BC (Lökost - Beyaz Küre) 7,9 mm3/10^3 4-10 LYM (Lenfost) 40,3…

BC (Lökost - Beyaz Küre) 7,9 mm3/10^3 4-10 LYM (Lenfost) 40,3 Y % 15-40 MON (Monost) 7,9 % 2-12 GRA (Granülost) 51,8 % 40-70 RBC (Ertrost - Kırmızı Küre) 5,1 M/uL 4,0-6,0 Htc (Hematokrt) 40,3 % 35-50 Hb (Hemoglobn) 13,4 %gr 11.5-18 MCV 78,8 fL 70-100 MCH 26,2 pg 23-32 MCHC 33,3 g/dL 28-40 Plt (Trombost) 214 Bn/mm3 150-450 MPV 8,5 fL 6-13 RD

Tahlil.Com Cevabı:

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

A

DİĞER SORULAR

 1 buçuk yıldır kalça ağrısı çekiyor ve ağrı tedavisi uygulanıyor bu nedenle ağrı kesici türevleri kullandığı için kan testi yapıldı.

18/11/2020
1 buçuk yıldır kalça ağrısı çekiyor ve ağrı tedavisi uygulanıyor bu nedenle ağrı kesici türevleri kullandığı için kan testi yapıldı.
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.Lökosit yüksekliği bir enfeksiyon belirtis ancak bu enfeksiyonun nereden kaynaklandığı için ilave tahlillere gerek olabilir. İdrar tahliliniz normal…
DEVAMINI GÖR
Yemeklerden sonra titreme,kan çekilmesi gibi bir hisle hastaneye gittim.Özellikle akşam yemeklerinden sonra hareketsiz kalınca,herhalde hazımsızlıktan bu şikayetler gelişti.

16/11/2020
Yemeklerden sonra titreme,kan çekilmesi gibi bir hisle hastaneye gittim.Özellikle akşam yemeklerinden sonra hareketsiz kalınca,herhalde hazımsızlıktan bu şikayetler gelişti.
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.ALT bir karaciğer testidir.Bu tüksek çıkmıştır.Ultrason muayenesinde de karaciğerde yağlanma görülmüş. ALT de karaciğe ryağlanmasında yüksek…
DEVAMINI GÖR
Eşim bağımlı esrar ve met kullaniyo vücudunda aşırı derecede sivilceler oluyo ben esrardan olduğunu düşünüyorum fakat o kabul etmiyor

06/11/2020
Eşim bağımlı esrar ve met kullaniyo vücudunda aşırı derecede sivilceler oluyo ben esrardan olduğunu düşünüyorum fakat o kabul etmiyor
Cevap: Sivilceler uyuşturucu maddelerin kullanımından kaynaklanabilir.Bu durumda bir cildiye uzmanına başvurmanız ve kendisine de eşinizin madde kullandığı konusunda bilgi vermeniz ve onun önerileri dğrultusunda…
DEVAMINI GÖR
3 gün önce 3-4 nefes esrar içtim. Bağımlı değilim çok arada kullanıyorum. Yarın covid için antikor kan testi vereceğim. Çıkarmı?

06/11/2020
3 gün önce 3-4 nefes esrar içtim. Bağımlı değilim çok arada kullanıyorum. Yarın covid için antikor kan testi vereceğim. Çıkarmı?
Cevap: Covid testi için kan verirken uyuşturucu madde kullandığınız anlaşılmaz.Uyuşturucu madde kullanımı çoğunlukla idrar örneğinden alınan tetsler ile yapılır.Tükrük ve saç…
DEVAMINI GÖR
Madde (uyuşturucu) kullanan biri Roaccutane kullanabilirmi ve Roaccutane testlerinde madde kullanımı çıkar mı?

05/11/2020
Madde (uyuşturucu) kullanan biri Roaccutane kullanabilirmi ve Roaccutane testlerinde madde kullanımı çıkar mı?
Cevap: Sorunuzdan anlaşıldığı üzere uyuşturucu madde kulllanıyorsunuz.Aynı zamanda da Roaccutane kullanımını gerektirecek sivilceleriniz var.Öncelikle size şu bilgiyi vermek isteriz.Türkiye'de…
DEVAMINI GÖR
Merhaba şüpheli iliskiden sonra 14. Günde mavi labda vidas 4. Nesil HIV Duo ultra testi oldum. P24 antijen:0.02 hiv1/2:0.06 geldi. Daha sonra 26. Günde Medical Park Hastanesi'nde hiv1/2 testi yaptılar…

