WBC : 9,0 x 10e3/ul aralık:4,0 - 10,0 x 10e3/ul WBC Historam : Histogram normal değildir. Partikül miktarı (L) tamamlayıcı oranından düşük veya eşit. WBC LYMP%:14,4 25,0-45,0 NEUT% : 78,0 40,0 -65,0 LYMP#:1,3 1,5-3,5 NEUT# : 7,0 1,5 - 6,5" /> WBC : 9,0 x 10e3/ul aralık:4,0 - 10,0 x 10e3/ul WBC Historam : Histogram normal değildir. Partikül miktarı (L) tamamlayıcı oranından düşük veya eşit. WBC LYMP%:14,4 25,0-45,0 NEUT% : 78,0 40,0 -65,0 LYMP#:1,3 1,5-3,5 NEUT# : 7,0 1,5 - 6,5" />

37 yaşında bayanım. sonuç: wbc : 9,0 x 10e3/ul aralık:4,0 -…

Merhaba, 37 yaşında bayanım. sonuç: WBC : 9,0 x 10e3/ul aralık:4,0 - 10,0 x 10e3/ul WBC Historam : Histogram normal değildir. Partikül miktarı (L) tamamlayıcı oranından düşük veya eşit. WBC LYMP%:14,4 25,0-45,0 NEUT% : 78,0 40,0 -65,0 LYMP#:1,3 1,5-3,5 NEUT# : 7,0 1,5 - 6,5

Tahlil.Com Cevabı:

 Belirtiğiniz değerler hemogram yani kan sayımında çalışılan parametrelerden sadece bir kaçı, bunlar tek başına fazla bir fikir vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, diğer kan sayım parametrelerinizde eğer bir sorun yoksa, sonucunuzda kayda değer bir problem olmayacağını söyleyebiliriz.Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?http://tahlil.com/hemogram-kan-tahlilindeki-kisaltmalarin-anlamlari

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Erkek kardeşimin WBC si 25 çıktı kalçadan kemik iliği tahlili ve ilaçlı tomografi istendi bu tahlilleri her ikisi yapılması gereklimi bi zararı olurmu?

13/02/2019
Erkek kardeşimin WBC si 25 çıktı kalçadan kemik iliği tahlili ve ilaçlı tomografi istendi bu tahlilleri her ikisi yapılması gereklimi bi zararı olurmu?
Cevap: Kardeşinizde kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek…
DEVAMINI GÖR
Merhaba serbest Ft4 12.85 TSH 0.01 kan sonucum neyi ifade eder?

12/02/2019
Merhaba serbest Ft4 12.85 TSH 0.01 kan sonucum neyi ifade eder?
Cevap: Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.TSH düşüklüğü normal değildir. Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı…
DEVAMINI GÖR
Oğlumun boğaz kültüründe beta çıkması üzerine 10 gün antibiyotik kullanıp tekrar testi yeniledik. Test sonucunu şimdi görebildim vern Gram boyama: epitel hücreleri, nadir lökosit, gram pozitif koklar,…

11/02/2019
Oğlumun boğaz kültüründe beta çıkması üzerine 10 gün antibiyotik kullanıp tekrar testi yeniledik. Test sonucunu şimdi görebildim vern Gram boyama: epitel hücreleri, nadir lökosit, gram pozitif koklar,…
Cevap: Evet hastalık geçmiş.En son yapılan tahlilde normal boğaz florası bakterileri üremiş.Beta Hemolitik Streptokok bakterisine rastlanılmamış son kültürde.
DEVAMINI GÖR
Glukoz 100.8 aralik(74-106)rnHba1c 5.0 aralik(4-6)rnHerhangi bir diabet hastaligim bulunmuyor degilmi?

11/02/2019
Glukoz 100.8 aralik(74-106)rnHba1c 5.0 aralik(4-6)rnHerhangi bir diabet hastaligim bulunmuyor degilmi?
Cevap: Evet bu değerler ile diyabet hastalığından söz edemeyiz.Ancak glukoz değerinizin 100'ün altında olması idelaldir.Sizin ki tam 100 çıkmış. Bu konuda diyetinize daha özen gösterebilirsiniz.
DEVAMINI GÖR
Kan tahlilimde aso değerim 823 ve Crp değerimde0.54 yorumlayabilir misiniz?

10/02/2019
Kan tahlilimde aso değerim 823 ve Crp değerimde0.54 yorumlayabilir misiniz?
Cevap: Kanda ASO değeriniz yüksek.Vücudumuzda Streptokok adlı bakterinin yol açtığı  enfek­siyonunun ardından Anti Streptolizin O  üre­timi meydana gelir.Kanda yüksek…
DEVAMINI GÖR
 4 gun once tahlil yaptirdim idrar yollarinda ve idrarimda yanma var mide bulantim ve halsizligimde basladi sık idrara cikiyorum sol batın bolgesi kasık agrisi sikayetiyle gitmistim.

