Bir süredir kalçamdan ağrı çekiyorum, Gittiğim doktorlar bunun kas zayıflığı ve kısalığından olduğunu söylediler. Kolumda deri altında iğne ucu büyüklüğünde kırmızı noktalar belirdi.

Yayın Tarihi : 2020/12/30 14:35 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/31 09:49

Merhaba. Bir süredir kalçamdan ağrı çekiyorum, Gittiğim doktorlar bunun kas zayıflığı ve kısalığından olduğunu söylediler. Kolumda deri altında iğne ucu büyüklüğünde kırmızı noktalar belirdi. Küçük bir alanda. öncesinde kaşıntı oldu.2 gün içinde kırmızılıklar hafifledi son yaptırdığım tahlil sonucunu iletiyorum. ağrı ve bu kırmızı noktalar bileştiğinde başka bir hastalığımda olabilir mi


Tahlil.com Cevabı : Merhabalar,Tahlil sonucunuzu inceledik.Tam kan sayımı,tiroid testleri ve bazı biyokimya tahlilleri yapılmış.
Tam kan sayımında, kayda değer bir sorun yok normal olarak kabul edebiliriz.Ancak kolesterol ve kötü kolesterol oalrak da bilinen LDL değeriniz az da olsa yüksek.Bunlar sizi kalp hastalığı yönünden riskli yapabilir.Uzun vadede de atar damarlarınıza zarar verebilir.Hayvansal gıdaalrı azaltmanız değerleri diyetle düşürmenize destek olabilir.Trigliserit değerinizde ahfif bir düşüklük var.Bunu da çok anlamlı bulmuyoruz.Hatta bu değerin düşük olması sağlığınız için olumlu olarak değerlendirilebilir.Sonuçta bu da bir kan yağı ve düşüklüğü olumlu olarak değerlendirilir.
Tiroid testlerinizde tek başına Serbest T 4 (FT4 ) yüksekliği var hafif de olsa bunu da btek başına bir tiroid hastalığı göstergesi olarak değerlendiremeyiz.
Gelelim bize belirtiğiniz şikayetlere, kolunuzdaki kaşıntılı döküntülerin 2 gün sonra hafiflemesi, bir alerjik reaksiyon geçirdiğinizi akla  getiriyor.Ancak kalçanızdaki ağrı ile bu döküntüleri ilişkilendirmek pek mümkün değil.
Kalça ağrısının romatolojik bir hastalık sebebiyle olabileceği düşüncesi ile CRP ve RF gibi tahliller yapılması uygun olabilir.Tahlil sonuçlarınızda gerek ağrı gerekse döküntülerinizi açıklayabilecek bir bulgu yok.
Ancak ortopedi ve fizik tedavi bölümlerine bu konuda başvurabilirsiniz. Kas zayıflığı ve kısalığı söz konusu ise bu yönde size güçlendirici egzersizler de verilmesi gerekebilir.Fizik Tedavi bölümü bu yönde destekleyici  olacaktır.
Geçmiş olsun.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?