Bahçede asılan iç çamaşırına yarasa idrarını yaparsa yada çamaşıra…

Bahçede asılan iç çamaşırına yarasa idrarını yaparsa yada çamaşıra salyasi bulasir ise bu çamaşır vajinaya giyilince kuduz bulaşabilir mi ?

Tahlil.Com Cevabı:

Bu şekilde kuduz bulaşma ihtimali yoktur.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

6.5 yaşındaki kızımın trombosit i 439 mpv değeri 5.4 , lökosit ise 11.40 , Ferritin 14.90 çıktı. CRP normal degerlerde

01/12/2018
6.5 yaşındaki kızımın trombosit i 439 mpv değeri 5.4 , lökosit ise 11.40 , Ferritin 14.90 çıktı. CRP normal degerlerde
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
Wbc 130, Neu 107 rnKişi çok rahat. Hiçbir şikayeti yokrnAncak tahlillerde bu şekilde bir sonuç çıkıyor....

01/12/2018
Wbc 130, Neu 107 rnKişi çok rahat. Hiçbir şikayeti yokrnAncak tahlillerde bu şekilde bir sonuç çıkıyor....
Cevap: Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.WBC…
DEVAMINI GÖR
Sonuçlarım aşağıdaki gibidir yorumlar mısınız ? ANTI HIV - Sonuç: HIV RNA önerilir.

30/11/2018
Sonuçlarım aşağıdaki gibidir yorumlar mısınız ? ANTI HIV - Sonuç: HIV RNA önerilir.
Cevap: Anti HIV sonucunuzu yazmamışsınız rakamsal olarak.Muhtemelen normalin üstünde veya sınırda bir değerde çıktı Anti HIV sonucunuz bu nedenle de şüpheli bir sonuç olarak değerlendirilip…
DEVAMINI GÖR
Kan sayımında NE% 77.5 ne 7.1 ne demek?

30/11/2018
Kan sayımında NE% 77.5 ne 7.1 ne demek?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz test sonucu  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece biri.Asla tek başına hastalık varlığı hakkında bilgi vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin…
DEVAMINI GÖR
Aldosteron 45,59 pg/mL , RENİN değeri ise 0,10 ng7mg/ saat , bunun dışında yapılan bütün tahlillerimiz normal değerlerde çıktı,

30/11/2018
Aldosteron 45,59 pg/mL , RENİN değeri ise 0,10 ng7mg/ saat , bunun dışında yapılan bütün tahlillerimiz normal değerlerde çıktı,
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
Lym degeri 4.09 baso 0.04 rbc 5.33 hgb 15.70 hct47. kalsiyum 10.4 degerleri bunlar yorumlarsanız cok sevirim herhangi bir ilaç kullanmıyor

30/11/2018
Lym degeri 4.09 baso 0.04 rbc 5.33 hgb 15.70 hct47. kalsiyum 10.4 degerleri bunlar yorumlarsanız cok sevirim herhangi bir ilaç kullanmıyor
Cevap: Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak…
DEVAMINI GÖR
Çinko değerim 59 çıktı.Yorumlar mısınız?

29/11/2018
Çinko değerim 59 çıktı.Yorumlar mısınız?
Cevap: Çinko değeriniz düşük çıkmış.Aşağıdaki bağlantıda çinko tahliline dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Çinko tahlili nedir? Normal değerleri nelerdir?
DEVAMINI GÖR
 Aca igG sonuç negatif 0.830 yazıyor yorumlaya bilirmisiniz?

29/11/2018
Aca igG sonuç negatif 0.830 yazıyor yorumlaya bilirmisiniz?
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
Crohn hastayım sonuçlarımı yorumlarmısınız sedimentasyon sonucum saatee 30 çıkmış ne anlama geliyor?