10/02/2019
4 gun once tahlil yaptirdim idrar yollarinda ve idrarimda yanma var mide bulantim ve halsizligimde basladi sık idrara cikiyorum sol batın bolgesi kasık agrisi sikayetiyle gitmistim.
Cevap: İdrar kültürü tahlili idrar yolu enfeksiyonu tanısında kullanılan en güvenilir tahlil yöntemidir.Ancak kimi zaman bu çok önemli tahlili istemeyebiliyor doktorlar.Belirtiğinize…
DEVAMINI GÖR
Evlilik başvurusundaki kanda gebelik belli olur mu?

10/02/2019
Evlilik başvurusundaki kanda gebelik belli olur mu?
Cevap: Evlilik öncesi testler arasında  kanda gebelik testi bulunmamamktadır.Bu nedenle gebelik varlığı da belli olmaz.
DEVAMINI GÖR
 4 gun once tahlil yaptirdim idrar yollarinda ve idrarimda yanma var mide bulantim ve halsizligimde basladi sık idrara cikiyorum sol batın bolgesi kasık agrisi sikayetiyle gitmistim.

09/02/2019
4 gun once tahlil yaptirdim idrar yollarinda ve idrarimda yanma var mide bulantim ve halsizligimde basladi sık idrara cikiyorum sol batın bolgesi kasık agrisi sikayetiyle gitmistim.
Cevap: Tahlil.com doktorları, sperm testi sonuçlarınızı girerek tahlil sonucunuz hakkında  ön bir bilgi alabileceğin Tahlilmatik geliştirdiler.Sperm testi sonuçlarınızı ilgili alana girerek…
DEVAMINI GÖR
21 haftalık gebeyım. Yapılan Kan tahlılınde demir=399.781rndemir baglama kapasitesi=83rnFerritin=12.5rnB12=107 cıktı yorumlarsanız sevinirim

07/02/2019
21 haftalık gebeyım. Yapılan Kan tahlılınde demir=399.781rndemir baglama kapasitesi=83rnFerritin=12.5rnB12=107 cıktı yorumlarsanız sevinirim
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
Merhaba dün kızım kan verdi rutin kontroller 1 yaşında şuan wbc 12.4 cikti yuksek cikti diye goruluyor sonucta yuksek mi sizce ?

07/02/2019
Merhaba dün kızım kan verdi rutin kontroller 1 yaşında şuan wbc 12.4 cikti yuksek cikti diye goruluyor sonucta yuksek mi sizce ?
Cevap: 1 yaşındaki çocuğunuz için sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Glokom (Göz Tansiyonu)
Glokom, halk arasında Göz Tansiyonu olarak bilinir
Prematürelerde Göz Muayenesi Ne Zaman Yapılır?
Prematüre; bebeklerin vaktinden önce ve düşük kiloyla dünyaya gelmesidir
Zollinger-Ellison Sendromu Nedir?
Pankreas ve onikiparmak bağırsağında tümör oluşumu ile karakterize edilen Zollinger-Ellison sendromunda oluşan ülserlerin tedavisi oldukça vakit almaktadır
Siğil Nedir Nasıl Oluşur?
Siğil, sıkça karşılaştığımız ve genellikle görünüşüyle can sıkıcı olan derinin viral enfeksiyonudur
Ayak Krampları Nasıl Önlenebilir?
Kasların istemsiz bir şekilde kasılmasına kramp denilir
SARS Hastalığı Tanısında Kullanılan Laboratuvar Tahlilleri Nelerdir?
SARS hastalığı bulaşıcı bir viral hastalıktır
İdrarda Kanama Olan Hastalara Hangi Testler Uygulanmalıdır?
İdrarda kanaması olduğu saptanan hastada ilk önce üriner sistem hastalığı ve böbrek hastalığından şüphelenilir
Obezite Birçok Hastalığın Ana Sebebi
Obezite vücutta aşırı yağ artımıyla ortaya çıkan bir hastalıktır
Yumurta Kalp ve Damar Hastalıklarının Riskini arttırır mı?
Yumurta kolesterol açısından çok zengin bir besin kaynağıdır ve büyük bir yumurta ortalama 210 mg kolesterol içerir
Dokunma ve Eşyalarla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?
Hastalıkların birçok bulaşma yolları vardır
Giardiazis Hastalığı Nedir?
Giardiazis hastalığı ince bağırsakta Giardia Lamblia paraziti tarafından meydana gelen bir enfeksiyon hastalığıdır
Tüp Bebek Tedavisinde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?
Tüp bebek tedavisi, doğal yollarla gebelik sağlayamayan pek çok çift tarafından denenen en yaygın yöntemdir