21 yaşındayım şans eseri hepatit b oldugumu ögrendim annemden…

Hocam merhaba 21 yaşındayım şans eseri hepatit b oldugumu ögrendim annemden bana geçmiş. Bekçi olmama engelmidir bide sonuclarımı yorumlarsanız allah rızası için ne yapmam gerekiyor kurtulma yolum varmıdır karaciger ultrasyonunuda birşey çıkmadı herşey saglıklı dendi ama ben hastalanacakmısım gibi hissediyorum :( nnHbsag 1000.00 PozitifnAnti HIV : 0.150 NEGATİFnAnti HCV 0.02 NegatifnAnti HBS : 3.10 NegatifnHBV Dna : 5006 Negatif nAst : 26nAlt : 38nRDW : 11.7

Tahlil.Com Cevabı:

Bu konuda kesin kararı sizin işe giriş muayenesini verecek doktorunuz verecektir.Ancak bizim görüşümüz bekçi olmanızda bir engel olmadığı yönünde.

A

DİĞER SORULAR

İlk yaptırdığım beta degerim 2 cikti.. iki gun sonra. 4.74 ve iki gun sonra 9.57 cikti. Adetim 2 gun gecikti.. evde test yaptim iki cizgi ama birisi soluk çıktı.

12/01/2021
İlk yaptırdığım beta degerim 2 cikti.. iki gun sonra. 4.74 ve iki gun sonra 9.57 cikti. Adetim 2 gun gecikti.. evde test yaptim iki cizgi ama birisi soluk çıktı.
Cevap: Beta HCG değeriniz henüz çok yeni bir hamilelik olduğu yönünde bir bilgi veriyor. Önümüzdeki günlerde bu değerdeki yükselme, örneğin 2 gün sonra…
DEVAMINI GÖR
C reaktif protein (CRP)rnSonuç 4.74rnReferans Değeri 0.0 - 4.0rn

12/01/2021
C reaktif protein (CRP)rnSonuç 4.74rnReferans Değeri 0.0 - 4.0rn
Cevap: CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır. Tahlil sonucunuzda CRP değeri az da olsa yüksek olarak görülüyor.CRP yüksekliğinde ilk olarak akla…
DEVAMINI GÖR
8 yaşındaki kızımın vagen cerviks testinde Kültür: yoğun actinomyces turicensis üredi sonucu çıktı. Bu ne anlama geliyor?

12/01/2021
8 yaşındaki kızımın vagen cerviks testinde Kültür: yoğun actinomyces turicensis üredi sonucu çıktı. Bu ne anlama geliyor?
Cevap: A. turicensis, çoğunlukla genital enfeksiyonlarda potansiyel bir patojen olarak tanımlanmıştır, ayrıca  idrar yolu enfeksiyonlarına da yol açmaktadır.Bu durumda kızınızı muayene eden…
DEVAMINI GÖR
Annemin CA 15-3 değeri 41,1 çıkmış.Annem koriyokarsinom hastası.

12/01/2021
Annemin CA 15-3 değeri 41,1 çıkmış.Annem koriyokarsinom hastası.
Cevap: Merhaba öncelikle geçmiş olsun.CA-15-3 priner  olarak koriyokarsinom takibinde istenen bir tümör belirteç testi değildir.Koriyokarsinom takibinde BETA HCG çok…
DEVAMINI GÖR
Babam koah hastasi 6. Gun bugun yogun bakimda kalp krizi gecirdi kalp durdu.Babamın tahlil sonuçlarını değerlendirir misiniz?

11/01/2021
Babam koah hastasi 6. Gun bugun yogun bakimda kalp krizi gecirdi kalp durdu.Babamın tahlil sonuçlarını değerlendirir misiniz?
Cevap: Merhaba, Sonuçlarınızı değerlendirip size bildirimde bulunduk.Geçmiş olsun dileklerimizle,
DEVAMINI GÖR
Babam koah hastasi 6 gun once kalp krizi gecirdi kalbi durdu tekrardan o anda calistirdilar 6 gundur yogun bakimda kalp masajinda ciger hasar gormus herseye hazirlikli olun denildi

11/01/2021
Babam koah hastasi 6 gun once kalp krizi gecirdi kalbi durdu tekrardan o anda calistirdilar 6 gundur yogun bakimda kalp masajinda ciger hasar gormus herseye hazirlikli olun denildi
Cevap: Öncelikle babanızıza acil şifalar diliyoruz.Babanızın sonuçlarını inceledik.ALT, AST, GGT değerlerindeki yükseklik karaciğerde bir yetmezlik ve/veya fonksiyonlarda bozukluk olduğunu gösterir.Alkalen…
DEVAMINI GÖR
Tahlilimde rAntirubella IgG 16.9 ıu/mlr, Antirubella Igm 0.67 , Toxoplazma IgG 1.8 ıu/ml grayzonernrn.Yazıyor. 9 hafta 3 günlük gebeyim bebeğim ve benm için risk var mı..

