Beta hcg sonucum 5 gün önce hamileliğimi ilk öğrendiğimde 75…

Beta hcg sonucum 5 gün önce hamileliğimi ilk öğrendiğimde 75 di 5 gün sonra 1690 a yüksekli nedeni ne olabilir acaba

Tahlil.Com Cevabı:

Beta HCG değerlerindeki bu yükselme gayet normal.Sağlıklı bir gebeliğin olduğunun göstergesi.Tabii ki gebeliğin kesin tanısı da bETA hcg testine ilave olarak ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin rahimde görülmesiyle koyulacaktır.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

Adetimin gecikmesini 5 ve 11. günü idrar testi yaptım her ikisi de negatif çıktı.Bu testlere güvenmeli miyim? Hala adet olmadım psikolojim bozuldu.

19/02/2020
Adetimin gecikmesini 5 ve 11. günü idrar testi yaptım her ikisi de negatif çıktı.Bu testlere güvenmeli miyim? Hala adet olmadım psikolojim bozuldu.
Cevap:  Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir. Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği…
DEVAMINI GÖR
 LYM değeri 22.9 olması ve idrarda tahlilinde bir tane protein var yani tahlilde sadece bir tane +

18/02/2020
LYM değeri 22.9 olması ve idrarda tahlilinde bir tane protein var yani tahlilde sadece bir tane +
Cevap: İdrar tahlili sonucunda, idrar analizinde  protein çıkması normal değildir, Bunun bir çok nedeni olabilir.Nedenlerinin araştırılması, tanı ve tedavisi için Nefroloji bölümüne…
DEVAMINI GÖR
T4 0.88 hap içiyorum. 50 lik akşamları titreme terbasma giriyor bir anda hapı yükseltelim.mi

17/02/2020
T4 0.88 hap içiyorum. 50 lik akşamları titreme terbasma giriyor bir anda hapı yükseltelim.mi
Cevap: Tahlil.com temel olarak tahlil yorumlayan bir sağlık sitesidir. Bunun dışında Hamile miyim? ve Hangi Doktora Gitmeliyim? konularında da danışmanlık hizmeti vermektedir. Ancak tedavide kullanılan ilaçların…
DEVAMINI GÖR
Merhaba hemogram tahlilinde #mono aşiri yuksek sebebi nedir tiroid nodullerim solid kalsifikasyon gözlendiği icin yapıldı?

17/02/2020
Merhaba hemogram tahlilinde #mono aşiri yuksek sebebi nedir tiroid nodullerim solid kalsifikasyon gözlendiği icin yapıldı?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları (monosit)   tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece biriı.Ancak sadece bu değerler tek başına fazla bir fikir vermez.Hemogram…
DEVAMINI GÖR
10+5haftalık gebeyım antı cmv lgg pozıtıf cıktı daha sonra cmv lgg avidite testı istendı hıgh aviditiy (yüksek avidite) 90.11 negatıf cıktı acaba tahlıl sonucuna gore enfeksiyonu gebelıkten once mı yoksa…

17/02/2020
10+5haftalık gebeyım antı cmv lgg pozıtıf cıktı daha sonra cmv lgg avidite testı istendı hıgh aviditiy (yüksek avidite) 90.11 negatıf cıktı acaba tahlıl sonucuna gore enfeksiyonu gebelıkten once mı yoksa…
Cevap: CMV IGG Yüksek Avidite test sonucu korkulacak bir durum değildir.Söz konusu enfeksiyonun önceden geçirildiği  ve hamilelikte bebeğe olumsuz bir etkisi olmayacağı bilgisini vermektedir.Aşağıda…
DEVAMINI GÖR
HGB:13,3 HCT:39,5 PLT:247 WBC:8,36 RBC:4,8 MCV:83,3 MCH:27,7 sonuçlar normal mi acaba cinsiyet kız yaş 11

17/02/2020
HGB:13,3 HCT:39,5 PLT:247 WBC:8,36 RBC:4,8 MCV:83,3 MCH:27,7 sonuçlar normal mi acaba cinsiyet kız yaş 11
Cevap: Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak…
DEVAMINI GÖR
EGM personeli olmaya hakkazandim heyete girdim endokolonoji akş 106 cıktı OGTT yaptılar açkarnına 67. ardindan 75 gr şeker yüklediler 1 saat sonra 173. 2 saat ise 87 cıktı. HB A1C ise 5.40

