DFS70 (İmmun oblotting) pozitif (+3) ve ANA(anti nükleer antikor) 1:320 (pozitif+2) titre çıktı.Protein kaçağı ve yüksek tansiyonum var.

Yayın Tarihi : 2021/03/08 21:36 • Güncelleme Tarihi : 2021/03/09 18:41

Merhaba, 19 yaşındayım uzun süredir protein kaçağım ve yüksek tansiyonum var. Yapılan testler sonucunda ANA(anti nükleer antikor) 1:320 (pozitif+2) titre ve DFS70 (İmmun oblotting) pozitif (+3) Anti ds DNA negatif ne anlama geliyor, nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler..


Tahlil.com Cevabı : Merhabalar.Öncelikle geçmiş olsun. Bize sorduğunuz ANA, DFS70 ve Anti ds DNA testleri otoimmün hastalıkların tanısında kullanılan testlerdir.Muhtemelen rahatsızlıklarınızın temel nedeni konusunda doktorlarınız tahliller yaptırıyorlar.
ANA ve DFS70 testleriniz pozitif çıkmış.
ANA pozitifliği tek başına bir hastalık tansı koydurmaz.ANA testi sonucuna göre, ANA testinin alt grupları olduğu düşünülen ilave testler de yapılabilir.DFS70  yani Anti-DFS70 antikorları bir anti-nükleer antikorlar (ANA) alt grubudur. 
DFS70 mesane iltihabı,atopif dermatit gibi hastalıklarda pozitif çıkabilir.
ANA pozitifliği de SLE, Sjögren sendromu, Skeroderma, Raynaud hastalığı ve romatoit artrit, dermatomiyozit gibi otoimmün hastalıklarda pozitif çıkabilir.
Ancak bu sonuçlar tek başına direkt bir hastalık tanısı koydurmayacaktır.Bu tür hastalıkların tanısının koyulması bir süreç alabilir.
Bundan sonraki tanı ve takibiniz tercihen bir üniversite hastanesinin romatoloji ve immünoloji bölümlerinde devam etmelidir.
Sağlıklı günler dileriz.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?