09/01/2021
Tahlilimde rAntirubella IgG 16.9 ıu/mlr, Antirubella Igm 0.67 , Toxoplazma IgG 1.8 ıu/ml grayzonernrn.Yazıyor. 9 hafta 3 günlük gebeyim bebeğim ve benm için risk var mı..
Cevap: Merhaba, bu tahliller idrarda değil alınan kan örneğinden yapılır.Bu nedenle bu tahlillerin idrar tahlili olmadığını öncelikle belirtmeliyiz.Rubella ve Toxoplasma enfeksiyonları gebelikte yeni…
DEVAMINI GÖR
COVİD nedeniyle ev karantinasınndayım.Karantinayı sonlandırmak için PCR testi yaptırmam gerekir mi?

05/01/2021
COVİD nedeniyle ev karantinasınndayım.Karantinayı sonlandırmak için PCR testi yaptırmam gerekir mi?
Cevap: Hayor PCR testine gerek bulunmuyor. Bağışıklık sorunu olmayan kişilerde PCR testi yapılmasına gerek yoktur ev izolasyonunu sonlandırmak için.Herhangi bir şikayetiniz olmadıkça izolasyon…
DEVAMINI GÖR
Kan tahlilinde MPV yüksekliği

04/01/2021
Kan tahlilinde MPV yüksekliği
Cevap: Merhaba, hemogram testinizde çok hafif bir MPV yüksekliği var. MPV, ortalama trombosit hacmi anlamına gelir.Trombosit denen kan hücrelerinin boyutlarının değerlendirilmesinde kullanılır.Ancak…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Spor Neden Kalbe İyi Gelir?
Sporun sağlıklı yaşama olumlu etkileri yadsınamaz bir gerçektir. Ancak bu fayda her zaman fiziksel olarak algılanır. Oysa ki; spor, fiziksel olduğu kadar duygusal dünyada da önem arz…
Çocuğunuz İnternet Bağımlısı mı?
Mevcut olumsuz davranışın veya eylemin kişinin hayatında olumsuzluklara sebep olmasına rağmen kişinin bunu bırakamaması durumu bağımlılıkların ortak özelliğidir.
İnhibin A Down Sendromu Tarama Testi Nedir?
İnhibin A Testi, Down Sendromu tarama testleri arasında bir yenilik olarak göze çarpmaktadır.Bu test yapılarak down sendromlu çocuk doğurabileceğinden şüphelenilen anne adayına…
Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu (Binge Eating Disorder) Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
Bu yazımızda sıklıkla bilinmeyen ancak giderek daha sık rastladığımız bir psikiyatrik hastalığa değineceğiz.Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu (Binge Eating Disorder) ortalama her 50 kişiden birinde görülmektedir.Tıkınırcasına…
Yüksek Trigliseridin Vücuda Bilinen 5 Zararı Nedir?
Trigliserid; yağların bir türüdür ve vücut işleyişinde bir takım görevleri vardır. Vücut; beslenme sonrasında yağları parçalar ve protein ve kolesterol ile kaynaştırarak…
Dudak Yeme Alışkanlığı ve Stres
Gün içerisinde sık sık kendinizi dudaklarınızı ısırırken mi yakalıyorsunuz? Bu durum yaşam içerisinde maruz kaldığınız yoğun stresten kaynaklı olabilir
Beta HCG Değerlerine Göre Tahmini Gebelik Haftası
Beta HCG, gebelik tanısında kullanılan güvenilir bir hormon testidir. Beta HCG değeri normalin üstünde bulunan kadınlarda gebelik akla gelir.Beta HCG değerlerine göre kadınlarda tahmini…
Behçet Hastalığı Tanısında Yapılan Paterji Testi Nedir?
Behçet tanısı için yapılan tek test paterji testidir. Hastalığın süresi veya şiddeti hakkında bilgi vermez. Hastalık aktifken yapma şartı yoktur.
Çift Rahimlilik Nedir? Gebeliğe Engel midir?
Çift rahimli olmak kadınlar arasında çok nadir görülür ve bazen hiç teşhis edilmez. Doğumsal bir problemdir. Hiçbir şikayet meydana getirmediğinden, çoğu…
Gebeliğin Kaçıncı Haftasında Kürtaj Yapılabilir? Kürtaj İçin Onay Gerekir mi?
Kürtaj; istenmeyen ya da; istenen ancak, anne ve ya bebek için tehlike oluşturan gebeliğin sonlandırılması işlemidir. Bu işlemin doğru zamanda yapılması hayati önem taşır.
Güneşe Uzun Süre Maruz Kalınmamalı
Güneş, en önemli D vitamini kaynağıdır. Depolanabilir özelliğinden dolayı, yaz aylarında bolca D vitamini alınmalıdır. Ancak, D vitamini almaya çalışırken cilt sağlığı tehlikeye…
Medikal Esrar Nedir?
Medikal esrar kullanımı aslında pek de doğru bir kullanım değlildir.Tıbbi amaçlarla hastanın tedavisi için  doktorların onayı ile ilaç kullanımı olarak medikal esrarı tanımlayabiliriz.