CONVULEX Şurup ürik asidi yükseltir mi?

hocam iyi günler.. 10 yaşınfaki oğlumuz 5 yaşında uyku halinde nöbet geçirdi ve EEG sonrası epilepsi teşhisi konuldu. Yaklaşık 5 yıldır convulex şurup kullanıyor. düzenli olarak kan tahlillerini yaptırıyoruz. ancak ürik asit düzeyi hep 7 civarında yüksek çıkıyor. son bir ay ürik asit diyeti yaptık ama yine 7 civarında çıktı. CONVULEX Şurup ürik asidi yükseltir mi

Tahlil.Com Cevabı:

Evet nu ilaç ürük asit değerlerinde bir değişikliğe sebep olabilir.Ayaktan tedavi alan epileptik çocuklarda convulev tedavisinin serum ürik asit konsantrasyonları üzerinde ancak  anlamlı bir etkisi yoktur.
Yani ilaca bağlı olabilecek yükseklik şu aşamada belirtiğiniz değerleri de göz önüne alırsak endişe etmenizi gerektirecek bir yükseklikte değil.
Zaten tedavi sürecinde doktorunuz da gerekli takibi yapacaktır.
Geçmiş olsun dileklerimizle ...

A

DİĞER SORULAR

HIV testim pozitif 204 çıktı. Ben HIV mi oldum?

07/04/2021
HIV testim pozitif 204 çıktı. Ben HIV mi oldum?
Cevap: Merhabalar.Evet test  sonucunuz pozitif ancak hemen panik olmayın.Tanı için bu tek başına yeterli değil.Yalancı pozitif sonuçlar da çıkabiliyor.Bu durumda doğrulayıcı testlere…
DEVAMINI GÖR
Bacaklarımda meydana gelen morarmalar için hematoloji tahlili yaptırdım. PDW 8.90 P-LCr 13.9 ferritin 13 değerleri çıkmış.

06/04/2021
Bacaklarımda meydana gelen morarmalar için hematoloji tahlili yaptırdım. PDW 8.90 P-LCr 13.9 ferritin 13 değerleri çıkmış.
Cevap: Tahlillerinizi inceledik.  PDW ve P-LCr  düşüklüğü kayfa değer değil.PDW de alt sınır 9 iken sizde 8,90 çıkmış.Yine P-LCR tesinde de alt sınır 14 ilen 13.9 çıkmış.Ancak…
DEVAMINI GÖR
16 aylık erkek çocugumuzla tatilden döndük.. ilk defa uzun yola gitti ve havuza girdi. dönüşte hafif ateş (37-37,3) burun akıntısı, yanaklarında yoğun kızarıklık ( tokat atmış gibi) ve göğüste hafif döküntü…

29/03/2021
16 aylık erkek çocugumuzla tatilden döndük.. ilk defa uzun yola gitti ve havuza girdi. dönüşte hafif ateş (37-37,3) burun akıntısı, yanaklarında yoğun kızarıklık ( tokat atmış gibi) ve göğüste hafif döküntü…
Cevap: Öncelikle geçmiş olsun.Gönderdiğiniz tahliller biyokimya tahlilleri ve normal.Ancak sorunuzda belirttiğiniz ve 80 çıkan PLT değeri oldukça düşük.100 ve altı PLT…
DEVAMINI GÖR
Kan tahlilimde wbc değerim 14.58 idrar tahlilinde de 5-6 lökosit ve biraz bakteri yazıyor

25/03/2021
Kan tahlilimde wbc değerim 14.58 idrar tahlilinde de 5-6 lökosit ve biraz bakteri yazıyor
Cevap: Merhabalar, WBC değeriniz 14.58 normalin üstünde bir değer.Ancak panik olacak bir yükseklik asla değil. İdrar tahlilinizde bakteri görülmüş olması evet bir sistit bulgusu…
DEVAMINI GÖR
Babamın D-dimer (Kantitatif) değeri 4162 çıktı. tomagrafi çekildi ama sonuçlar 10 günde çıkacak.

25/03/2021
Babamın D-dimer (Kantitatif) değeri 4162 çıktı. tomagrafi çekildi ama sonuçlar 10 günde çıkacak.
Cevap: Merhabalar.Öncelikle babanıza geçmiş olsun diliyoruz.COVİD hastalarında sperifik olarak D dimer yüksekliği olmaktadır.D dimer için 4162 yüksek bir değer. COVİD sonrası D dimer…
DEVAMINI GÖR
Merhaba, dün akşam yan boşluk kısım (böğür dediğimiz bölüm) ve böbrek tarafında ağrı şikayeti ile acile gittim özellikle tuvaletimi yaparken böbreklerimde ağrı oluyordu

25/03/2021
Merhaba, dün akşam yan boşluk kısım (böğür dediğimiz bölüm) ve böbrek tarafında ağrı şikayeti ile acile gittim özellikle tuvaletimi yaparken böbreklerimde ağrı oluyordu
Cevap: Merhabalar.Tahlil sonuçlarınızı inceledik WBC yani lökosit değeriniz 9.45 çıkmış.Bu değer normal ve endişe  gerektirecek bir sonuç değilSistit tanısı için en değerli…
DEVAMINI GÖR
Pet çekimi, sintigrafi gibi çekimlerde verilen radyasyonlu ilaçlar vücuttan idrarla atılıyor sanırım. Bu çekimleri yaptırdıktan sonra tualet kullanımına özellikle dikkat etmek gerekiyor mu?

