Covidden iyileştikten 2 hafta sonra test yaptırdım.SARS -CoV 2-IgG test sonucu 6.08 ve SARS–CoV–2 lgM test sonucu: 2.29 çıktı.Bu testleri koruyuculuk anlamında yorumlar mısınız?

Yayın Tarihi : 2020/11/28 19:07 • Güncelleme Tarihi : 2020/11/29 21:52

iyileştikten 2 haftadan fazla süre geçtikten sonra test yaptırdım.rnTest Adı : SARS–CoV–2 lgG test sonucu: 6.98rnTest Adı : SARS–CoV–2 lgM test sonucu: 2.29rnrnsonuçlar ne anlam ifade ediyor? değerlerin yüksek veya düşük olma durumu var mı ? koruyuculuk anlamında yorum yapılabilir mi ?nasıl etkiler teşekkürler...


Tahlil.com Cevabı : Merhaba, öncelikle bu değerler tam ve uzun soluklu  bir koruyuculuğu kanıtlamaz.Ancak bilimsel kaynaklar antikorların 3 aya kadar koruyucu etkisi olduğunu belirtiyor. Bize gönderdiğiniz test sonucunda tahlil raporunda belirtilen referans değerleri belirtmemişsiniz.Ancak gördüğümüz kadarıyla  SARS–CoV–2 lgG  test sonucu antikor oluşumunu gösteriyor.Ancak bu hastalığa ikinci kez yakalanan bir çok vaka var.Her ne kadar  antikorların 3 ay kadar bir koruyuculuk sağladığı belirtilse de, siz önlemlerinizi sanki daha önce hastalığı hiç geçirmemiş gibi alın.Maske takın, maskenizi her 4 saatte bir veya nemlendiğinde değiştirin, sosyal mesafe kurallarına ve hijyen tedbirlerine uyun.
Geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?