02/11/2020
Merhaba şüpheli iliskiden sonra 14. Günde mavi labda vidas 4. Nesil HIV Duo ultra testi oldum. P24 antijen:0.02 hiv1/2:0.06 geldi. Daha sonra 26. Günde Medical Park Hastanesi'nde hiv1/2 testi yaptılar…
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.İlk yaptırdığınız testi çok erken yaptırmışsınız.Ne yazıkki bazen özel laboratuvarlar biraz da ticari kaygıyla bu testleri gereksiz yere erlen yapabiliyor.…
DEVAMINI GÖR
Supheli cinseli iliskimin 27.gununde Bursa Sehir Hastanesinde Hiv testi oldum. E-nabiz'da Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri)=0,22 gozukuyor. Sizce guvenilir mi?

28/10/2020
Supheli cinseli iliskimin 27.gununde Bursa Sehir Hastanesinde Hiv testi oldum. E-nabiz'da Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri)=0,22 gozukuyor. Sizce guvenilir mi?
Cevap: Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.Testi uygun zamanda yaptırmışsınız.Devlet hastaneleri son derece güvenilir laboratuvar kitleri kullanmaktadır.Testinizi Devlet hastanesinde yaptırmanız…
DEVAMINI GÖR
Panik atak teşhisi konuldu fakat iki durumda da kan tahlillerimde glukoz değeri 132mg/dl ve 151mg/dl şeklinde çıktı. Bu sonuçlar şekerle ilgli bir risk yaratabilir mi?

22/10/2020
Panik atak teşhisi konuldu fakat iki durumda da kan tahlillerimde glukoz değeri 132mg/dl ve 151mg/dl şeklinde çıktı. Bu sonuçlar şekerle ilgli bir risk yaratabilir mi?
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun. Kan tahlillerinizde çıkan glukoz değerleri yüksek.Ancak bu tahlillerin aç veya tok karına iken verilip verilmediğini de bilmemiz gerekir.Eğer tahliller…
DEVAMINI GÖR
Sağ üst kadran ağrısının nedenleri nelerdir?

22/10/2020
Sağ üst kadran ağrısının nedenleri nelerdir?
Cevap: Merhaba. Sağ üst kadran ağrısının bir çok sebebi olabilir.Bunun sebebini buradan kestiremeyiz.Ancak olası sebeplari hakkında size bilgi verebiliriz.Bu ağrının bir çok nedeni olabilir…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Yatarken Diş Ağrısı Neden Olur?
Diş ağrısı, normalde yaşanan ağrıların biraz daha üst seviyesindedir
Stres Egzamaya Neden Oluyor!
Egzama, deride görülen yoğun kaşıntı hissettiren, kızarıklık ve döküntülerle kendini belli eden bir hastalıktır
Günde 2 Litre Su Tüketmek Doğru mu?
Su, doğadan gelip, tüm canlılar için hayati önem taşıyan bir bileşendir
Gözde Oluşan Şalazyon Nedir?
Şalazyon, göz derisinin hemen altında bulunan yağ bezinin aşırı büyümesi durumudur
Sivilce İzleri
Cilt üzerinde gelişen sivilcelerin çoğu bakteri kökenlidir
Pirinç Suyunu Dökmeyin
Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan pirinç, besleyici ve doyurucu özelliğiyle dikkat çeker
Hayat Kurtaran İlk Yardımlar
Evde, okulda, sokakta, iş yerinde meydana gelen ani kazalar ve karşımıza çıkan hastalıklara doğru müdahale yapılmadığında kişi hayatına dahi kaybedebilir
Her Yaşadığımız Olumsuz Durum Depresyon mudur?
Yazılı ve görsel basında, sosyal medyada ve özellikle de internet ortamında “depresyon” terimi giderek daha sık yer alıyor
Okul Bulaşıcı Hastalıkları da Beraberinde Getiriyor
Okulların yeni döneme başlaması çeşitli heyecanları ve kaygıları da beraberinde getiriyor
Tiroid Nodülü Nedir?
Tiroid nodülü sıklıkla karşılaşılan bir sağlık sorunudur
Ekinezya ve Grip
Ekinezya bitkisi de özellikle gribin gündemimize girmesinden sonra sıkça araştırılan bir bitki oldu
Okula Başlarken Dikkat Edilecekler
Yeni bir dönemin başlaması, alışıldık bir heyecanı da beraberinde getirir