Beta hcg tahlil sonucu 0.59 negatif mi demek oluyor?

Beta hcg tahlil sonucu 0.59 negatif mi demek oluyor?

Tahlil.Com Cevabı:

Hamilelik şüphesi yönünden yapılan Beta HCG testi sonucunu inceledik.Test sonucu hamilelik olmadığı yönünde bilgi veriyor.

Gebelik testi olarak kullanılan Beta HCG ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve Beta HCG ile ilgili benzer 
sorulmuş diğer sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları okumak için  tıklayınız...


Kanda Beta HCG  testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

22 haftalik gebelik durumu mevcut olup, ikili tarama testim 10000 de 1 cikmis 4lu tarama testi normal cikmisti. Perinatologa gittigimizde ense kalinligi 2.9 olculdu normal dedi doktor.

20/11/2018
22 haftalik gebelik durumu mevcut olup, ikili tarama testim 10000 de 1 cikmis 4lu tarama testi normal cikmisti. Perinatologa gittigimizde ense kalinligi 2.9 olculdu normal dedi doktor.
Cevap: Fetal ense kalınlığı 3 mm ve yüksek olduğunda normal olarak değerlendirilmez.Ancak sizede bu değerin altı çıkmış.Sonucunuz 2.9.Fetal ense kalınlığı ile ilgili aşağıdaki bağlantıda detaylı…
DEVAMINI GÖR
Oğlum 12 yaşında farenjiti varken kan tahlili yapıldı plt 460 çıktı

20/11/2018
Oğlum 12 yaşında farenjiti varken kan tahlili yapıldı plt 460 çıktı
Cevap: 460 çıkan PLT değerini normal olarak değerlendirebiliriz.
DEVAMINI GÖR
EO%: 8.5 (0 - 7 ), rn KREATİNİN: 0.51 D mg/dL (0.6 - 1.1)rn ALT: 6 D U/L (7 - 50)rnrndoğumdan sonra 16 aydır değerlerime bakmamıştım.

20/11/2018
EO%: 8.5 (0 - 7 ), rn KREATİNİN: 0.51 D mg/dL (0.6 - 1.1)rn ALT: 6 D U/L (7 - 50)rnrndoğumdan sonra 16 aydır değerlerime bakmamıştım.
Cevap: Kan sayımı tahlilinde, hemogram parametrelerinden biri olan eosinofil değeri yüksek çıkmış,Bu yükseklik farklı nedenlere bağlı olabilir.Aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru…
DEVAMINI GÖR
Tsh tahlil sonucun 0.8269 ne anlama geliyor?

20/11/2018
Tsh tahlil sonucun 0.8269 ne anlama geliyor?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
Doktorum İltihaplı romatizma şüphesi ile tahlil istedi değerlerim.rnSedimentasyon rn1 saat 48 rnCRP 21.49 referans

20/11/2018
Doktorum İltihaplı romatizma şüphesi ile tahlil istedi değerlerim.rnSedimentasyon rn1 saat 48 rnCRP 21.49 referans
Cevap: Sedimantasyon testi ile birlikte CRP testinin yüksek çıktığı durumlarda ilk olarak akla enfeksiyon ihtimali gelir. Her 2 testin de yüksekliği hangi durumlarda olabilir konusunda aşağıdaki…
DEVAMINI GÖR
Kan degerlerimde aso 403 cikti romatizmadan dolayi dedi. bana antibiyotik verdi bir hafta sonra tekrar gttim kan testi yaptirmaya fakat yapmadi

16/11/2018
Kan degerlerimde aso 403 cikti romatizmadan dolayi dedi. bana antibiyotik verdi bir hafta sonra tekrar gttim kan testi yaptirmaya fakat yapmadi
Cevap: Kanda ASO değeriniz yüksek.Vücudumuzda Streptokok adlı bakterinin yol açtığı  enfek­siyonunun ardından Anti Streptolizin O  üre­timi meydana gelir.Kanda yüksek…
DEVAMINI GÖR
Hocam ben kolonoskopi ve endoskopi yaptırdım bebeğim 4 aylık 6 saat tir emzirmiyorum ne zaman emzirebilirim

15/11/2018
Hocam ben kolonoskopi ve endoskopi yaptırdım bebeğim 4 aylık 6 saat tir emzirmiyorum ne zaman emzirebilirim
Cevap: Kolonoskopi ve endoskopi sırasında size bazı anestezi ilaçları verilmiştir.Bu konuda en doğru bilgiyi müdahaleyi yapan doktorlar tedavinin içeriğine göre vermelidir.
DEVAMINI GÖR
HIV testinin 6. ayda pozitif olma ihtimali var mı?