29/11/2018
Crohn hastayım sonuçlarımı yorumlarmısınız sedimentasyon sonucum saatee 30 çıkmış ne anlama geliyor?
Cevap: Sedimentasyon tahlil sonucunuz normalin üstünde.Sedimentasyon testi  yüksekliği varlığında ilk olarak akla enfeksiyon olasılığı gelir.Pek tabii ki bunun başka nedenleri de olabilir.Sedimentasyon…
DEVAMINI GÖR
Bilirubin yükseklği 17 yorumlarmısınız yaş 52 erkek

29/11/2018
Bilirubin yükseklği 17 yorumlarmısınız yaş 52 erkek
Cevap: Yapılan kan tahlilinde bilirubin değeri yüksek çıkmış. Bilirubin yüksekliği bir çok nedene bağlı olabilir.Konunun araştırılması için muhtemelen doktorunuz ilave tetkikler…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
CA 125 Testi Nedir? CA 125 Yüksekliği
Ca 125 testi, cancer antigen yani kanser antijeni anlamına gelen bir tümör belirteç testidir.Ca 125 testi yüksekliğinde tahlil sonuçları yüksek bulunan hastaların bir çoğu kanser korkusuyla panik olabilmektedir.Oysa…
Fekal Transferritin Testi Nedir?
Fekal transferritin; gaitada gizli kan testi ile beraber kullanılan bir tahlildir. Genellikle gastroenteroloji ve genel cerrahi uzmanları tarafından istenen bir tahlildir.
20lik Diş Çekildikten Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
20 lik diş çekimi; ağız içinde bulunduğu yeri bakımından, diğer dişlerin çekiminden çok daha zordur. Ağzımızda üçüncü azı dişi 20 lik dişdir.
MCH ve MCHC Testi Nedir? Normal Değerleri Nedir?
MCH, hemoglobinin alyuvarlardaki  ortalama miktarıdır.MCHC ise hemoglobinin alyuvarlardaki ortalama konsantrasyonudur. Her ikisi de kan sayımı diğer adıyla da hemogram testinin parametreleri arasındadır.
Ferritinin Testi Nedir?
Ferritinin vücuttaki demir depoların göstergesidir.Ferritin testi ile de vücudumuzdaki demir depolarının dolu olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olunur.
Dörtlü Tarama Testi Sonucu Nasıl Değerlendirilir?
Dörtlü tarama testi; gebeliğin 15 ile 20. haftalarında kadın doğum doktorlarınca istenen ve gebeliğin seyri açısından büyük öneme sahip son derece değerli bir tahlildir. Bu tahlil sonucuna göre amniyosentez…
İnsülin Direnci Tanısında HOMA Testi Nedir?
İnsülin Direnci Testi (HOMA testi), diyabet yani şeker hastalığının öncesi dönemde görülen insülin direncini ortaya koymada kullanılan bir tahlil yöntemidir. Bu tahlil temel olarak şeker hastalığı yönünden…
Yorgunluk ve Yorgunlukta Yaptırmanızı Önerdiğimiz Tahliller
Yorgunluk günümüzde özellikle çalışan kişiler ve öğrenciler başta olmak üzere geniş bir kesimi ilgilendiren bir sorundur. Yorgunluğun sebeplerinin araştırılması ve çıkan sonuca göre kişiye uygun tedavinin…
Alpha 1 Antitrypsin Phenotype Testi Nedir?
Alpha 1 Antitrypsin Phenotype karaciğer tarafından üretilip kana salgılanan bir protein türüdür.Bazı hastalıların ayırıcı tanısında doktorların istediği tahliller arasındadır.
BOS'da (Beyin omurilik sıvısı) albumin testi nedir?
Beyin omurilik sıvısında albumin testi beyin omurilik sıvısından yapılan biyokimyasal bir tahlildir. Menenjit şüphesi ve kafa iiçi basınç ile ilgili şüphelerde sıklıkla istenen ve hayati öneme haiz bir…
Amonyak Testi Neden Yapılır?
Amonyak testi; bilinç durumu ve davranışlarda değişiklikler sezildiğinde bunun nedeninin araştırılması için yapılan bir biyokimya testidir.
Kortizol Testi Nedir? Kortizol Düzeyi Düşüklüğü ve Yüksekliği
Kortizol testi günün belirli saatlerinde düşüklük veya yükseklik gösterebilir. Bu nedenle kortizol testi için kanın alındığı saat ve zamanlama önem taşımaktadır.