17/02/2020
EGM personeli olmaya hakkazandim heyete girdim endokolonoji akş 106 cıktı OGTT yaptılar açkarnına 67. ardindan 75 gr şeker yüklediler 1 saat sonra 173. 2 saat ise 87 cıktı. HB A1C ise 5.40
Cevap: Merak etmeyin test sonuçları işe girmenizi tehdit eden bir tablo sergilemiyor.İçiniz rahat olsun.
DEVAMINI GÖR
11:53rnKreatinin (İdrarda)92.84rn13.01.2020 11:48rnKreatinin 0.81rnreferans deg:0.67 1-17rn13.01.2020 11:48rnKan üre azotu (BUN)17.310 - 43rnreferans deg:10:43r

16/02/2020
11:53rnKreatinin (İdrarda)92.84rn13.01.2020 11:48rnKreatinin 0.81rnreferans deg:0.67 1-17rn13.01.2020 11:48rnKan üre azotu (BUN)17.310 - 43rnreferans deg:10:43r
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
24+4 günlük hamileyim cmv igg pozitif 117.1 cmv igm igm pozitif 2.24 cmv avidite 29.16 cıktı. Yorumlarsaniz sevinirim.

16/02/2020
24+4 günlük hamileyim cmv igg pozitif 117.1 cmv igm igm pozitif 2.24 cmv avidite 29.16 cıktı. Yorumlarsaniz sevinirim.
Cevap: CMV avidite ile ilgili uzmanlarımızın yazdığı yazıda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.CMV avidite:
DEVAMINI GÖR
Polislik için sağlık raporu aldım kan tsh değerim 0.395 çıktı

15/02/2020
Polislik için sağlık raporu aldım kan tsh değerim 0.395 çıktı
Cevap: Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.Tabii burada asıl olan testin çalışıldığı laboratuvarın referans değerleridir.TSH düşüklüğü normal…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
ALT Yüksekliği Nedir? ALT Yüksekliği Nedenleri:
ALT temel olarak karaciğer fonksiyonları hakkında bilgi veren bir biyokimya testidir. Diğer adı ise  SGPT(Serum Glutamik-Piruvik Transaminaz)'dır.Bazı tahlillerde bu isim de kullanılmaktadır.
Trombosit PLT Sayımı? Düşüklüğü durumunda ne olur?
Trombosit yani plt sayımı somrası plt ( trombosit)  düşüklüğü durumunda bazı kan hastalıkları akla gelir.
Kanda Trombosit Düşüklüğü (Trombositopeni) Nedir?
Trombosit (PLATELET)kemik iliğinde yapılan bir çeşit kan hücresidir.
Kanda Trombosit Ölçümü Neden Yapılır?
Trombosit, kan hücreleri üyelerinin en küçüklerindendir
Hepatit B Nedir? Soru ve Cevaplar
Hepatit B,halk arasında sarılık olarak bilinen karaciğer hastalığı yapan bir virustur
Babalık Testi Nedir? Babalık Testi Nasıl Yapılır?
"Bu çocuk bana benzemiyor" veya “Bu çocuk benim çocuğum olmayabilir mi?’’Beyinleri kemiren bu şüphe günümüzde birçok baba da ne yazık ki var
Akıllı Lens Nedir? Nasıl Uygulanır?
Akıllı lens, bir halk seslendirmesidir. Tedavinin asıl adı ise; trifokal lenstir. Trifokal lens; çok odaklı lenstir. Hem yakını, hem uzağı gösterebilen, orta mesafede iyi bir görüş sunabilen lenslerdir.
Kurban Etini C Vitamini ile Kullanın
Et; protein ve demir açısından zengin bir besindir
Ortodontik Diş Tedavisi Nedir?
Bazı insanlarda herhangi bir nedenden dolayı dişleri düzensizdir ve buda çirkin bir görüntü yaratır
İncirin Faydaları Nelerdir?
İncir asya kıtasında yetişen tatlı bir meyvedir ve 600’e yakın türü vardır
Göz altı morlukları neden oluşur?
Göz altı morlukların en önemli nedeni çeşitli alerjilerdir