22/03/2021
Pet çekimi, sintigrafi gibi çekimlerde verilen radyasyonlu ilaçlar vücuttan idrarla atılıyor sanırım. Bu çekimleri yaptırdıktan sonra tualet kullanımına özellikle dikkat etmek gerekiyor mu?
Cevap: Merhabalar.Öncelikle PET ve Singtigrafide radyoaktif maddelerin kullanıldığı bir gerçek. Pet çekiminde kullanılan madde radyoaktif işaretli FDG ilacıdır.Sintigrafi, radyoaktif bir maddenin…
DEVAMINI GÖR
Anneannemim ca 15-3 değerleri sırasıyla 37,90 - 39,90- 57,90 çıktı.Bu artış kötü bir durum sebebi ile olabilir mi?

17/03/2021
Anneannemim ca 15-3 değerleri sırasıyla 37,90 - 39,90- 57,90 çıktı.Bu artış kötü bir durum sebebi ile olabilir mi?
Cevap: CA 15-3 meme kanseri tedavi ve takip sürecinde hastanın tedaviye veya nüks etmesine yönelik riskler hakkında fikir edinme amaçlı olarak istenen bir kanser antijeni testidir.Evet…
DEVAMINI GÖR
idrarımda yanma olmasından dolayı bel soğukluğu şüphesi ile idrar tahlili verdim.(ilişkimden sonraki 8.gün)

16/03/2021
idrarımda yanma olmasından dolayı bel soğukluğu şüphesi ile idrar tahlili verdim.(ilişkimden sonraki 8.gün)
Cevap: Merhabalar.İdrra tahlili sonuçlarınızı inceledik.Sonuçlarınızda kayda değer bir sorun görülmüyor.İdrarda spesifik gravite artışı idrarınızın yoğun olduğunu gösterir ancak…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
TORCH Nedir?
TORCH; kanda çeşitli enfeksiyonların varlığını ölçen bir testler topluluğuna verilen genel isimdir.
Beta HCG Sadece Gebelikte Yüksek Çıkan Bir Test Değildir
Beta HCG testi deyince ilk olarak akla kadınlarda gebelik testi olarak kullanımı gelir. Ancak Beta HCG testi gebelik tanısı dışında farklı durumlarda da kullanılmakta ve doktorlarca yorumlanmaktadır.…
Babalık Testi Nasıl Yapılır?
Genetik test; kişiden herhangi bir doku alınarak, o doku üzerinden genetiğinin çözülmesidir.
17-OHP Testi Hangi Hastalıkların Tanısı İçin Yapılır?
17-OHP testi konjenital CAH hastalığının tanısı için, bebeklerde belirgin cinsel organının oluşmaması, kadınlarda aşırı tüylenme veya erkeksi olmaları veya erkeklerde erken ergenliğin olduğu…
Kan Hastalıkları Tanısında Kullanılan Tahliller Nelerdir?
Kan hastalıklarının tanısı için birçok tahlil yöntemi kullanılmaktadır. En sık kullanılan tahlilleri sizler için derledik.Aşağıdaki yazımızda merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.
Ca 19-9 Kanser Antijeni: Ca 19-9 Yüksekliği Hangi Durumlarda Olur?
Ca 19-9 gastrointestinal sistem ( mide, barsak)  kanserleri ve adeno karsinomlarda değeri yüksek çıkan bir kanser antijenidir.Bir tümör markırı veya kanser belirteçi…
Lambda Hafif Zincir Testi Nerede Kullanılır?
Lambda hafif zincir tahlilinin kullanıldığı yerler aşağıda belirtilmiştir:Multiple myelom olasılığının araştırması esnasında genel olarak immunoglobülin konsantrasyonları ile birlikte kullanılmaktadır.
Hematokrit Testi (hct) Nedir?
Hematokrit testi tahlil raporlarında,kısaltılmış şekli olan hct olarak gözükür.Kanda bulunan şekilli elemanların yüm kana orannın yüzdelik değer olarak ifadesini belirtmektedir.
York Testi Forum Bölümümüz Açılmıştır
Tahliller ve laboratuvar testleri ile  ilgili bir sağlık sitesi olan Tahlil.com'da York Testi ile ilgili forum bölümü açılmıştır.
Kekemelik Nedir?
Konuşmadaki akıcılığın bozulmasına  kekemelik denir. İstenmeyen bir durumdur.Özellikle çocuklarında kekemelik görülen anne babalar bu durum nedeniyle endişe duyar.
EEG (Elektroensefalografi) Nedir?
EG veya uzun hali ile elektroensefalografi, beynin elektriksel dalgalarını çizelgeye döken bir tanı yöntemidir.Çoğunlukla bazı nörolojik hastalıkların tanı ve takibinde kullanılır.Nöroloji…
Ter Testi Nedir? Ter Testi Ne Zaman Yüksek Çıkar?
Ter testi kistik fibrozis adı verilen bir hastalığın tanısında kullanılan bir testdir. Ter testi bazı hastalıklarda normalin üstünde çıkmaktadır.