CRP yüksekliği tehlikeli midir?

Oğlumun CRP değeri 67 mg/dl çıktı ve bacaklarında ağrı olduğunu söylüyor.CRP yüksekliği tehlikeli midir?

Tahlil.Com Cevabı:

Oğlunuzun CRP değeri yüksek çıkmış bu normal bir durum değildir.İlk olarak akla bakteriyel enfeksiyonlar gelir.Oğlunuz muhtemelen bir enfeksiyon geçiriyor olabilir.Doktorunuz bu yönde ilave tahliller de isteyebilir.
CRP yüksekliği ile ilgili bilgi almak için tıklayınız....

A

DİĞER SORULAR

İlk yaptırdığım beta degerim 2 cikti.. iki gun sonra. 4.74 ve iki gun sonra 9.57 cikti. Adetim 2 gun gecikti.. evde test yaptim iki cizgi ama birisi soluk çıktı.

12/01/2021
İlk yaptırdığım beta degerim 2 cikti.. iki gun sonra. 4.74 ve iki gun sonra 9.57 cikti. Adetim 2 gun gecikti.. evde test yaptim iki cizgi ama birisi soluk çıktı.
Cevap: Beta HCG değeriniz henüz çok yeni bir hamilelik olduğu yönünde bir bilgi veriyor. Önümüzdeki günlerde bu değerdeki yükselme, örneğin 2 gün sonra…
DEVAMINI GÖR
C reaktif protein (CRP)rnSonuç 4.74rnReferans Değeri 0.0 - 4.0rn

12/01/2021
C reaktif protein (CRP)rnSonuç 4.74rnReferans Değeri 0.0 - 4.0rn
Cevap: CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır. Tahlil sonucunuzda CRP değeri az da olsa yüksek olarak görülüyor.CRP yüksekliğinde ilk olarak akla…
DEVAMINI GÖR
8 yaşındaki kızımın vagen cerviks testinde Kültür: yoğun actinomyces turicensis üredi sonucu çıktı. Bu ne anlama geliyor?

12/01/2021
8 yaşındaki kızımın vagen cerviks testinde Kültür: yoğun actinomyces turicensis üredi sonucu çıktı. Bu ne anlama geliyor?
Cevap: A. turicensis, çoğunlukla genital enfeksiyonlarda potansiyel bir patojen olarak tanımlanmıştır, ayrıca  idrar yolu enfeksiyonlarına da yol açmaktadır.Bu durumda kızınızı muayene eden…
DEVAMINI GÖR
Annemin CA 15-3 değeri 41,1 çıkmış.Annem koriyokarsinom hastası.

12/01/2021
Annemin CA 15-3 değeri 41,1 çıkmış.Annem koriyokarsinom hastası.
Cevap: Merhaba öncelikle geçmiş olsun.CA-15-3 priner  olarak koriyokarsinom takibinde istenen bir tümör belirteç testi değildir.Koriyokarsinom takibinde BETA HCG çok…
DEVAMINI GÖR
Babam koah hastasi 6. Gun bugun yogun bakimda kalp krizi gecirdi kalp durdu.Babamın tahlil sonuçlarını değerlendirir misiniz?

11/01/2021
Babam koah hastasi 6. Gun bugun yogun bakimda kalp krizi gecirdi kalp durdu.Babamın tahlil sonuçlarını değerlendirir misiniz?
Cevap: Merhaba, Sonuçlarınızı değerlendirip size bildirimde bulunduk.Geçmiş olsun dileklerimizle,
DEVAMINI GÖR
Babam koah hastasi 6 gun once kalp krizi gecirdi kalbi durdu tekrardan o anda calistirdilar 6 gundur yogun bakimda kalp masajinda ciger hasar gormus herseye hazirlikli olun denildi

11/01/2021
Babam koah hastasi 6 gun once kalp krizi gecirdi kalbi durdu tekrardan o anda calistirdilar 6 gundur yogun bakimda kalp masajinda ciger hasar gormus herseye hazirlikli olun denildi
Cevap: Öncelikle babanızıza acil şifalar diliyoruz.Babanızın sonuçlarını inceledik.ALT, AST, GGT değerlerindeki yükseklik karaciğerde bir yetmezlik ve/veya fonksiyonlarda bozukluk olduğunu gösterir.Alkalen…
DEVAMINI GÖR
Tahlilimde rAntirubella IgG 16.9 ıu/mlr, Antirubella Igm 0.67 , Toxoplazma IgG 1.8 ıu/ml grayzonernrn.Yazıyor. 9 hafta 3 günlük gebeyim bebeğim ve benm için risk var mı..