14/11/2018
HIV testinin 6. ayda pozitif olma ihtimali var mı?
Cevap: İçiniz rahat olsun.HIV testini uygun zamanda yaptırmışsınız.Sonuç da negatif çıkmış.Herhangi bir hastalık yok. Doktorunuz gerek görmedikçe bir daha HIV testi yaptırmayınız.
DEVAMINI GÖR
2 yaşında kızımın kan tahlil sonuçlarında eos % 9.8 eos# 1.1 çıktı diğer sonuçlar ve idrar normal değerlerde

14/11/2018
2 yaşında kızımın kan tahlil sonuçlarında eos % 9.8 eos# 1.1 çıktı diğer sonuçlar ve idrar normal değerlerde
Cevap: Kızınızın kan sayımı tahlilinde, hemogram parametrelerinden biri olan eosinofil değeri yüksek çıkmış,Bu yükseklik farklı nedenlere bağlı olabilir.Aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve…
DEVAMINI GÖR
Cinsel ilişkiden sonra vajinadan spremlerin geri akması hamilelige engel midir?

13/11/2018
Cinsel ilişkiden sonra vajinadan spremlerin geri akması hamilelige engel midir?
Cevap: Bu durum direkt olarak hamileliğie engel değildir. İlişki sonrası erkeğin boşalmasını takiben vajinada kalan ve yumurta ile birleşme potansiyeli olan bir çok sperm hücresi bulunmaktadır.
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Sedimentasyon Tahlili Nedir? Sedimentasyon Soru ve Cevapları
Sedimantasyon tahlili ile kanda eritrositlerin( alyuvarların) çökme hızları ölçülür. Bu ölçüm sonucuna göre doktorlar bazı hastalıkların nedenleri konusunda fikir sahibi olurlar.Sedimentasyon yüksekliği…
Sedimentasyon Yüksekliği Nedir? Neden Sedim Yükselir?
Sedimentasyon testi, vücuttaki inflamasyon (enflamasyon) varlığı hakkında fikir vermektedir. Tek başına sedimentasyon testi  yüksekliği ile bir hastalık tanısı koyulamaz.Deneyimli bir doktor sedimentasyon…
Gebelik İçin Beta HCG Değeri Kaç Olmalı?
Beta HCG kan testi gebelik tayini için sıkça tercih edilen güvenilir bir tahlildir. Kan tahlili sonrası beta HCG değerine bakılarak gebelik tanısı koyulur.Gebeliğin tanısı için Beta HCG değeri 6 mIU/mL…
Üstüne Görmek (Üste Görmek) Nedir? Nasıl Anlaşılır?
Üstüne görmek, üste görmek, üstüne adet olmak gibi ifadeler doğurganlık çağındaki kadınlar tarafından sıklıkla merak edilen konular arasındadır. Üstüne görmek yerleşme kanaması olarak da adlandırılır.Gerek…
Tırnakta Mantar Oluşumu Neden Olur ?
El ve ayak tırnaklarında çatlaklara ve küflü bir görüntüye neden olan tırnak mantarı, tedavi edilmezse tırnak kayıplarına dahi sebep olabilir
Üstüne Görme (Yerleşme Kanaması) tekrar eden bir durum mudur?
Üstüne görme diğer adıyla da yerleşme kanaması hakkında ne yazık ki bir çok internet sitesi veya forum sayfalarında yalan yanlış bilgiler bulunuyor. üstüne görme veya yerleşme kanaması tekrar eden bir…
Hamile Nasıl Kalınır? Hangi Tür İlişkilerde Hamile Kalınmaz? Gebelik Testi Nedir?
Cinseliği yaşamakta çiftler nasıl hamile kalındığı, hangi ilişkilerde hamile kalma olasılığının yüksek ve hangi tür ilişkilerde hamile kalınmayacağını merak etmektedir. Bu konuda Tahlil.com'a bir çok…
Tahlil Sonuçları ve Referans Değerleri: Önemli Uyarı
Tahlil sonuçarının sağlıklı olarak değerlendirilip yorumlanmasında raporda belirtilen sonuçlarla birlikte referans değerlerinin de incelenmesi büyük önem taşımaktadır.
Tükrük Bezi Hastalıklarında İstenen Tahliller
Tükürük bezi; ağız içinin sürekli ıslak kalmasını sağlayan yapılardır.
Yaş Aralıklarına Göre Olması Gereken Nabız ve Kalp Atış Hızı
Nabız, kalp atış hızı olarak bilinir. Dakikada kalbin kaç kere attığı öölçülür. Nabız ölçümü muayene sırasında doktorların sık olarak ölçtüğü bir yaşamsal bulgudur.
Gaitada Gizli Kan Testi Nedir?
Gaitada (dışkıda) gastrointestinal sistemden kaynaklanan bir kanamaya bağlı kan olduğundan şüphelenilen durumlarda yapılan ve uygulanması son derece kolay olan bir tahlil yöntemidir. Biyokimya laboratuvarlarında…
Tokluk Kan Şekeri Testi Neden Önemlidir?
Açlık kan şekeri normal olan kişilerde, öğünlerden sonra ölçülen tokluk kan şekeri yüksek olabilmektedir ve bu duruma halk arasında gizli şeker hastalığı da denmektedir.