak arzusudur
Fazla Kilolarınızın Suçlusu Yemek Alışkanlığınız Olabilir
Fazla kilolarınızın suçlusu iradeniz değil Yemek yeme alışkanlıklarınızı gözden geçirin! Aşırı yeme alışkanlığı olan çoğu kişi kendilerinde ‘’irade sorunu’’ olduğunu düşünür