09/01/2021
Tahlilimde rAntirubella IgG 16.9 ıu/mlr, Antirubella Igm 0.67 , Toxoplazma IgG 1.8 ıu/ml grayzonernrn.Yazıyor. 9 hafta 3 günlük gebeyim bebeğim ve benm için risk var mı..
Cevap: Merhaba, bu tahliller idrarda değil alınan kan örneğinden yapılır.Bu nedenle bu tahlillerin idrar tahlili olmadığını öncelikle belirtmeliyiz.Rubella ve Toxoplasma enfeksiyonları gebelikte yeni…
DEVAMINI GÖR
COVİD nedeniyle ev karantinasınndayım.Karantinayı sonlandırmak için PCR testi yaptırmam gerekir mi?

05/01/2021
COVİD nedeniyle ev karantinasınndayım.Karantinayı sonlandırmak için PCR testi yaptırmam gerekir mi?
Cevap: Hayor PCR testine gerek bulunmuyor. Bağışıklık sorunu olmayan kişilerde PCR testi yapılmasına gerek yoktur ev izolasyonunu sonlandırmak için.Herhangi bir şikayetiniz olmadıkça izolasyon…
DEVAMINI GÖR
Kan tahlilinde MPV yüksekliği

04/01/2021
Kan tahlilinde MPV yüksekliği
Cevap: Merhaba, hemogram testinizde çok hafif bir MPV yüksekliği var. MPV, ortalama trombosit hacmi anlamına gelir.Trombosit denen kan hücrelerinin boyutlarının değerlendirilmesinde kullanılır.Ancak…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Zollinger-Ellison Sendromu Nedir?
Pankreas ve onikiparmak bağırsağında tümör oluşumu ile karakterize edilen Zollinger-Ellison sendromunda oluşan ülserlerin tedavisi oldukça vakit almaktadır.
Prematürelerde Göz Muayenesi Ne Zaman Yapılır?
Prematüre; bebeklerin vaktinden önce ve düşük kiloyla dünyaya gelmesidir.
Akut Kolesistit Nedir?
Safra kesesinin ve safra kanallarının ani iltihaplanmasına, Akut kolesistit denilir.
Ameliyata Girecek Hastalardan İstenen Tahliller Nelerdir?
Ameliyat kararı verilen hastalardan, ameliyat öncesi doktorlarca çeşitli tahliller istenir.
Doktorların En Sık İstediği Kan Tahlilleri Nelerdir?
Tıp uygulamalarında ve tanı amaçlı bir çok kan tahlili istenmektedir.
Ses Teli Polipi Nedir?
Ses teli  polipi ses kısıklığına sebep  olan tek taraflı ses teli şişlik olarak tanımlanmaktadır.
Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri
Bu yazımızda rahim ağzı kanseri belirtileri, klinik belirtileri ve rahim ağzı kanserine dair detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastaları Nelere Dikkat Etmelidir?
Her on kişiden bir kişiden birinde görülen çölyak hastalığı ince bağırsağın, gluten ismi verilen proteine karşı ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir.
Diyabette Ayak Sağlığı
Tüm vücudun yükünü çeken ayakların bakımı şüphesiz herkes için çok önemlidir.
Bit Nedir, Nasıl Bulaşır, Nasıl Tedavi Edilir?
Bit 1-4 mm boyutunda kanatsız, 6 bacağı olan bir canlıdır.
Uçuk Neden Olur?
Daha çok dudak kenarlarında kızarıklık ve şişlikle başlayan uçuklar herkesin korkulu rüyasıdır.